Συγκριτική χαμηλου κοστους standmounters, Whathifi Jan 06

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Με αφορμη το θεμα που εβαλε ο αγαπητος φιλος για αγορα ηχειων βασης ~300Ε
Στο τευχος του εν λογω περιοδικου υπαρχει συγκριτικη δοκιμη μεταξυ των:

Wharfedale diamond 9.1 (180 αγγλικες λιρες)
Monitor Audio Bronze B2 (200)
Mordaunt Short Avant 902i (150)
Mission m32i (180)
KEF iQ1 (229)
Epos ELS3 (200)
Dali Concept 1 (180)

Τα αποτελεσματα της δοκιμης ηταν η ανωτερωτητα (5/5 rating) των Mordaunt Short σε κοστος/αποδοση και μετα ακολουθουν Monitor Audio, Wharfedale.Ολα τα υπολοιπα κρινονται με 4/5 πλην των Dali (3/5)

Ο κατα What καινουριος class leader ειναι : Mordaunt Short Avant 902i

Μετα απο 10 χρονια απο το τελευταιο κλασσικο ΜS που ηταν αναφορα για αρκετο καιρο MS 20 Pearl για οσους θυμουνται

κραταμε και μια πισινη γιατι οι Αγγλοι ειναι κρυοκωλοι

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Γενικώς οι Αγγλοι έχουν μια τάση να "θάβουν" κάθε τι το μη Αγγλικό (μέχρι και τα YBA είχαν θάψει κάποτε οι αθεόφοβοι).

Δεν έχω ακούσει τα MS, οπότε δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη, αλλά η υπόλοιπη βαθμολογία μου δημιουργεί απορίες...

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Εχεις δικιο Σπυρο. Ειδικα τους ιαπωνες.
Ο μονος Ιαπωνας που θα εβαζε στο σπιτι του ο reviewer του What ειναι αυτος που θα γραφει στο κουτελο Marantz.Ε ρε κωλυμμα.
Στο μεταξυ οτι Marantz εχουν κρινει σουπερ και τυχαινει να το εχω ακουσει, σχηματιζω παντα την αντιθετη γνωμη.Πλην των γνωστων players, κατι ολοκληρωμενοι PM4001, PM6000OSE τους εκθετουν.
Τους διαβαζω καιρο και εχω καταλαβει την εκδοχη τους, της σωστης ηχητικης συμπεριφορας και πανω κατω τα κριτηρια τους.Απλα καποιες φορες μερικα πραγματα κανουν κρα απο μακρια.

Reaction score
498
Το συγκεκριμένο περιοδικό είναι το μεγαλύτερο πανηγύρι που υπάρχει παγκοσμίως.

Εάν μετρήσεις θα δεις άπειρες διαφημίσεις της Marantz.Εξ' ού και τα καλά λόγια για

την εν λόγω εταιρία. Κάθε χρόνο εδώ και πολλά χρόνια τα βραβεία τα παίρνουν οι

ίδιες εταιρίες. Στην Αγγλία το έπαιρνα στα χρόνια της αθωότητας σοβαρά. Και την

πάτησα γιατί αγόρασα έτσι τα πρώτα μου ηχεία. Μετά που κατάλαβα τί παίζεται το

έπαιρνα για να γελάω και να βλέπω τις φωτογραφίες. Μόνο με τα αυτιά σου. Ειδικά

αυτοί είναι...Κάτι Mission 731 εάν θυμάμαι καλά που τα είχαν βγάλει καταπληκτικά τα

θυμάσαι?Ελεος...!Πρέπει να ήσουνα κουφός για να σου αρέσανε..

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Μία εποχή γύρω στο 95-98 ότι έλεγε επάνω Marantz και Mission ανακυρησόταν αυτόματα "best buy" από τους Άγγλους...

Κλασσικό παράδειγμα τα Μission 751. Ηχείο αδιάφορο έως κακόηχο. Κανένα Αγγλικό πριοδικό δεν το έγραψε όμως. Όλοι μασημένα τα έλεγαν...

Το ίδιο και με κάποιους ενισχυτές της Marantz...

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.793
Ευτυχώς που δεν υπάρχουν Ιταλικά ηχεία σε αυτά τα χρήματα για τους φίλους μας τους Άγγλους.
Πάντως γενικά σε αυτά τα λεφτά είναι συμπαθητικά τα ηχειάκια αυτά και νομίζω ότι βρίσκονται και σε πολύ καλές τιμές στην Ελλάδα.
π.χ. το Wharfedale 9.1 που έχει 350$ στις ΗΠΑ και 180 λίρες στην Αγγλία (~270 ευρώ), το βρίσκεις εδώ 170 ευρώ και ακόμη πιο κάτω αν το ψάξεις.

Ο φονιάς στις πιο χαμηλές κατηγορίες είναι το Infinity primus 150 με 90$ δολλάρια και ακόμη πιο κάτω το Persidian με 40$ δολλάρια και διατίθεται από radioshack.

Σίγουρα ενδιαφέρουσα έρευνα αγοράς για bookself ηχεία είναι αυτό το θέμα.

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.793
όσο για το περιοδικό απορώ που το αγοράζουν ακόμη , αφού στη χώρα τους υπάρχει το HIFI+ το εγκυρότερο εγγλέζικο, αλλά ακόμη και τα hifi news, hifi choice & hifiworld ειναι πολύ καλύτερα από το What...

Reaction score
657
απεχθανομαι οτιδηποτε εχει μεταλλικο μεγαφωνο..

νομιζω τα wharfedale τα καλυτερα
ειδικοτερα σε αυτη την τιμη.. :)

Reaction score
0
Παίδες καλά θυμόμουνα...τα wharfedale τα έχει τεστάρει και μάλιστα με άριστα σχόλια και φυσικά περί αξιοπιστίας του περιοδικού ας μην τα ξαναπούμε...ευαγγέλιο!

Όσο για την τιμή στην Ελλάδα καλή είναι αλλά οι τιμές του εξωτερικού είναι κι' αυτές οι list prices, οπότε κι αυτές υπόκεινται σε ανάλογες μειώσεις...

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Τι να πιστεψω? Πριν απο 4 χρονια εψαχνα για μικρο ηχειο.Τοτε επαιζαν πολυ τα mission m71 και μολις ειχαν βγει τα Wharfedale 8.1.Εχοντας διαβαζει τη δοκιμη του εν λογω περιοδικου που αποθεωνε τα Wharfedale ,παω στο Σταυρο στην Πλατεια Αττικης (καλη του ωρα, μαλλον εκλεισε) που τα ειχε demo να ακουσω και και αγορασω.Ακουω τα Mission και μου αρεσε οι ισορροπια σε ολο το φασμα και θως και οι χαμηλες.Βαζει μετα
και τα Wharfedale και περιμενω να ακουσω κατι τουλαχιστον ισαξιο.

Το ηχειο ηταν απαραδεκτο παρολη την χαμηλη τιμη (43000 περιπου) με την κλασσικη
"κουτίλα" των φτηνων και κακων σχεδιασεων.
Αγορασα τα Mission. και εκτοτε εκοψα και το What το οποιο ξαναπηρα 2 φορες τελευταια
που κανω ερευνα αγορας.

Reaction score
0
Το περιοδικο το επαιρνα το τελευταιο χρόνο και το εκοψα αμεσως μολις διαβασα την κριτικη για το Harman kardon HD970, πλαιερ του οποιου ειμαι και κατοχος. Ειναι συμφωνα με το εν λογω περιοδικο το χειρότερο απο ολα, το μοναδικο με 2 αστερακια στα cd!!!Ο κουμπαρος μου που έχει το Nad 521BBE (Υμνοι απ το περιοδικο αυτο!) θα το αλλαξει για το 970. Και αυτο οχι ετσι για πλακα αλλα κατοποιν σοβαρης ακροασης στο χωρο του. Τα 2 cd απλα δεν συγκρινονται. Σε αλλη κλαση το 970!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.517
Νεότερο μέλος
Mpermplis