Συνέντευξη του Tony Minasian (Tonian Labs) στο avmentor.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895

Η Tonian Laboratories ειδικεύεται στην κατασκευή ηχείων με πολύ μεγάλο συντελεστή απόδοσης και ευαισθησίες που φθάνουν τα 98dB, βασιζόμενη σε μια ιδιαίτερη αρχιτεκτονική καμπίνας που ονομάζεται ημι-ανοικτή μπάφλα. Μιλάμε με τον ιδρυτή της, τον Tony Minasian, ο οποίος μας εξηγεί γιατί δεν σχεδιάζει ποτέ 4ωμα ηχεία, γιατί η ανάρτηση των κώνων με λάστιχο είναι κακή επιλογή και γιατί, τελικώς, ο σχεδιαστής των ηχείων πρέπει να γνωρίζει και από ηχογραφήσεις...

Μπορείτε να διαβάσετε τη συνέντευξη εδώ: avmentor.gr

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Απάντηση: Συνέντευξη του Tony Minasian (Tonian Labs) στο avmentor.

Μερικά αποσπάσματα από τη συνέντευξη...
Ενδιαφέρουσες απόψεις αν και δεν μπορώ να πω ότι συμφωνώ. :happy_8:

Δεν πιστεύω καθόλου στις σχεδιάσεις τριών ή και περισσότερων δρόμων διότι θεωρώ ότι χρωματίζουν τον ήχο.
Κάτι το οποίο είναι εντελώς αντίθετο με την φιλοσοφία μας είναι τα τετράωμα ηχεία. Το βρίσκω πραγματικά τρελό το να σχεδιάζεις ηχεία με εμπέδηση 4Ω, επειδή είναι εξαιρετικά δύσκολο να παίξει κάτι τέτοιο! Δεν θα το έκανα ποτέ...
Οι ενισχυτές εισάγουν στο σήμα μεγάλα ποσοστά παραμόρφωσης μόλις ξεπεράσουν μια σχετικά χαμηλή στάθμη ισχύος, εγώ θα έλεγα γύρω στα 6W. Επομένως, ένας βασικός σχεδιαστικός στόχος θα πρέπει να είναι ένα ηχείο που να μην ζητά πολύ μεγάλη ισχύ από τον ενισχυτή του, ανεξαρτήτως των δυνατοτήτων του ενισχυτή αυτού. Αυτό, με την σειρά του, σημαίνει ότι θα πρέπει να σχεδιάσουμε ένα ηχείο με μεγάλο συντελεστή απόδοσης, το οποίο θα μπορεί να επιτύχει υψηλές στάθμες με λίγα βατ. Ίσως πίσω από αυτή την παρατήρηση να βρίσκεται και το γεγονός ότι πολλοί προτιμούν τους πολύ μικρούς ενισχυτές. Εγώ, πάλι, πιστεύω ότι αν το ηχείο δεν ζητά μεγάλη ισχύ, δεν έχει σημασία τι ενισχυτή χρησιμοποιείς. Θα είναι πάντα τέλειος!
Η υψηλή ανάλυση δεν έχει μεγάλο νόημα γιατί δεν ακούμε συχνότητες υψηλότερες από 13-14kHz και θεωρώ ότι το βασικό φορμά των 44.1kHz είναι ό,τι χρειαζόμαστε.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.134
Με προκαλείς, Κρητικέ προβοκάτορα...

Δεν πιστεύω καθόλου στις σχεδιάσεις τριών ή και περισσότερων δρόμων διότι θεωρώ ότι χρωματίζουν τον ήχο.
Δηλαδή, τα ηχεία του είναι θέμα πίστεως. Άπιστε...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.134

Για να το πάμε άλλη μία...

Κάτι το οποίο είναι εντελώς αντίθετο με την φιλοσοφία μας είναι τα τετράωμα ηχεία. Το βρίσκω πραγματικά τρελό το να σχεδιάζεις ηχεία με εμπέδηση 4Ω, επειδή είναι εξαιρετικά δύσκολο να παίξει κάτι τέτοιο! Δεν θα το έκανα ποτέ...
Λοιπόν, άμα αυτός ξέρει τί είναι 4ωμο ηχείο, εγώ είμαι η Γεωργία Βασιλειάδου. (Ας μη σχολιάσω τα υπόλοιπα)...

Attachments

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Ο Σπύρος τον είχε στολίσει τον Tony εδώ.
Bεβαίως τώρα με τα όσα λέει στη συνέντευξη του αρμόζει και δεύτερος γύρος... :mrgreen:

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

Άντε ρε άσχετοι αφού ο τύπος πουλάει χάι ένδ λέμε...

Το άκουσα το ανοσιούργημα και στην έκθεση να παίζε κι ένα έχω να πω. Όποιος το αγοράσει του αξίζει πραγματικά...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.062
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Vaslamp