Συμβουλη για υποτιτλους

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
205
Παιδια χρειαζομαι μια συμβουλη...
εχω αγορασει την ταινια payback χωρις ελληνικους υποτιτλους.
Την εκανα rip στο pc , βρηκα ελληνικους υποτιτλους και με τη βοηθεια του multiAVCHD θα προσθεσω τους υποτιτλους στην ταινια.
Αυτο που αναρωτιεμαι ειναι το εξης... αξιζει μιας και η ταινια ειναι 16:9 και εχει μαυρες μπαρες πανω-κατω να βαλω τους υποτιτλους στο μαυρο της κατω μπαρας και οχι πανω στην εικονα οπως γινεται κανονικα;
Δε θαναι καλυτερα αφου υπαρχει η κατω μαυρη μπαρα;

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.467
Παιδια χρειαζομαι μια συμβουλη...
εχω αγορασει την ταινια payback χωρις ελληνικους υποτιτλους.
Την εκανα rip στο pc , βρηκα ελληνικους υποτιτλους και με τη βοηθεια του multiAVCHD θα προσθεσω τους υποτιτλους στην ταινια.
Αυτο που αναρωτιεμαι ειναι το εξης... αξιζει μιας και η ταινια ειναι 16:9 και εχει μαυρες μπαρες πανω-κατω να βαλω τους υποτιτλους στο μαυρο της κατω μπαρας και οχι πανω στην εικονα οπως γινεται κανονικα;
Δε θαναι καλυτερα αφου υπαρχει η κατω μαυρη μπαρα;
Αν ήταν 16/9, δηλαδή 1.78:1, δεν θα είχε μπάρες. Είναι 2.35:1-2.40:1.

Αν μπουν οι μπάρες εκτός εικόνας, θα κάνουν την κάτω μπάρα πιό φωτεινή. Αν μπουν εντός, θα χαλούν τμήμα της εικόνας.

Και οι δύο λύσεις έχουν προτερήματα και ελαττώματα, και είναι προσωπική επιλογή.

Με το Oppo που μετακινεί υποτίτλους, στην τηλεόραση τους βγάζω έξω από την εικόνα, και στην οθόνη που είναι 2.37:1, τους βάζω μέσα.

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
205
Απάντηση: Συμβουλη για υποτιτλους

Οποτε τι κανω...;
υποψην η προβολη μου θα γινεται με προτζεκτορα με πανι 16:9 lumen embasy 2.

Τι προτεινεις;

υ.σ. λες "Αν μπουν οι μπάρες εκτός εικόνας...." εννοεις οι υποτιτλοι ,μπερδευτηκες μαλλον. σωστα;

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.467
Re: Απάντηση: Συμβουλη για υποτιτλους

Ναι, οι υπότιτλοι φυσικά, sorry. Αυτά παθαίνεις όταν γράφεις από tablet...

Δεν προτείνω, ότι αρέσει στον καθένα.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.164
Members
38.663
Νεότερο μέλος
kyrios_nikos