Συμφωνία για τον Optoma H77.

V

VIDEOMIX

Guest
Άτυπη (προ)συμφωνία πέτυχα μετά απο σκληρές διαπραγματεύσεις με κοντινό μου πρόσωπο για την πώληση το καλοκαίρι του εν λόγο βιντεοπροβολέα, προς 3.500 ευρό.
Το καλό της υπόθεσης όπως παρατειρήσατε ειναι οτι και θα τον δώσω ωστε να έχω την "μαγιά" για αγορά νέου, αλλα και θα τον χρησιμοποιώ έως το καλοκαίρι ωστε να μην μείνω κάποιο διάστημα χωρίς μηχάνημα, διοτι εαν έπρεπε να τον παραδώσω τώρα, θα έμενα χωρίς προβολέα εως το καλοκαίρι, μιας και τότε θα έχουν έρθει τα μοντέλα που αναμένουμε πως και πως.

Εχουμε λοιπόν το χρηματικό ποσό των 3.500 ευρό.
Μπορώ να βάλω και περίπου 1000 ακόμα.
Τι προτείνετε να αγοράσω στην θέση του;
Γράψτε μοντέλα και το γιατί το ενα η το άλλο.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
3500€???
Πω πω , τον εσφαξες στο γονατο!!! :lol:

Τωρα τι θες , προτασεις αγορας?
Γιατι να κουραστουμε αφου ολοι ξερουμε τι θα αγορασεις. :lol:
Καλοκαιρι θα ειναι , 4500 κολλαριστα στο χερι θα εχεις , αντε να σου παρω κανενα 1000 ακομα...

Παντως θα ειναι δυο συσκευες σε μια! :shock:

V

VIDEOMIX

Guest
Eλα, ελα, με την έκπτωση 4500 θα χρειαστώ.

2 σε ενα;

Φτιάξε με Αντρέα και θα σου φτιάξω...

GTX

Reaction score
39
Οπως τα λέει ο Αντρέας είναι. Στην ίδια μάρκα μάλλον θα μείνεις :wink:

PS. Άρχοντα τον έκανες το θείο :shock: :lol: :lol: :lol:

minas

Πισιά
Reaction score
4.437
3500€? Χεχεχε....ούτε καινούργιος ο pj! Και μιλάμε για καλοκαίρι?

Νομίζω η απόφαση θα είναι ομόφωνη :) Αλήθεια, έχουμε νεότερα για ημερομηνία κυκλοφορίας?

V

VIDEOMIX

Guest
Εχω νεώτερα. Η τιμή θα ανέβει μάλλον στα 4500 ευρό μαζί με το πανί. Διοτι το δικό μου λέω να το αλλάξω. Λέω να αγοράσω μια παλιοστιούαρτ μωρέ!!!!!!!!!!

Επισκεύθηκα τον χώρο πριν 2 ώρες που θα εγκατασταθεί το μηχάνημα. Ειναι ενα μεγάλο σαλόνι 6 Χ 10 μέτρα, το πανί θα μπεί στην μια άκρη των 10 μέτρων, ο προβολέας μάλλον στην άλλη άκρη. Μπορεί να ζουμάρει ο 77άρης σε τέτοια απόσταση και να φτιαχθεί εικόνα 100 ιντζών;
Επίσης, στον κεντρικό άξονα του δωματίου, πίσω θα ειναι ο βιντεοπροβολέας με βάση στην οροφή, και μπροστά του θα περνάνε στο 1 μέτρο ενα πολύφωτο και στα 6 μέτρα αλλο ενα. Ενδέχεται δηλαδή να εμποδίζεται η προσπέλαση της "ρυπής" εικόνας. Δεν ξέρω ακόμη το μάκρος του φωτιστικού απο την οροφή προς τα κάτω.
Εαν υπάρχει πρόβλημα, υπάρχει βάση στήριξης που να αυξομειώνεται ωστε την ώρα προβολής να τον κατεβάζουμε;
Σκέφτωμαι και την λύση να μπεί η βάση με το μηχάνημα μπροστά απο το πρώτο φωτιστικό, στα 5-6 μέτρα απόσταση απο το πανί. Ετσι θα έχουμε εμπόδιο ενα μόνο φωτιστικό. Τι λέτε για όλα αυτά; Εχετε καταλάβει πως περίπου θα ειναι ο χώρος η να διευκρινήσω περαιτέρω;
Ευχαριστώ.

Υ.Γ. Υπ'όψην οτι το ταβάνι ειναι γύρω στα 3 μέτρα. Ουτε ψηλό αλλα ούτε χαμηλό.

Reaction score
50
Εγώ λέω ν' αντικαταστήσεις τα πολύφωτα με spotάκια (εγώ αυτό έκανα, άσχετο αν ακόμα δεν έχω πάρει προβολέα). Γενικώς δεν είμαι σίγουρος αν μπορεί να υπάρξει τρόπος να "ξεπεράσεις" ένα φωτιστικό αρκετά χαμηλό... εκτός αν τον τοποθετήσεις σε τραπεζάκι μπροστά σου (μάλλον δε θέλεις) ή πάρεις κάποιον με καλό lens shift (αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι τέτοιο). Γιατί και βάση να βρεις που κατεβαίνει χαμηλά είσαι σίγουρος ότι η εικόνα που θα πάρεις θα είναι σε καλό ύψος από τα μάτια σου;

V

VIDEOMIX

Guest
Δεν ειναι δικό μου το σπίτι. Ειναι ενός ζευγαριού που ετοιμάζεται για γάμο. Το σπίτι το φτιάχνουν τώρα. Τους είπα και εγω να έβαζαν σποτάκια και ψευδοροφή-γυψοσανίδα, αλλα ήδη έχει προχωρήσει το πράγμα. Εχουν τραβήξει καλώδια κλπ.
Οσο για την απόσταση, θα έχει πρόβλημα ο OPTOMA H77;

Reaction score
0
10 μέτρα είναι τεράστια απόσταση, ακόμα και οι πιο long-throw προβολείς θα έβγαζαν τεράστια εικόνα! Κατά το Projector Central από τα 10μ. βγάζει 209 ίντσες με τέρμα κλειστό το ζουμ!
http://www.projectorcentral.com/Optoma-H77-projection-calculator-pro.htm
Οι 100 ίντσες θέλουν μάξιμουμ 4,78μ.

Reaction score
50
Αν κατάλαβα καλά, το δεύτερο πολύφωτο απ' το πανί απέχει 4 μέτρα, σωστά; Αν θέλουν να βλέπουν 100'' τότε με full zoom, σύμφωνα με το site που παρέθεσε ο Θοδωρής, χρειάζονται 3.54 μέτρα. Γιατί δεν προτείνεις να τον βάλουν μπροστά και απ' το δεύτερο πολύφωτο να μην έχει κανένα εμπόδιο μπροστά του;

V

VIDEOMIX

Guest
Ούτε τρια μέτρα απο το πανί δεν ειναι. Το θέμα που με καίει ειναι το τι πολύφωτο θα τοποθετήσουν.
Αλλιώς θα τους πω και το άλλο. Να στηρίξουν το πανί στο ταβάνι, μπροστά απο το δεύτερο πολύφωτο και έτσι να ειναι προβολέας και πανί ανάμεσα απο τα 2 πολύφωτα. Οποτε θέλουν, θα κατεβάζουν το πανί. Θέλει μελέτη το πράγμα.

Reaction score
0
Οι 100 ίντσες έχουν ύψος πανιού 125 εκατοστά. Επίσης μια καλή τοποθέτηση είναι στα 90-100 εκατοστά το τελείωμα του πανιού από το πάτωμα. Άρα το πάνω άκρο της εικόνας θα είναι στα 125+100=225 εκατοστά από το έδαφος.
Αυτό σημαίνει ότι, εάν ο προβολέας έχει 0% offset, πρέπει ο φακός του να είναι στα 300-225=75 εκατοστά κάτω από το ταβάνι.
Ε τι φωτιστικό θα βάλουν που να είναι πάνω από 75 εκατοστά; Ας κάνουν μια παραχώρηση αν θέλουν προβολέα και ας περιοριστούν σε φωτιστικά μέχρι 70 εκατοστά.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Οι μετρησεις στο projectorcentral για τον H77 , H79 , H30A καθως και για πολλους αλλους προβολεις αλλων εταιρειων ειναι λανθασμενες.

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.692
Members
38.733
Νεότερο μέλος
partis