Στροφη προς εικονα?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Ειναι η εντυπωση μου, η βλεπω απο τους home cinema fans μια σαφεστατη στροφη προς στην εικονα?
Θελω να πω πως εκει που πριν μερικα χρονια τους εβλεπες να αγοραζουν ενισχυτες και ηχεια "και εαν τα καταφερναν θα επαιρναν αργοτερα τηλεοραση η βιντεοπροβολεα" τα πραγματα μαλλον εχουν αλλαξει.

Κανω λαθος?

Reaction score
51
Απλά φίλε Ανδρέα, η διαφορά του σήμερα σε σχέση με το (πρόσφατο) παρελθόν είναι ότι οι τιμές των προβολέων (κυρίως) έχουν πέσει κατακόρυφα.
Αν πριν από 3 μόλις χρόνια έλεγες σε κάποιον ότι μπορεί να αγοράσει βιντεοπροβολέα με σχεδόν 1000€ και να παίζει και καλά μάλλον θα σου πετούσε ντομάτες.......
Ο προβολέας μου (matterhorn) μου κόστισε πριν από 3.5 χρόνια, 3500€!!!
Με αυτά τα χρήματα σήμερα παίρνει κανείς μηχάνημα Full HD
Για να μην συζητήσω απλά ότι με 1000€ ΜΟΛΙΣ, αγοράζει κανείς πάνελ 720 που παίζει και καλά.......

Ο μύθος της μεγάλης εικόνας έχει πλέον πέσει.
Όσοι δεν βάζουν πλέον προβολέα σπίτι τους (και έχουν βέβαια την "ασθένεια") ή δεν έχουν χώρο ή απλά δεν έχουν δοκιμάσει.

Reaction score
239
Οι τιμες εχουν κανει τρομερη διαφορα ασε που πριν λιγα χρονια για να εχεις προβολεα η μεγαλη τηλεοραση επρεπε να εχεις και ενα μπαουλο τεραστιων διαστασεων στο σαλονι σου

Reaction score
50
Συμφωνώ κι εγώ ότι η πτώση τιμής των προβολέων έχει συμβάλλει κατά κύριο λόγο στη στροφή αυτή. Επίσης μην ξεχνάμε και την πτώση τιμής των πολυκάναλων (αν και σαφώς σε μικρότερο βαθμό). Δηλ. αφού πλέον με 600 ευρώ παίρνεις εξιοπρεπή ενισχυτή εκεί που παλιά το 1500άρι δεν το γλύτωνες (ή με 600 έπαιρνες κάτι πολύ υποδυέστερο από σήμερα) έχεις τη δυνατότητα να κρατήσεις κάποια επιπλέον χρήματα για τον προβολέα. Προσωπικά πάντως συνεχίζω να θεωρώ το ηχητικό κομμάτι πρωτεύον. Θα προτιμούσα δηλαδή να πάρω πιο οικονομικό προβολέα και να μη συμβιβαστώ στα ηχεία παρά το αντίστροφο. Από την άλλη βλέπω ότι για μεγάλη πλειοψηφία κάτι τέτοιο δεν ισχύει, προτιμούν δηλαδή entry level ηχεία και έναν καλύτερο προβολέα παρά το αντίστροφο. Γούστα είναι αυτά βέβαια... :)

Reaction score
8.350
δεδομενου οτι ειμαι απο τους εικονοφιλους ισως δεν ειμαι αντικειμενικος στο θεμα του ηχου,αλλα μου φαινεται οτι καπου ξεθυμανε η ιστορια με τον ΗΧΟ και home cinema.Βαλε-βαλε ηχεια καθε λιγο εβγαινε κι ενα αλλο συστημα μ'ενα ηχειο παραπανω.Προσωπικα εχω μεινει στο στερεο οποτε καταλαβαινετε.....
Η εικονα καιει,αλλα μαλλον καιει πιο πολυ στις φλατ τηλεορασεις και κακως,
γιατι οι προβολεις εχουν την μεγαλυτερη βελτιωση.Απλα πολυς κοσμος δεν μπορει να συνηθισει την ιδεα του προβολεα.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.429
Απάντηση: Στροφη προς εικονα?

Ναι, η στροφη προς την εικονα ειναι ολοφανερη. Εκει που πριν λιγα χρονια θα εψαχνα για "ηχο" τωρα το συνδυαζω με την (οσο γινεται) καλη εικονα και μαλιστα προβολεα, αφου πια η "μικρη" της τιβι δεν ικανοποιει, αλλα ουτε και ο απλος "στερεο" ηχος.Οταν βεβαια μιλαμε για ολοκληρωμενο h.c.Και απορω με τον Μανο Σταυροπουλο που αρκειται σε φτωχη εικονα ενω συγχρονως επιδιωκει αριστο ηχο.Δεν ενοχλειται απο τον κακο συνδυασμο αυτων; (αν βεβαια τα συνδυαζει)

Reaction score
7
Ισχυει κατι τετοιο φυσικα....

Οι λογοι, κατα τη γνωμη μου...
1. Χαμηλο κοστος προβολικων...
2. Πιο χειροπιαστη συγκριση μηχανηματων...
3. Καινουριο "παιχνιδι"
4. "Καινουριες" αναπτυσομενες τεχνολογιες

Περα απο αυτα, ομως, στον καλυτερο προβολεα να δεις μια ταινια, αν ΔΕΝ εχεις ΗΧΟ (πολυκαναλο ή οχι) ΔΕΝ το απολαμβανεις...... αρα.... Long Live SOUND !!!

Reaction score
4
Ισχυει κατι τετοιο φυσικα....
Περα απο αυτα, ομως, στον καλυτερο προβολεα να δεις μια ταινια, αν ΔΕΝ εχεις ΗΧΟ (πολυκαναλο ή οχι) ΔΕΝ το απολαμβανεις...... αρα.... Long Live SOUND !!!
Και αμα δεν εχεις εικονα καθολου αλλα μονο ηχο μπορεις να δεις μια ταινια?
Δεν θα καταλαβεις τιποτα.
Ενω αμα δεν εχεις ηχο αλλα μονο εικονα και ταινια βλεπεις και την καταλαβαινεις

Βεβαια εγω αν δεν εχει καλο ηχο μπορει και να μην την δω...
Αλλα καλυτερα κουφος παρα τυφλος που λενε.... :D :D :D

Reaction score
0
Εγω απο τις αρχες του 2001 που αρχισα το home cinema μου και για αρκετα χρονια ως τις αρχες του 2005 ωσπου αγορασα τον προβολεα μου, ημουν πραγματικα για τα σιδερα. Τωρα μετα απο ωριμη σκεψη, καταλαβαινω οτι η συμπεριφορα μου σε αυτο το θεμα ηταν βλακωδης. Ειχα την ενταση στις σταθμες του κινηματογραφου, εκλεινα τις πορτες, γινοτανε σεισμος σε ολοκληρο το σπιτι και προσπαθουσα να δω εικονα απο τα 4 μετρα στην "μεγαλη" τετραγωνη μου 34 CRT (πραγματικες ιντζες σε στενομακρο καδρο 29 !!!!!!!!!) . Αφηστε που ειχα το playstation2 για dvd player και επισης εβλεπα οποιαδηποτε βλακεια εβγαινε σε dvd (νοικιαζοντας το για 3 ευρω το ενα, ενω τωρα τα παιρνω μονο με ενα). Ειλικρινα , κοιτωντας πισω λεω τι ηλιθιος που ημουν. Τωρα τα απολαμβανω στις 92 ιντζες, ο ηχος αρκετα χαμηλα , παντα βεβαια σε dolby digital και ειναι μια χαρα. Και προσπαθω να βλεπω μονο ταινιες που αξιζουν. Ο προβολεας σε κανει να μην θελεις να του βαλεις σκαρτη ταινια...
Βεβαιως η μονη δικαιολογια που πιθανως να στεκει ειναι οτι πριν απο την γενια των πρωτων προσιτων 720 προβολεων , δεν υπηρχε κατι προσιτο που να εβγαζε αξιοπρεπη εικονα, τουλαχιστο δεν το ειχα ανακαλυψει εγω ...
Μεγαλη ξεφτιλα πραγματικα, ασχολιομουνα με τον ενισχυτη και τα μεγαφωνα, αν ξεχωριζει το αεροπλανο που ερχεται απο πισω, αλλα τωρα το συνειδητοποιω , που ητανε το αεροπλανο , εκεινο το σημαδακι της μιας ιντζας ειναι που τρανταζει ολο το σπιτι. Πραγματικα μετανιωνω για καθε μια ταινια που εκατσα και ειδα με αυτον τον τροπο ....

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.429

Αγαπητε Βάιο ειλικρινα δεν καταλαβαινω τι το βλακωδες βρισκεις σ' αυτο που εκανες πριν 5-3 χρονια.Απλα εκανες αυτο που μπορουσες να κανεις καλιτερα ΤΟΤΕ - και κυριως βεβαια γιατι ΕΤΣΙ σε ευχαριστουσε. Ποτε να μην μετανοιωνετε ΣΗΜΕΡΑ για κατι που κανατε ΧΘΕΣ, απλα γιατι τοτε δεν ειχες τις σημερινες δυνατοτητες. Ολα ειναι καλα οταν γινονται στην ωρα τους (κι οπως πρεπει - αν μπορουμε). Το γεγονος ειναι πως τοτε περνουσες καλα, ετσι δεν ειναι; Για θυμησου τι σχεδον ηδονη εβρισκες στην ενασχοληση σου εκεινη. Οπως ολοι μας, λιγο-πολυ, που μπλεξαμε (απο ...30ετιας!!!) με τετοια διαολια!

Reaction score
0
Δεν αξιζε, Λακη. Μπορει να νομιζα οτι ηταν κατι σπουδαιο αλλα σε συγκριση με το ποσοστο που παιρνεις απο την ταινια στην μεγαλη οθονη, που το αντιληφθηκα μετα απο τοσα χρονια, ηταν πολυ λιγο. Αφου ταινιες που μπορει να τις εχω δει εκατο φορες σε τηλεοραση, αν την δω στον προβολεα ειναι σαν την βλεπω για πρωτη φορα. Δεν αξιζε ουτε την χρησιμοποιηση του ελευθερου χρονου, ουτε τις ωρες που αφηνα μονη της την γυναικα μου, βεβαια κλαιω και τα λεφτα που εδινα στις σαβουρες ταινιες .
Εγω εχω μετανιωσει για ολα στη ζωη μου , σιγα που θα αφησω εξω αυτο το θεμα... :)

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.429

"Μπορει να νομιζα οτι ηταν κατι σπουδαιο'
Αυτο τα λεει ολα- για ΤΟΤΕ. Σιγουρα η εικονα ενος προβολεα (και δη ενος καλου -σαν του δικου μου ΑΣ πουμε!!!) δεν συγκρινεται με της τιβι, αλλα τοτε 29αρες και 32αρες(αργοτερα) ειχαμε για να βγαζουμε το...χουι μας. Καλα ηταν και τοτε, καλιτερα σημερα και πολυ πιο καλα αυριο (κυριως για εσας τους νεωτερους!). Ας ευχαριστιομαστε το σημερα με την εμπειρια του χθες (οσο γι' αυτο με τη συζυγο...ε, ολοι το καναμε!)

Reaction score
3
Μόλις τέλειωσε η προβολή του "Love Actually" κατ' απαίτησιν του ...συνοδευτικού,ξέρετε εσείς "Μέρες που είναι" και "Που θα φύγεις αύριο και δε θα σε δω τα Χριστούγεννα" κτλ,κτλ....

Κλείνω το σουρουκλεμέ μέρος και μπαίνω στο θέμα.
Είχα αρκετό καιρό να δω ταινία σε DVD ανάλυση.Μάλιστα,ήταν κι αρκετά DVD Shrink-ed (για όσους καταλαβαίνουν),οπότε στις 106" μου φαινόταν ειλικρινά σαν να έβλεπα ένα μέτριο .avi 512*384!:(
Τουτέστιν,όταν γλυκαίνεσαι από το HD,δύσκολα επανέρχεσαι σε οτιδήποτε άλλο κατώτερης ανάλυσης-ποιότητας.
Σαφώς και είναι προσιτό πια να έχεις ένα αξιοπρεπές προβόλι 720p,όταν λοιπόν το συνδυάζεις και με τροφή "υψηλής οπτικής αξίας" μένεις εκεί.
Από την άλλη,τα DD κ' DTS έχουν παγιωθεί πια,προσωπικά δεν έχω κάτι στα νέα ηχητικά φορμά ώστε να μπω στον πειρασμό να τα ακολουθήσω.
Συνεπώς,το μάτι έχει κάτι να συγκρίνει,ενώ το αυτί όχι.
Γι' αυτό και η όποια "στροφή" στην εικόνα,που για εμένα είναι πλασματική.
Ας βγουν με το καλό συστήματα προσιτά που να αφορούν σε HD ήχο και τα πράγματα θα ισορροπήσουν τάχιστα,καθώς η εμπειρία του Home Cinema είναι οπτικοακουστική.

Reaction score
50
Re: Απάντηση: Στροφη προς εικονα?

Και απορω με τον Μανο Σταυροπουλο που αρκειται σε φτωχη εικονα ενω συγχρονως επιδιωκει αριστο ηχο.Δεν ενοχλειται απο τον κακο συνδυασμο αυτων; (αν βεβαια τα συνδυαζει)
Μια διευκρίνηση μόνο: φίλε Λάκη πού είδες ότι αρκούμαι σε φτωχή εικόνα; Το μόνο που γράφω είναι...

Θα προτιμούσα δηλαδή να πάρω πιο οικονομικό προβολέα και να μη συμβιβαστώ στα ηχεία παρά το αντίστροφο.
...ότι αν συμβιβαστώ κάπου αυτό θα είναι η εικόνα και όχι ο ήχος. Αλλά ο συμβιβασμός πάντα σε εισαγωγικά, γιατί άλλο συμβιβάζομαι και άλλο αρκούμαι σε φτωχή εικόνα. Αν είναι να έχω φτωχή εικόνα ας μην έχω καθόλου (θα έπαιρνα μια τηλεόραση αν δεν μπορούσα να έχω προβολέα που να με ικανοποιεί). Ενδεικτικά μόνο ν' αναφέρω ότι έχω ίδιο προβολέα μ' εσένα. Εκτός βέβαια αν θεωρείς ότι ο προβολέας σου έχει φτωχή εικόνα! :D

Τέσπα, για να μην ξεφεύγουμε απ' το θέμα συνεχίζω να εξακολουθώ τον ήχο πρωτεύοντα, αλλά βέβαια διαφωνώ κι όλας με την τρέλα ν' ακολουθούμε ό,τι νέο format βγει και να γεμίζουμε το χώρο ηχεία όταν δεν υπάρχει ανάγκη.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.429

Mανο εχεις δικηο ως προς το "αρκειτα" το σωστο ειναι βεβαια 'συμβιβαζεται" (ηξερα-ξερω οτι εχουμε ιδιο προβολεα - εχω διαβασει ολα τα σχετικα εδω μεσα). Παντως (μιλωντας για h.c.) νομιζω οτι η εικονα παιζει τον σπουδαιοτερο ρολο και μετα ο ηχος (ενας ...αξιοπρεπης νομιζω οτι αρκει). Αν μιλαμε ομως για μουσικη κυριως και δευτερευοντως εικονα τοτε αντιστεφονται. Μου λειπουν τα Audio Spectrum S37, αν και "αρχαια", οποτε "ηχε ηχε εισαι εδω;" Το να κυνηγας το ανεφικτο της μοδας ειναι λιγο τρελλα και πολυεξοδο! και αχρειαστο εν πολλοις!

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.668
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale