Στρώνουν τα καλώδια ρεύματος και πως?

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.771
Φυσικά χρειάζονται στρώσιμο δείτε ένα ωραίο tipaki από γνώστη φίλο

Q: What's the best way to "burn-in" my power cord(s)?

A: Short of buying a "cable cooker", the best, most cost-effective way to burn-in your power cable is to hook to your home computer and monitor, right before a power strip. This means both your computer AND computer will be drawing current through the power cable(s). Most computer power supplies will draw at least 200-300 watts, and the monitor will draw about 100 watts. Plug in for about 2 weeks 24/7 and you should be 90% there. Plugging into a refrigerator (200-700 watt surges) for an additional few days will help complete the process. You may need burn-in adapter(s) to configure the IEC end to mate with a male AC plug on your outlet strip.

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Μηπως ομως με εναλλασομενο ρευμα 50hz δεν στρωνονται οπως πρεπει τα καλωδια ?

Reaction score
3.318
Ωραίο θέμα άνοιξες τώρα αγαπητέ μας Κοψ.
Επιτέλους, ένα σοβαρό θέμα για συζήτηση.

Το ερώτημα που έθεσες είναι γενικό και ισχύει για όλα τα καλώδια που κατασκευάζονται από μέταλλο και κάποιο άλλο είδος ελαστικού ή PVC για την μόνωση των αγωγών και του εξωτερικού προστατευτικού μανδύα.

Για τα καλώδια ρεύματος που μεταφέρουν εναλλασόμενη υψηλή τάση 230V RMS με συχνότητα 50 Hz, το στρώσιμο ολοκληρώνεται πολύ πιο γρήγορα από τα άλλα είδη καλωδίων όπως είναι τα interconnects και τα καλώδια ηχείων.
Θα έλεγα ότι ένας μηνας στο στερεοφωνικό σου είναι αρκετός γιατί θα στρώσουν πιο ομαλά και πιο σωστά.
Δεν είμαι του βίας ούτε της βιασύνης.
Αστα να στρώσουν φυσιολογικά.

Reaction score
3.318
Αν επιμένεις να τα στρώσεις δια της βίας, ο καλύτερος τρόπος είναι να τα βαλεις όλα μαζί τα καλώδια σε σειρά με το καλώδιο μιας ηλεκτρικής θερμάστρας ισχύος 2 KVA.
12 ώρες είναι αρκετές .

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.771
και αν θες να στρώσεις π.χ. μία νέα dedicated γραμμή από τον πίνακα σου Γιώργο;
και αυτή χρειάζεται στρώσιμο.

Reaction score
3.318
Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για τις ανεξάρτητες γραμμές που φέρνουμε από τον πίνακα στο στερεοφωνικό μας. Ελπίζω ότι έφερες τουλάχιστον 3 γραμμες.
Μια γραμμή για τον έναν μονομπλοκ μία για τον άλλο και μία για τα υπόλοιπα μηχανήματα.

Τα πέρασες τα καλώδια με ταλκ πριν τα βάλεις μέαα στο πλαστικό κανάλι ή τα πέρασες έτσι ?
Το ταλκ τα προστατεύει και δεν ξεραίνονται με τα χρόνια. Κάνει καλό και στο δέρμα τους.

Τα καλώδια να τα στρώσεις φυσιολογικά. Βάλε τους τελικούς να παίζουν σε τάξη Α οπότε είναι το ίδιο σαν να έβαζες ηλεκτρικές θερμάστρες.

Reaction score
3.318
Καλό στρώσιμο. Σου εύχομαι πάντα να έχεις τέτοιου είδους προβληματισμούς.

Reaction score
164
Να κάνω μια ερώτηση ως άσχετος (και πάντα καχύποπτος σε αυτά που λένε οι hi-endάδες :wink: )
Τι νόημα έχει το στρώσιμο των καλωδίων; Πώς βελτιώνει την ποιότητα ρεύματος, και κατά συνέπεια τον ήχο;
Πχ, καταλαβαίνω ότι στις συσκευές με κινούμενα μέρη χρειάζεται στρώσιμο ώστε να φαγωθούν τα γρέζια και να εξαλειφθούν οι κατασκευαστικές ανοχές. Στα καλώδια όμως;

Reaction score
5
Αν στρώνουν η όχι τα καλώδια αποδεικνύεται στην πράξη πολύ εύκολα με δύο ζευγάρια όμοια καλώδια. Σε κάποια μελλοντική συγκριτική δοκιμή μην ξεχάσετε να το δοκιμάσετε και αυτό!

Reaction score
164
Γιατί, όμως;
Θα πρέπει να υπάρχει μια θεωρητική βάση, διαφορετικά οι διαφορές είναι κατά φαντασίαν...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Να το θέσω λίγο διαφορετικά...

Πρέπει να γίνει σαφές ότι θεωρητική βάση δεν υπάρχει και το φαινόμενο δεν έχει τεκμηριωμένη επιστημονική εξήγηση πχ για το πως αλλάζει με τον χρόνο η μοριακή δομή του υλικού ή το πως... εκπαιδεύονται τα καλώδια. Επίσης αμφιβάλω πολύ αν σε ΑΒΧ test, καταλάβει κάποιος τις διαφορές...

Πάραυτα, στα συστήματά μας πολλές φορές οι διαφορές είναι ακουστές. Αυτό όμως κανείς δεν μπορεί να το αποδώσει μετά βεβαιότητας στο λεγόμενο στρώσιμο των καλωδίων ή στις επαφές των βυσμάτων ή σε πολλούς άλλους λόγους, μαζί και η ψυχοακουστική. Και για να προλάβω κάποιους, όχι δεν είμαστε τρελοί και ο όρος ψυχοακουστική δεν υποδηλώνει αυτό. Ο όρος εξηγεί πχ γιατί αν αυξήσει κάποιος τις υψηλές σε ένα σύστημα, ακούει λιγότερα μπάσσα, εξηγεί γιατί συνηθίζει κάποιος τον ήχο του συστήματός του... κλπ κλπ

Reaction score
0
Αν υπήρχε σοβαρή επιστημονική θεωρία που να στηρίζει το φαινόμενο, θα είχαν φροντίσει να μας τη μάθουν απ' έξω...περί τούτου καμία αμφιβολία!
Το γεγονός όμως παραμένει...γεγονός.

Όντας υπερβολικά δύσπιστος ειδικά με τα καλώδια ρεύματος έκανα κάποιες δοκιμές στο συστημά μου και επιβεβαίωσα περίτρανα και πως η αλλαγή καλωδίου φέρνει βελτίωση και πως το στρώσιμο επίσης.
Στην αρχή η αλλαγή είναι επώδυνη, με την έννοια ότι το άστρωτο καλώδιο ελαφραίνει τον ήχο και φέρνει μια ξηρότητα. Στη συνέχεια αυτό αλλάζει σταδιακά.
Τέλος αφού ισοροπήσει το πράγμα κάνεις και μια επιβεβαίωση: Βάζεις πάλι το αρχικό!
Έ σας πληροφορώ πως στα 5 λεπτά το έχεις βγάλει. Δεν αντέχεται με τίποτα.

Τώρα γιατί και πώς...

Reaction score
5
ΑΧΧΧΧΧ Άτιμη ακοή τι κόλπα μας κάνεις!! Προσαρμόσου και σταθεροποιήσου στα hi-end μηχανήματα μου το κέρατο μου

Reaction score
5
Αγαπητοι (HiEndικοι) φιλοι...

Ας μου απαντησει καποιος...

Τι ακριβως στρωνεται σε ενα καλωδιο κατα το στρωσιμο;

Τι θα αλλαξει; Ρευμα περναει απο μεσα.... και πολυ πιθανο χαλια ρευμα...

........

Να μου πειτε οτι πρεπει να στρωθουν τα ηχεια (τα μηχανικα μερη - αναρτησεις κλπ) να το καταλαβω...

Να δουλεψει λιγα λεπτα της ωρας ενας ενισχυτης για να φτασουν τα εξαρτηματα σε μια θερμοκρασια λειτουργιας... αντε ας το καταλαβω και αυτο....

Αλλα.. τα καλωδια; Τι ειναι για να στρωθουν; Φυλλα σπανακοπιτας;

Δεχομαι οτι ενα ακριβο ηχειο HiEndαδικο θα εχει ακριβεστερη πιστοτητα στον ηχο... Και αν εχεις και τα λεφτα... να το χαιρεσαι και πολλες φορες και με γεια σου και μαγκια σου...

Ενα καλωδιο ομως;;;

Βεβαια αν θα αγορασεις ενα "ειδικο" καλωδιο ρευματος, θα "ακουσεις" και μεγαλη διαφορα...

Εγω θελω αποδειξεις που θα μετρηθουν με οργανα και οχι με το αυτι κανενος.

HiEndας δεν ειμαι (και τι κανω και εδω μεσα, θα μου πειτε) ουτε ακουω καμια διαφορα με ενα στρωμενο ή μη καλωδιο...
Γι αυτο θελω μετρηση...
Και πολυ περισσοτερο θελω ενα blind test με εμενα να αλλαζω τα στρωμενα και αστρωτα καλωδια....

Εμενα το "Τώρα γιατί και πώς..." του Λευτερη2175 δεν με καλυπτει.

"Πιστευε και μη ερεύνα" κατασταση;
Ο Θεος το κανει;
Οι Εξωγειηνοι;

Δωστε μου μετρησεις... και θα γινω δικος σας!!!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Γιώργο Ανδρεάδη καλά κάνεις και αμφιβάλεις. Περί μετρήσεων σαφώς και δεν μπορεί κανένας να σου απαντήσει. Αλλά τα ακουστικά αποτελέσματα ενδεχομένως να τα ακούσεις κι εσύ.

Ξαναδιάβασε το μήνυμά μου...

Reaction score
5
Το διαβασα... και συμφωνω οτι αν δεν υπαρχουν μετρησεις που να δειχνουν κατι ειναι καθαρα υποκειμενικο και θεμα υποβολης του ατομου....

Αλλο να ακους και αλλο να νομιζεις οτι ακους....

Και η Ιωαννα ακουγε φωνες που δεν ακουγαν οι αλλοι και ειδατε που κατεληξε... (να γινει ταινια με πρωταγωνιστρια τη Resident Evil...)

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Αυτό έγραψα εγώ ρε χαμένε?
Ότι είμαστε όλοι για δέσιμο ή ότι είναι καθαρή αυθυποβολή το φαινόμενο?... :twisted:

Όταν κάποιος ακούει κάτι, απλά το δηλώνει. Μπορεί να είναι τόσο τρελός ή τόσο λογικός όσο όλος ο υπόλοιπος κόσμος. Το ότι δεν μπορούμε να εστιάσουμε 100% στους λόγους του φαινομένου μπορεί και να μην σημαίνει τίποτα.

- Για να δεις άλλο παράδειγμα, εσύ αμφιβάλεις ότι οι επαφές των βυσμάτων αλλάζουν συμπεριφορά? Το έχεις ακούσει? Παρόλο που πιθανώς δεν το έχεις ακούσει, ξέρεις καλά ότι υπάρχει λογική εξήγηση...

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Κατ αρχην εθεσα προβληματισμο για το αν στρωνουν σωστα τα καλωδια με 50hz του δικτιου . Εκανα λαθος γιατι νομιζα , διαβαζοντας επιπολαια , οτι αναφερονταν το post σε καλωδια ηχειων . Σαφως και πιστευω οτι ειναι εξυπνη ιδεα να βαλει καποιος σε καποια συσκευη υψηλης καταναλωσης τα καλωδια του ρευματος προκειμενου να στρωθουν και να γλυτωσει το βασανο του κακου ηχου μεχρι να ολοκληρωθει η διαδικασια .

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.283
Members
38.443
Νεότερο μέλος
George Martini