Στρατιώτες-ρομπότ Θα Πολεμούν Για Τις Ηπα «εντός Δέκα Ετών»

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
305
Δεν πρόκειται για σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Ο νέος στρατιώτης του αμερικανικού στρατού «δεν θα πεινάει, δεν θα φοβάται, δεν θα ξεχνά τις διαταγές του» και θα κάνει τη δουλειά καλύτερα. Πρόκειται για τον στρατιώτη-ρομπότ, το σχέδιο του αμερικανικού Πενταγώνου, που ίσως αλλάξει εντελώς τη μορφή πολέμων σε μία δεκαετία.

Το αμερικανικό υπουργείο Αμυνας προβλέπει ότι τα ρομπότ θα αποτελούν κατά πάσα πιθανότητα τη σημαντικότερη δύναμη κρούσης του στρατού των ΗΠΑ σε λιγότερο από μία δεκαετία, όπως γράφουν την Τετάρτη οι New York Times.

Τα ρομπότ είναι το κρισιμότερο σκέλος της προσπάθειας αναδιοργάνωσης του στρατού για τον 21ο αιώνα και το αξίας 127 δισ. δολαρίων πρόγραμμα, που αποκαλείται Συστήματα Μάχης του Μέλλοντος, αποτελεί το ακριβότερο αμυντικό συμβόλαιο στην αμερικανική ιστορία.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του προγράμματος, οι στρατιώτες-ρομπότ θα βλέπουν και θα αντιδρούν όλο και περισσότερο όπως οι άνθρωποι. Αρχικά, θα είναι τηλεκατευθυνόμενοι, θα μοιάζουν και θα δρουν σαν φονικά παιχνίδια. Καθώς η τεχνολογία αναπτύσσεται, θα παίρνουν διαφορετικά σχήματα. Και καθώς μεγαλώνει η τεχνητή νοημοσύνη τους, τόσο θα αυξάνεται η αυτονομία τους.

Ο στρατιώτης-ρομπότ υπήρξε το όνειρο του Πενταγώνου για 30 χρόνια. Ωστόσο, ορισμένοι από αυτούς που εργάζονται για την υλοποίηση του σχεδίου αυτού, υποστηρίζουν ότι ενδέχεται να περάσουν τουλάχιστον άλλα τόσα, προκειμένου να υλοποιηθεί πλήρως.

Πολύ νωρίτερα βέβαια, ο στρατός θα πρέπει να έχει απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα, εάν δηλαδή προτίθεται να εμπιστευτεί στα ρομπότ την ευθύνη να ξεχωρίζουν τα φίλια στρατεύματα από τα εχθρικά και τους ένοπλους από τους αμάχους.
news.in.gr
 

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
305
απ' ότι φαίνετε το Terminator θα πάψει να είναι ταινία επιστημονικής φαντασίας...

(σκέψου να είναι και πρόεδρος ο Swarzie...)
 



Μηνύματα
10.483
Reaction score
7
Εγω ελπιζω στη στιγμη που το Α.Ι. κανει λαθος και τα βαζει με το δημιουργο του...

και μετα απο τους εξολοθρευτες...
μας βλεπω σε Matrix ή σε Damnation Alley.
Δεν ξερω ποιο σεναριο ειναι το καλυτερο...
Τουλαχιστον στο 2ο εξακολουθουμε να ειμαστε ανθρωποι....
 

Μηνύματα
6.785
Reaction score
152
ΕΙΠΑΜΕ.......
ΤΟ HOLLYWOOD ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΗΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΙΔΕΑΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ!!!

ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΤΟ LAST ACTION HERO O ARNIE ΜΝΗΜΟΝΕΥΕΤΑΙ ΩΣ PRESIDENT OF THE USA!!!!!!
 



Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.956
Μηνύματα
3.035.557
Members
38.523
Νεότερο μέλος
Klipschlascala_pro1988
Top