Στραβό καπάκι?

GTX

Reaction score
39
Λοιπόν η συζήτηση που ξεκίνησε ο Γενικός για τις θερμοκρασίες του Core 2 με βάλανε σε σκέψεις, μιας και γενικά δεν ήμουν ενθουσιασμένος με τις θερμοκρασίες του 6600 μου αλλά τον είχα πάντα κλοκαρισμένο από 3.3 και πάνω οπότε δεν έδινα σημασία. Χτές λοιπόν πήρα την 9700 της Zalman και με την ευκαιρία της αλλαγής τσέκαρα και το καπάκι του. Καταρχήν το καπάκι του μου φαίνεται θεόστραβο και κατα δεύτερο τον έβαλα σε στοκ ταχύτητα και κάνει idle στους 50 με την 9700 σε σκούπα mode. Πάμε καλά???

Για ρίχτε μια ματιά γιατί δεν έχω δει απο κοντά άλλον core 2 και μπας και είναι όλοι έτσι. Αλλιώς Δευτέρα πάνε πίσω το πακέτο mobo-cpu. Mobo είπα να ρισκάρω και να πάρω αυτό της EVGA αλλά τελικά δε βγήκε σε καλό. Μια πρίζα για ανεμιστηράκι δε δουλεύει (αυτό συμβαίνει σε όλες τις EVGA απ'οτι έμαθα και είναι θέμα hardware), στο bios άλλα ρεύματα βάζεις και άλλα δίνει και τέλος δεν ελέγχει τις ταχύτητες των ανεμιστήρων (οτι και να βάλεις τους έχει στο 100% πάντα). Οπότε πάω για το σίγουρο Striker.

Λοιπόν αυτός είναι ο 6600 μου.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.778
Μα, το, στραβό ή όχι, καπάκι δεν έχει σχέση με τη θερμοοκρασία του επεξεργαστή.

Reaction score
0
Μα, το, στραβό ή όχι, καπάκι δεν έχει σχέση με τη θερμοοκρασία του επεξεργαστή.

Θα διαφωνήσω αγαπητέ.
Έχει σχέση και μάλιστα τεράστια. :pc:

To στραβό καπάκι σημαίνει ότι η επιφάνεια του, από την οποία θα πρέπει να απαχθεί η θερμότητα που αναπτύσεται κατά την λειτουργία του, δεν εφάπτεται καλά στο κάτω μέρος της ψύκτρας με αποτέλεσμα να εγκλωβίζονται μικροποσότητες αέρα (απειροελάχιστες βέβαια) ανάμεσα τους.

Αυτό σημαίνει ότι η θερμότητα που παράγεται κατά την λετουργία του επεξεργαστή εγκλωβίζεται μέσα στο περίβλημα του και αυξάνεται κατακόρυφα αφού δεν μπορεί να «περάσει» στην ψύκτρα. :prof:

Με ότι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό... :happy_6:

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.778
Σόρρυ, νόμιζα ότι εννοούσατε το κλείστρο της βάσης. Πάντως, για αυτή τη δουλειά έχουμε τη θερμοαγώγιμη πάστα, και, όντως, όλοι οι επεξεργαστές βάσης socket 775 θερμική επιφάνεια αυτής της μορφής.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Στραβό καπάκι?

Γυαλισμένο καπάκι (λίγο extreme, δεν το έχω κάνει ποτέ γιατί bye-bye RMA μετά) και γυαλισμένη βάση ψύκτρας με διαφορετικά νούμερα γυαλόχαρτο μέχρι να γίνει καθρέπτης, με μία πολύ λεπτή στρώση θερμοαγώγιμης πάστας ανάμεσά τους (προτιμώ την Arctic Silver Ceramique) φέρνουν τα καλύτερα αποτελέσματα. Τους λόγους τους εξήγησε ο dpolal.

GTX, μήπως δεν είχε πατήσει καλά η ψύκτρα όταν την ξανάβαλες?Ανανέωσες τη θερμοαγώγιμη πάστα?

Reaction score
191
gtx κανε κατι απλο για να δεις ποσο στραβο ειναι.παρε το cpu απλωσε παστα ομοιομορφα οσο μπορεις πανω στην cpu και κολα την σε ενα καθαρο ισιο τζαμι.ξεκολα τον μετα και θα δεις στο τζαμι οπου εχει κενα απο την παστα εκει ειναι στραβο.

το κακο ειναι οτι δεν μπορεις να κανεις τιποτα και δεν ξερω αν δεχτουν rma.

Reaction score
0
Θα διαφωνήσω αγαπητέ.
Έχει σχέση και μάλιστα τεράστια. :pc:

To στραβό καπάκι σημαίνει ότι η επιφάνεια του, από την οποία θα πρέπει να απαχθεί η θερμότητα που αναπτύσεται κατά την λειτουργία του, δεν εφάπτεται καλά στο κάτω μέρος της ψύκτρας με αποτέλεσμα να εγκλωβίζονται μικροποσότητες αέρα (απειροελάχιστες βέβαια) ανάμεσα τους.

Αυτό σημαίνει ότι η θερμότητα που παράγεται κατά την λετουργία του επεξεργαστή εγκλωβίζεται μέσα στο περίβλημα του και αυξάνεται κατακόρυφα αφού δεν μπορεί να «περάσει» στην ψύκτρα. :prof:

Με ότι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό... :happy_6:
Να συμπληρωσω,οτι, μην ξεχνατε οτι ο πυρηνας βρισκεται κατω απο αυτη τη μεταλλικη πλακα, πραγμα που σημαινει, οτι αν ειναι στραβη, δεν εφαπτεται σωστα ουτε στον πυρηνα, οποτε,βρασε ορυζα!
Τον επεξεργαστη τον πηρες σφραγισμενο??

GTX

Reaction score
39
Να πω οτι τελικά δεν πρέπει να είναι στραβό το καπάκι του επεξεργαστή, μάλλον το πρόβλημα είναι η κακή κυκλοφορία του αέρα στο κουτί μου, αφού με ανοιχτό το πλαϊνό τελικά η θερμοκρασία πέφτει κάτω από τους 40. Βασικά φταίει η 8800 που με το μέγεθός της εγκλωβίζει τον κρύο αέρα που μπαίνει από τα μπροστινά ανεμιστηράκια και το κουτί δεν είναι και πολύ μεγάλο.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας :bravo:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.670
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale