Συμβουλές για επαγγελματικό ήχο Help PLZ

Reaction score
59
Καλησπέρα

έχω εξοπλισμό σε μπαρ που αποτελείται από τα εξής
ΗΧΕΙA
2 electrovoice sx100

2 electrovoice sx300

και τους ενισχυτές
1 ενισχυτής samson servo--550, / 275wat και τα 2 καναλια

2' ενισχυτής crown xls 602 / 300w το κάθε καναλι[2]
1 alto mac 2,4 /1200w το κάθε καναλι[2]

1 εκουαλαιζερ rane me 15b
1 DBX drive rac pa+

Η ποιότητα του ήχου μου είναι μέτρια έως κακή όλοι όσοι έχουν ασχοληθεί με το θέμα και είναι (υποτίθεται) επαγγελματίες δηλώνουν ότι χρειάζομαι sub ώστε να μην ξυρίζουν τα ψιλά (μετά από σχετική ρύθμιση του dbx) Δεν έχω λόγο να διαφωνώ αλλά δυστυχώς δεν τους εμπιστεύομαι (όχι για τις προθέσεις τους, αλλά για τις γνώσεις τους καθώς το μέχρι τώρα αποτέλεσμα είναι κακό)
το μαγαζί είναι στην επαρχία δεν υπάρχει ευχέρεια επιλογής συνεργατών.

Συνεπώς θα ήθελα βοήθεια σε ότι αφορά
Α) πληροφορίες για επαγγελματίες του χώρου που να μπορώ να εμπιστευτώ
Β) Συμβουλές σχετικά με την λύση του sub και
Γ)τέλος ανάμεσα σε αυτά που μου προτείνουν πιο θεωρείτε καλύτερο ή τι sub προτείνετε
οι προτάσεις που έχω είναι οι εξής
1.http://www.rcf.it/products/installed-sound-systems/s-series/s8015
2.http://www.behringer.com/EN/Products/B1800D-PRO.aspx
3.http://www.thomann.de/gb/the_box_ta18.htm

Ξέρω είναι πολλά τα ερωτήματα αλλά τα έβαλα όλα για να προλάβω πιθανά μεγάλα threads

Ευχαριστώ εκ των προταίρων

Reaction score
222
Απάντηση: Συμβουλές για επαγγελματικό ήχο Help PLZ

Μηπως λεω μηπως απο το dbx εχεις δωσει ηχο στα ηχεια σου απο τις εξοδους high κοβοντας τους τα μπασσα που θα πηγαιναν στα sub που προς το παρον δεν υπαρχουν? Το controller αυτο οπως και ολα τα ενεργα crossover εχουν διαφορετικες εξοδους για ηχεια-δορυφορους και αλλες για sub.Αν αγορασεις subs το dbx θα σου χρειαστει. Αν οχι τοτε σου ειναι αχρηστο σαν crossover. Ειναι και θεμα ρυθμισεων πρωτ'απ'ολα (equaliser crossover κλπ) λαθος ρυθμισεις=λαθος ηχος. Υπ'οψιν για 4 ηχεια-δορυφορους χρειαζεται 1 τελικος και για 2 subwoofer αλλος ενας ( πιο ισχυρος ) εκτος εαν ειναι ενεργα με δικο τους τελικο. Κι ενας ακομα για καβατζα σε περιπτωση στραβης....ελπιζω να βοηθησα.

Reaction score
29.535

Η ποιότητα του ήχου μου είναι μέτρια έως κακή όλοι όσοι έχουν ασχοληθεί με το θέμα και είναι (υποτίθεται) επαγγελματίες δηλώνουν ότι χρειάζομαι sub ώστε να μην ξυρίζουν τα ψιλά (μετά από σχετική ρύθμιση του dbx) Δεν έχω λόγο να διαφωνώ αλλά δυστυχώς δεν τους εμπιστεύομαι (όχι για τις προθέσεις τους, αλλά για τις γνώσεις τους καθώς το μέχρι τώρα αποτέλεσμα είναι κακό)
το μαγαζί είναι στην επαρχία δεν υπάρχει ευχέρεια επιλογής συνεργατών.

Διάβασε ρε Νίκο το λέει , οτι είναι επαρχία ο άνθρωπος.

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.212
Δεν αναφερεις σχεδον τιποτα για την χρηση του συστηματος και τι αναγκες σου .... με μια πρωτη ματια ειναι απλα θεμα σωστης ρυθμισης και ισως τοποθετησης ...

Τα electrovoice που εχεις ειναι μαλλον ενα σκληρο μεγαφωνο καταλληλο για ροκ μουσικες η ελληναδικο αν τα δουλευεις σε CLUB η αν τελικα εχεις mainstream ακουσματα δεν θα πανε και πολυ καλα συν οτι αν ειναι ασχημα ρυθμισμενα η εγκατεστημενα η εικονα θα επιβαρυνθει προς το χειροτερο .

Μπασσα που δεν εχεις μπορουν να βγαλουν οσα θες αλλα θα χασεις ισχυ απο το τελος του μεγαφωνου ( δεν θα ειναι διαθεσιμο το αναγαρφωμενο 100% ) ( εκει κολλαει η πληοφορια που χρειαζεται για την χρηση τους )

Σαφως θα πανε πιο γλυκα και πιο ξεκουραστα εαν μπουν sub αλλα οχι εαν παιζεις γαβγαδικα ...εκει το προβλημα σου ειναι εγκατασταση και ρυθμιση .

Γενικα τηλεδιαγνωση στο προβλημα σου ειναι μαλλον δυσκολο να γινει ...Επισης μια ρυθμιση που θα πιεσει το μεγαφωνο να ερθει πιο κοντα στα γουστα σου η πιο κοντα στις αναγκες σου σαφως και μπορει να γινει ( επι τοπου ) αλλα τι νοημα θα εχει αν τα παιρνεις στο χερι καθε Σαββατο βραδυ ?

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.986

έχω εξοπλισμό σε μπαρ ...
Πόσο μεγάλος είναι ο χώρος; Η κάτοψή του έχει κάποιο κανονικό σχήμα, κάτι σαν παραλληλόγραμμο; Είναι εποχιακό μαγαζί (καλοκαιρινό);

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef