Συγκριτικο HD

Reaction score
0
Έχω την Canon HV10 και είμαι πράγματι ευχαριστημένος με την ποιότητα που βγάζει στο video. Το μόνο μειονέκτημα είναι η απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού που διορθωθηκε πολύ στην HV20. Όποιος μπορεί να τι φέρει από Αμερική θα κάνει άριστη αγορά (από εκει πέρα και εγώ τη δικιά μου Canon και γλιτωσα περίπου 600€).

Reaction score
164
Πάντως προσωπικά κάμερα χωρίς δαχτυλίδι χειροκίνητης εστίασης δεν παίρνω. Ιδίως αν έχει touch screen όπως η Sony που έχω... :mad_2:

Reaction score
0
Πάντως προσωπικά κάμερα χωρίς δαχτυλίδι χειροκίνητης εστίασης δεν παίρνω. Ιδίως αν έχει touch screen όπως η Sony που έχω... :mad_2:
Γι' αυτό πήρα κι εγώ την HVR-Ζ1E (και πιο πριν την JY-HD10U) που τα έχει όλα -αλλά δεν μπαίνει στην τσέπη του μπουφάν! :) :)

Η HV20 έχει καλύτερο σύστημα εστίασης από την hc7 της sony με ένα δεύτερο αισθητήρα που μετράει την απόσταση και ο αισθητήρας εικόνας είναι Full HD (1920x1080) αλλά στην εγγραφή μειώνεται στην HDV ανάλυση (1440x1080) όπως σε όλες τις άλλες κάμερες αλλά η εναπομένουσα ευκρίνεια είναι αισθητά μεγαλύτερη.

Πάντως από τις παραπάνω κάμερες του τεστ, θεωρώ ανταγωνιστικότατη την JVC, η πρώτη που υποστηρίζει "FULL HD" *και*ι κατά την εγγραφή, μια πάρα πολύ έξυπνη κίνηση... αλλά αυτό ίσως στοιχίσει σε θόρυβο λόγω των μικρότερων πίξελ.. (στην HV20 με την σμίκρυνση φιλτράρεται μέρος του θορύβου).

Για τόσο μικρή κάμερα θα προτιμούσα ένα εξελιγμένο αποτελεσματικό σύστημα εστίασης αντί για ένα προβληματικό+χειροκίνητο...

Reaction score
0
Διόρθωση:

Μπά, η HV20 είναι *σαφώς* καλύτερη... βιάστηκα να θεωρήσω την JVC ανταγωνιστική... το τι κρύβεται κάτω από τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά έχει σημασία... δηλαδή το πως υλοποιούνται!
Και βεβαίως το αποτέλεσμα...

Reaction score
14
Eits Nti την Z1E την πουλάς? Είμαι έτοιμος να την αγοράσω απλά ταλαντεύομαι μεταξύ αυτής και της Canon XH A1

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Συγκριτικο HD

Eits Nti την Z1E την πουλάς? Είμαι έτοιμος να την αγοράσω απλά ταλαντεύομαι μεταξύ αυτής και της Canon XH A1
Προς το παρόν δεν σκέφτομαι να την πουλήσω αλλά *ίσως* το κάνω αργότερα. Δεν την έχω χρησιμοποιήσει πολύ, ενώ έχω κρατήσει το μηχανισμό κασέτας παρθένο (δεν έχει μπει κασέτα ούτε για δοκιμή) αφού χρησιμοποιώ για την εγγραφή αποκλειστικά το FS-4Pro HD της Focus.

Έψαξα λίγο για την Canon XH A1 και νομίζω ότι το καλό της χαρτί είναι η λίγο υψηλότερη ευκρίνεια και η τιμή της, ενώ το καλό χαρτί της Z1 το πολύ καλύτερο LCD μόνιτορ, viewfinder κ.λ.π και γενικά αυτά που προσφέρει κατά την διάρκεια της λήψης. Επίσης η Ζ1 προσφέρει PAL/NTSC και 1080 @50ι/60ι.

Θεωρώ πολύ πιθανό ότι η Canon έχει περισσότερη χρωματική παρεκτροπή (όπως η XL-H1) -άλλωστε είναι αρκετά δυσκολότερο να φτιαχτεί ένας φακός 20x σε σχέση με ένα 12x διατηρώντας την ίδια ποιότητα.

Πιθανόν αν αγόραζα τώρα να έπαιρνα την Canon αποκλειστικά και μόνο λόγω της επιπλέον ευκρίνειας, αλλά θα ήθελα να μάθω ακριβώς τι θα έχανα σε σχέση με τη Ζ1 οπότε θα το έψαχνα πολύ περισσότερο πριν αποφασίσω...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.306
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale