Συμβουλές για Soundbar (JBL 2.1)

Μηνύματα
7
Reaction score
1
Καλησπέρα σας,

Θέλω να πάρω μια αξιοπρεπή soundbar να τη συνδέσω με τη νέα 4k 65 '' που θα έχω. Απο ψάξιμο που έκανα συνειδητοποιώ και προτιμώ να πάω σε κατασκευαστή ήχου και όχι τηλεοράσεων, βλέπω η JBL προτείνεται ανεπιφύλακτα.

Οι ερωτήσεις μου έχουν να κάνουν με τα εξής:

1. Ο χώρος θα είναι ένα σαλόνι ~ 30 τετραγωνικά, αλλά υπάρχουν και δύο ανοιχτοί συνδεδεμένοι χώροι των ~ 15 τετραγωνικών (κουζίνα & δωμάτιο γραφείου). Πιστεύετε είναι αρκετή η δύναμη της JBL 2.1? Μιλάμε για οροφοδιαμέρισμα οπότε δεν θέλω να ξεσηκώσω και στο πόδι τους πάντες. Επίσης δεν είμαι και ιδιαίτερα απαιτητικός, απλά να είναι αξιοπρεπής ο ήχος σε δύναμη και ποιότητα - να μη χάνεται δηλαδή.
2. Η βασική χρήση της μπάρας της μπάρας θα είναι για την tv σε ταινίες & ps4 pro. Μουσική πολύ casual, χωρίς απαιτήσεις. Αλλά εδώ έχω μια απορία που όσο και αν έψαξα δεν έχω καταλάβει. Θα μπορεί η μπάρα στον ίδιο χώρο + μπαλκόνι να εξυρετήσει ένα party ~ 45 ατόμων? Προφανώς είναι κάτι που θα συμβεί μια φορά στα δύο χρόνια, αλλά θα ήθελα να μπορεί. Αν όχι, μπορώ να φαντάζομαι να συνδέσω παράλληλα τον υπολογιστή μου στη μπάρα και σε ένα Marshall Stanmore που έχω και να παίζω και απο τα δύο (φανταστείτε σκόπευα για πιθανό party να είχα ούτως η άλλως μόνο το Marshall
). Φαντάζομαι αυτό θα καλύψει την ανάγκη, σωστά?
3. Αυτή τη στιγμή βρίσκω εύκολα την 2.1 deep bass - δεν βλέπω τι ακριβώς διαφορές έχει απο την 2.1 αν βρω την 2.1 απο εξωτερικό φτηνότερα. Η 5.1 ξεφεύγει σε τιμή και η 3.1 νομίζω καταργήθηκε, και η τιμή της όπου υπάρχει διαθέσιμη είναι κοντά στην 5.1. Δεν θέλω να ξεφύγω τόσο αν μπορεί να με καλύψει η 2.1.

Φυσικά αν υπάρχει κάποια άλλη πρόταση μπάρας για την παραπάνω χρήση (δεν θέλω να μπω στη διαδικασία για home cinema, ηχεία κτλ.) ευπρόσδεκτη. Να πω οτι δε βιάζομαι πολύ για αγορά.

Ευχαριστώ.
 

Μηνύματα
1.839
Reaction score
3.432
Στα ίδια τετραγωνικά εσύ σκεφτεσαι να κανεις πάρτυ με 45 άτομα και τα μπαλκονια με ένα stanmore.
Εγώ όταν λέω πάρτυ με τόσα άτομα θέλω χωρίς αστεία 4 18αρια σάμπ και 4 δορυφόρους με 12 ιντζα να παίζουν σωστά.
Αν απλά μιλάνε 45 ατομα θα καλύψουν οποιοδήποτε stanmore και ηχόμπαρα υπάρχει.
Είναι αστείο να το συζητάμε αυτό εκτός αν μιλάμε για μνημόσυνο και όχι πάρτυ.
Για τους όρους ποιότητα και δύναμη δεν γίνεται με 3ιντζες μεγάφωνα και 300 ευρώ.
Για να ακούς πολύ καλύτερα απο το ηχείο τις τηλεόρασης ειναι καλή η ηχόμπαρα αλλά μέχρι εκεί.....
 

Μηνύματα
7
Reaction score
1
Έχω κάνει party στον ίδιο χώρο με marshall woburn και ήταν μια χαρά η ένταση του ήχου για τις απαιτήσεις μου. Δεν οργανώνω επαγγελματικά party και ούτε θέλω να το κάνω club, αλλά να είναι ανεκτό και αξιοπρεπές.

Επίσης μπορεί να μην έχουμε τις ίδιες απαιτήσεις γενικά, οπότε δεν ήταν απαραίτητο να απαντήσεις αν δεν έχεις σκοπό να βοηθήσεις, δεν αγοράζω την ηχομπάρα για ένα πιθανό event ανά 2 χρόνια, απορία εξέφρασα αν θα μπορούσε να με καλύψει σε συνδυασμό με το stanmore - εσύ επικέντρωσες μόνο εκεί - θα χρειαζόμουν βοήθεια απο κάποιον που θέλει να δείξει ενδιαφέρον σε όλα τα άλλα. Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου.
 

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Administrator
Μηνύματα
46.964
Reaction score
23.739
Η bar 2.1 κάνει μόνο για ταινίες και λίγο μουσική με απόσταση ακρόασης 2,5 μέτρα το πολύ.
 

Μηνύματα
7
Reaction score
1
Η bar 2.1 κάνει μόνο για ταινίες και λίγο μουσική με απόσταση ακρόασης 2,5 μέτρα το πολύ.
Για τον χώρο που έγραψα παραπάνω απο πλευράς open space/τετραγωνικών θα με καλύψει?
 



Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.598
Μηνύματα
2.865.440
Members
37.934
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top