Συμφωνείτε;

Y

Yiannis_B

Guest
Απάντηση: Συμφωνείτε;

Μου βάζεις δύσκολα νυχτιάτικα....:140:

Last edited by a moderator:

Y

Yiannis_B

Guest

...άσε που στην αρχή το μυαλό μου πήγε ...στην γυναίκα και την ψυχολόγο της...

...και την κοινή τους απόφαση ...να με χωρίσουν...:135::135::135:

Y

Yiannis_B

Guest

Δύσκολη η απάντηση εεεε? Αμ ο Κώστας που είναι γάτα με πέταλα, δεν έχει τοποθετηθεί ...και δεν ξέρω αν....

Με τον Tom Waits θα την βγάλουμε....

Edna Million in a drop dead suit
Dutch pink pink on a downtown train
Two dollar pistol but the gun won't shoot
I'm in the corner in the pouring rain
16 men on a deadman's chest
And I've been drinking from a broken cup
2 pairs of pants and a mother vest
I'm full of bourbon; I can't stand up.

Hey little bird, fly away home
Your house is on fire; your children are alone
Hey little bird, fly away home
Your house is on fire; your children are alone
Schiffer broke a bottle on Morgan's head
And I've been stepping on the devil's tail
Across the stripes of full moon's head
Through the bars of a Cuban jail
Bloody fingers on a purple knife
A flamingo drinking from a cocktail glass
I'm on the lawn with someone else's wife
Come admire the view from up on top of the mast

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.929

ωραίος ο Τομ, από του αγαπημένους μου! εύγε!!!

Y

Yiannis_B

Guest

...μόνο τα παραμύθια έχουν αίσιο τέλος?

I'll tell you something
You can dance till you don't exist
But it never used to be like this

The sun sets over the water
And shines in my eyes
The stars and the moon are falling
Right out of the skies
And when you cry - there is no sky.

The sun sets over the water
It shines in my eyes
The stars and the moon are falling
Right out of the skies
And when you cry - there is no sky....

....έχω ρομαντική διάθεση σήμερα....:116:

Reaction score
209

Γενικά:
Their body, their choce.

Έτσι λένε, αλλά έτσι είναι. Γ@μώ τη φύση των θηλαστικών δηλαδή... .

Η μεγαλύτερη πλάκα είναι πως άμα κάνουν παιδί, τέλος το ενδιαφέρον για εκείνον που διάλεξαν ως τον καλύτερο μεταξύ άλλων.

Το θηλυκό αλογάκι της παναγίας, μετά το ζευγάρωμα αποκεφαλίζει το αρσενικό και το τρώει. Μην πάνε χαμένες και οι πρωτεΐνες... :116:

Πάλι καλά, θα μπορούσαμε να είμαστε έντομα... . :105:

Y

Yiannis_B

Guest

Σκέψου να μπορούσαμε να γεννήσουμε και εμείς. Άλλος κόσμος.

Y

Yiannis_B

Guest

The ceiling is moving
Moving in time
Like a conveyor belt
Above my eyes

When under ether
The mind comes alive
But conscious of nothing
But the will to survive

I lay on the bed
Waist down undressed
Look up at the ceiling
Feeling happiness

Human kindness

The woman beside me
Is holding my hand
I point at the ceiling
She smiles, so kind

Something's inside me
Unborn and unblessed
Disappears in the ether
This world to the next
Disappears in the ether
One world to the next

Human kindness

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Διαφωνώ. Τα παιδιά δεν είναι ιδιοκτησίες για να αποφασίζει ένας γονέας μόνος του. Όταν η γυναίκα θέλει να αποφασίσει μόνη της, υποβιβάζει τον εαυτό της σε μηχανή παραγωγής παιδιών. Και εδώ ο αντίλογος είναι γνωστός. Όταν βάζεις ένα ευρώ σε ένα μηχάνημα και σου βγάζει μια μπύρα, ποιανού είναι αυτή η μπύρα; Δικιά σου ή του μηχανήματος;

...

Sent from my Lumia 800 using Board Express

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.660

Διαφωνώ. Τα παιδιά δεν είναι ιδιοκτησίες για να αποφασίζει ένας γονέας μόνος του. Όταν η γυναίκα θέλει να αποφασίσει μόνη της, υποβιβάζει τον εαυτό της σε μηχανή παραγωγής παιδιών.
Για να δούμε και την άλλη πλευρά, ποια είναι η γνώμη σου όταν το παιδί είναι αποτέλεσμα βιασμού;

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Φυσικά η ίδια. Αφενός σιγά μην φταίει το παιδί για τον τρόπο με τον οποίο έρχεται στον κόσμο, αφετέρου στη φύση δεν υφίσταται ο όρος "βιασμός". Σαφέστατα το παιδί είναι πάντα και των δυο γονέων.

...

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.660

Τη δήλωση "ο όρος βιασμός δεν υφίσταται στη φύση" θα ήθελα να την τεκμηριώσεις. Δεν την αμφισβητώ, απλά δεν είμαι έτοιμος να τη δεχτώ αβλεπί. Για να μην αφήσω "γκρίζες" περιοχές, με τον όρο "βιασμό" εννοώ την σεξουαλική επαφή που επιβάλεται από το ένα μέρος στο άλλο χωρίς τη θέληση του ενός μέρους, είτε εντός είτε εκτός γάμου.

Συμφωνώ ότι το παιδί είναι και των δύο γονέων. Συμφωνώ και επαυξάνω όταν το παιδί είναι αποτέλεσμα κοινής συναίνεσης και όχι μονόπλευρης απόφασης (συχνά του αρσενικού) οδηγούμενη από αλλότροια κίνητρα. Σε αυτή την περίπτωση η ψυχολογία της γυναίκας - κατά τη γνώμη μου - πρέπει να λαμβάνεται υπόψη στην απόφασή της.

Φυσικά, κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί το εξής: "ΟΚ, εάν το παιδί είναι αποτέλεσμα βιασμού, να το γεννήσει και αν δεν το θέλει να το δώσει για υιοθεσία. Με τον τρόπο αυτό σώζεται (?) η ζωή του παιδιού". Ναι, ΟΚ, είναι μια λύση. Τη γυναίκα όμως, ποιος την ρωτάει εάν επιθυμεί να κοιλοπονάει 9 μήνες, να γεννήσει και μετά να το δώσει; Απαιτούνται τεράστια ψυχολογικά αποθέματα υπέρ αυτής της σκέψης/πράξης και δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι είναι διαθέσιμα σε κάθε γυναίκα που υπόκειται σε βιασμό. Χώρια τις σκέψεις (ενοχές?) που μπορεί να δημιουργηθούν από την πράξη του να δώσει το παιδί για υιοθεσία και όποιο αποτέλεσμα θα έχουν αυτές στην μετέπειτα ζωή της.

Πιστεύω ότι σε πολλές περιπτώσεις τα πράγματα δεν είναι άσπρο-μαύρο. Θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να εξαιρείται παντού και πάντοτε ο παράγοντας "ψυχολογία". Εάν το κάναμε θα μοιάζαμε πολύ με robot ή στην καλύτερη των περιπτώσεων με τον Data από το Star Trek!

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009

Δύσκολη η απάντηση εεεε? Αμ ο Κώστας που είναι γάτα με πέταλα, δεν έχει τοποθετηθεί ...και δεν ξέρω αν....
Με τον Tom Waits θα την βγάλουμε...
Lou Reed:"The Kids"

[youtube]vHc1yWgLSCY[/youtube]
Όπως υπογραμμίζει ο Lou Reed στην τελική αποστροφή των στίχων:"...And I am much happier that way"

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Γιώργη μου όροι που εμπεριέχουν ανθρώπινη ηθική είναι αδόκιμοι για τα υπόλοιπα όντα του πλανήτη. Με την ίδια λογική όταν κάποιος κάνει ψαροτούφεκο δεν διαπράττει "φόνους" ή " δολοφονίες" ψαριών. Επί του θέματος, πρέπει να κατανοήσουμε ότι οι ανθρώπινες ζωές ΔΕΝ μας ανήκουν. Από εκεί ξεκινούν όλα. Κανείς, ούτε η γυναίκα που το κουβαλά δεν έχει δικαίωμα να πάρει αυτή τη ζωή. Η έκτρωση πρέπει να έχει αυστηρά ιατρικά κριτήρια. Αυτό τουλάχιστον στις δικές μας κοινωνίες που θεωρείται ανήθικο να επεμβαίνεις στην φυσική επιλογή. Αλλά αυτό είναι άλλο ζήτημα.

...

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344

Νομίζω ότι υπάρχουν αρκετές διαφοροποιήσεις στο θέμα. Και δεν αναφέρομαι σε περιπτωσιολογίες, αλλά σε χονδρικές κατηγορίες.
Προσωπικά είμαι κατά της άμβλωσης για λόγους που έχουν να κάνουν με τη ΖΩΗ.
Από κει και πέρα, για την απόδοση στον καθένα των ευθυνών του, δεν μπορώ να μη διακρίνω ανάμεσα στις κατηγορίες.
Διαφοροποίηση πρώτη: Είναι το έμβρυο υγιές, στο βαθμό που μπορεί να διακρίνει η επιστήμη, ή δεν είναι;
Διαφοροποίηση δεύτερη: Η ζωή και η υγεία της μητέρας κινδυνεύει λόγω κάποιου προβλήματος που δημιουργείται από την εγκυμοσύνη, ή δεν κινδυνεύει;
Στις δύο πρώτες περιπτώσεις (προβλήματα μητέρας και παιδιού), δεν μιλάμε για ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, αλλά για ανεπιθύμητη εξέλιξη. Κατάσταση στην οποία η ηθική απαξία μιας απόφασης για διακοπή της κύησης είναι σαφώς μικρότερη. Αν κινδυνεύει η υγεία της μητέρας, η απόφαση σαφώς και πρέπει να είναι 1000% δική της. Αν κινδυνεύει η υγεία ή η αρτιμέλεια του παιδιού, χρειάζεται πολλή προσοχή και κατά τη γνώμη μου υποχρεωτική προσφυγή σε ψυχολόγο.

Διαφοροποίηση τρίτη και φαρμακερή: Ο πατέρας θέλει να πείσει τη μητέρα να κρατήσει το παιδί, ή να το στείλει πίσω;
Αν θέλει να την πείσει να το κρατήσει, μπορεί να κάνει μέχρι και ασφαλιστικά μέτρα, και κατόπιν, αφού συζητήσει με ψυχολόγο / κοινωνικό λειτουργό που θα σταθμίσει τα πράγματα ως προς το πόσο συνειδητοποιημένος υποψήφιος πατέρας είναι, να αναλάβει πλήρως και δεσμευτικά την ευθύνη του παιδιού (ΚΑΙ το μεγάλωμά του) σε περίπτωση που αυτή η διαφορά απόψεων επιφέρει τη μεταξύ τους ρήξη, και με αυτές τις προϋποθέσεις ασφαλώς και δικαιούται να έχει λόγο στην έκβαση της κύησης. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να στερήσει από έναν άνθρωπο την τεκνοποιία αν ο ίδιος θέλει να τεκνοποιήσει.
Αν θέλει να την πείσει να το στείλει πίσω, ασφαλώς και ΔΕΝ έχει δικαίωμα παρέμβασης, για τον ίδιο ακριβώς λόγο (στέρηση ευκαιρίας τεκνοποιίας) και για έναν παραπάνω, που είναι ότι η άμβλωση, όπως μια οποιαδήποτε επέμβαση, έστω και ρουτίνας, ενέχει κι αυτή ένα μικρό ποσοστό κινδύνου, στο οποίο κανείς δεν έχει το δικαίωμα να εκθέσει έναν άλλον που δεν το επιθυμεί (απολύτως ακίνδυνη επέμβαση ΔΕΝ υπάρχει, και το αναφέρουν και όλα τα έντυπα συναίνεσης στην πραγματοποίηση κάθε είδους επεμβάσεων/αναισθησίας). Το μόνο δικαίωμα που έχει είναι να διαχωρίσει τη θέση του, να αναλάβει μόνο τις υποχρεώσεις που προβλέπει ο νόμος (διότι ένας άνδρας που θέλει να αποφύγει οπωσδήποτε την τεκνοποίηση δεν ξεγελιέται από καμία γυναίκα, άρα ας πρόσεχε), να πάρει το καπελάκι του και να φύγει.

Αν πάντως κάποιος εμένα προσπαθούσε να με κάνει (όχι να με πείσει με διάλογο, αλλά με κάποιο τρόπο να με εξαναγκάσει/εκβιάσει) να σκοτώσω ένα υγιές παιδί που είχα μέσα μου, η ζωή και η σωματική ακεραιότητα που θα κινδύνευε θα ήταν όχι του παιδιού, αλλά η δική του. Κυριολεκτώ.

Για το βιασμό τώρα δεν μπορώ να έχω άποψη... είναι πολύ δύσκολο θέμα. Εντελώς θεωρητικά, μια και δεν έχω συναντήσει καμιά τέτοια περίπτωση που να τη γνωρίζω καλά, πιστεύω ότι παίζει ρόλο αν ο δράστης είναι ή έχει γίνει με τη σύλληψη γνωστός ή όχι. Αν έχει συλληφθεί, υποβληθεί υποχρεωτικά σε ιατρικές εξετάσεις και είναι υγιής και χωρίς βεβαρημένο οικογενειακό ιστορικό σωματικής και ψυχικής υγείας, και αν μπορεί να διασφαλιστεί νομικά ότι δεν θα παρέμβει ποτέ στη ζωή του παιδιού ούτε για να το κοιτάξει, τότε πιθανόν να ήταν σκόπιμο, αν οι συνθήκες το επιτρέπουν και (πάλι) με τη συνδρομή ψυχολόγων, η γυναίκα να το κρατήσει - εκτός από τη ζωή που δεν διακόπτεται, θα ήταν και ένας πολύ καλός τρόπος να ξεπεράσει με το χρόνο το θέμα του βιασμού από τη στιγμή που το "προϊόν" αυτού του βιασμού θα είναι το παιδί της που θα είναι δικό της και που αν η ίδια είναι ψυχικά υγιής (εκτός του τραύματος του βιασμού, για το οποίο θα χρειαστεί βοήθεια) θα το αγαπήσει.

Πάρτε τώρα κι από μένα ένα τραγούδι. Οι αγγλικοί στίχοι σε υπότιτλους.

[YOUTUBE]KNJuSAZSijg[/YOUTUBE]

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.817
Πλάκα κάνεις Μ(π)αγιάτικε! Η έκτρωση είναι αναφαίρετο δικαίωμα και των δύο, ΟΚ?

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.112
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead