Συναρπαστικό ή σικέ το πρωτάθλημα F1;...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Δεν κάνει σε κανέναν εντύπωση ότι ακριβώς στη μέση της σαιζόν, τρεις οδηγοί ισοβαθμούν; Δηλαδή αυτά γίνονται; :117:

...

Reaction score
0
Νά'ναι καλά η Ferrari και γίνονται... Ο Raikkonen έχει 6 συνεχόμενους ταχύτερους γύρους και χάρη στη αγαπητή Scuderia ισοβαθμεί με το Massa και σχεδόν και με τον Kubica for f$%'s sake. Μία καίγονται οι εξατμίσεις και την άλλη δεν του αλλάζουν τα ελαστικά, τον τράκαρε και ο Hamilton ενώ έπρεπε τώρα να είναι δέκα βαθμούς μπροστά. :115:
Εντάξει, μπορεί και να είμαι λίγο προκατειλλημένος :137:
Είναι και το άδικο ΙΜΗΟ σύστημα βαθμολόγησης που δεν πριμοδοτεί τη νίκη όσο θα έπρεπε.
Όταν σταματήσουν κάποια στιγμή να γίνονται τα απίθανα ο Kimi και ο Hamilton θα ξεκολλήσουν λογικά από τους άλλους δύο και θα μονομαχήσουν ως το τέλος.

Reaction score
51
Απάντηση: Συναρπαστικό ή σικέ το πρωτάθλημα F1;...

Ο χθεσινός αγώνας δεν μπορεί να μετράει στις σκέψεις μας γιατί είχε πολλές εναλλαγές στις καιρικές συνθήκες και αρκετές ομάδες πήραν ρίσκο. Σε άλλες ομάδες τους έκατσε (Honda, βασικά ο μάγος την έκανε, ο Ross Brawn) σε άλλες όχι (Ferrari)
Εχθές η τυχερή ο μάδα ήταν η McLaren γιατί αν ο αγώνας ήταν στεγνός η Ferrari θα έκανε το 1-2 (τα χαρακτηριστικά της πίστας ταιριάζουν περισσότερο στην Ferrari)

Είναι δεδομένο ότι η F2008 έχει την ταχύτητα και τον οδηγό να την εκμεταλευτεί (Kimi). Αν το επίπεδο στρατηγικής ήταν λίγο ψηλότερο (έλα όμως που αυτό το λίγο δεν βγαίνει εύκολα. Γιαυτό υπάρχει ο Ross και μετά όλοι οι υπόλοιποι) και ο οδηγός (Kimi) είχε λίγο περισσότερο πάθος τις σωστές στιγμές (και όχι να κάνει καραγκιοζιλίκια όπως στο Monaco που κατέστρεψε και τον απίστευτο αγώνα του Adrian Sutil) θα ήταν πολύ πιο μπροστά στο πρωτάθλημα.

Μια και ανέφερα τον Sutil.
Στο Monaco ο Kimi κατέστρεψε τον αγώνα του Sutil και όλοι ξέρουμε πως.....
Στον επόμενο αγώνα, στον Καναδά, θυμάστε λίγο την εγκατάληψη του Kimi;
Έπεσε πάνω του ο Hamilton μέσα στo pit lane.
Γιατί; Γιατί στην έξοδο από το pit lane είχε ανάψει κόκκινο γιατί είχε βγει το pace car;
Γιατί; Γιατί είχε σπάσει το σασμάν του.......Adrian Sutil!!!!!
Έστω και άθελά του λοιπόν, ο Sutil πήρε το αίμα του πίσω.
Κατέστρεψε τον αγώνα του Raikkonen που ήταν πρώτος εκείνη τη στιγμή :136:

Πάντως ο χθεσινός (και όχι μόνο) αγώνας αποδεικνύει ότι τα παλικάρια στην πίστα, χωρίς ηλεκτρονικά βοηθήματα και PlayStation arcade mode, δεν μπορούν να παλέψουν την κατάσταση όπως αξίζει στο πρωτάθλημα.
Η μαγεία των οδηγών όπως Σούμι, με το δεξί πόδι να ρυθμίζει την πρόσφυση,τις σταθερές γραμμές του στην πίστα και το ακριβές γυρολόγιό του, δεν υπάρχει πλέον.
Δυστυχώς.....
Στους περισσότερους αγώνες γλαρώνω (και σε μερικούς έχω αποκοιμηθεί για κάποια λεπτά... :120: )
Και είναι η πρώτη χρονιά φέτος που γράφω τον αγώνα στον σκληρό του DVDr και τον βλέπω κονσέρβα. Ήδη δύο φορές φέτος. Τη στιγμή που παλιότερες σεζόν προγραμμάτιζα με βάση την σεζόν (διακοπές, ταξίδια κλπ)

Ως προς την F1 θα πρέπει:
-Να αλλάξουν οι βαθμολογίες και να επιστρέψουμε στο καλό και δίκαιο 10-6-4-3-2-1
-Να επιστρέψουν τα σλικ λάστιχα (πάλι χωρίς ηλεκτρονικά βοηθήματα)
-Να μειωθούν κατά πολύ τα αεροδυναμικά βοηθήματα για να μπορούν να μένουν τα μονοθέσια ακόμα και μέσα στη στροφή κολλημένα

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.477
Re: Απάντηση: Συναρπαστικό ή σικέ το πρωτάθλημα F1;...

Πάντως ο χθεσινός (και όχι μόνο) αγώνας αποδεικνύει ότι τα παλικάρια στην πίστα, χωρίς ηλεκτρονικά βοηθήματα και PlayStation arcade mode, δεν μπορούν να παλέψουν την κατάσταση όπως αξίζει στο πρωτάθλημα.
Η μαγεία των οδηγών όπως Σούμι, με το δεξί πόδι να ρυθμίζει την πρόσφυση,τις σταθερές γραμμές του στην πίστα και το ακριβές γυρολόγιό του, δεν υπάρχει πλέον.
Δυστυχώς.....
Μα, ακριβώς, αν υπήρχε κάτι που καθόρισε την έκβαση του χθεσινού αγώνα, αυτό ήταν ο έλεγχος του δεξιού ποδιού, και ήταν ακριβώς εκεί που ο μικρός τα πήγε περίφημα, και, όχι απλώς κέρδισε, αλλά τους πήρε τα σώβρακα.

Reaction score
14
Χθές βγήκα από τα ρούχα μου με τα χάλια της ferrari..φέτος έχουν χάσει τη μπάλα σε επίπεδο ομάδας..

Το πάθος όμως του kimi έστω και τις λάθος στιγμές τον κάνουν στα μάτια μου πολύ χαρισματικό οδηγό..μου αρέσει να τον βλέπω να αγωνίζεται έστω και αν κάποιες φορές χύνει την καρδάρα με το γάλα...
Είναι ο μοναδικός οδηγός που με "φτιάχνει" μετά τον Γερμανό..

Δημητρό , συμφωνώ και στα τρία τελευταία σχόλια σου...

ps
πάντως εγώ ετοιμάζομαι για spa και monza.....2 σε μια εβδομάδα....:))

Reaction score
51
Απάντηση: Re: Απάντηση: Συναρπαστικό ή σικέ το πρωτάθλημα F1;...

Μα, ακριβώς, αν υπήρχε κάτι που καθόρισε την έκβαση του χθεσινού αγώνα, αυτό ήταν ο έλεγχος του δεξιού ποδιού, και ήταν ακριβώς εκεί που ο μικρός τα πήγε περίφημα, και, όχι απλώς κέρδισε, αλλά τους πήρε τα σώβρακα.
Μέχρι να αποκαλυφθεί ότι στην ηλεκτρονική διαχείριση του μοτέρ (που "τυχαία" κατασκευάζει η McLaren για όλες τις ομάδες φέτος) υπήργε ένα "bug" που "έκοβε" τον κινητήρα σε συνθήκες μειωμένης πρόσφυσης.

Και για να μη συνεχίσω να φαίνομαι κακός θα αναφέρω ότι εχθές όλα ήταν θέμα επιλογής ελαστικών.
Ο Hamilton δεν βρέθηκε σε καμία περίπτωση με εντελώς λάθος λάστιχα (είτε από τύχη είτε από σωστή στρατηγική) και το σημαντικότερο ότι ήταν ουσιαστικά σε όλο τον αγώνα μπροστά.

Σε βρεγμένους αγώνες ο 1ος είναι αυτός που πάντα έχει το πλεονέκτημα τόσο ως προς την στρατηγική όσο και ως προς την οδήγηση.

Αν ο μικρός (Hamilton) ήταν πιο πίσω θα έκανε (όπως τις περισσότερες φορές) λάθη και μάλιστα πολλά.
Δεν ξέρω αν είναι θέμα χώρας καταγωγής, αλλά άλλος ένας Βρεττανός είχε αντίστοιχο στυλ οδήγισης. Και εκείνος (D. Hill) όσο ήταν μπροστά γάζωνε. Αν έμενε πιο πίσω έχανε τα αυγά και τα πασχάλια....

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συναρπαστικό ή σικέ το πρωτάθλημα F1;...

Και για να μη συνεχίσω να φαίνομαι κακός θα αναφέρω ότι εχθές όλα ήταν θέμα επιλογής ελαστικών.
Ο Hamilton δεν βρέθηκε σε καμία περίπτωση με εντελώς λάθος λάστιχα (είτε από τύχη είτε από σωστή στρατηγική) και το σημαντικότερο ότι ήταν ουσιαστικά σε όλο τον αγώνα μπροστά.
Και στους τελευταίους γύρους πριν το πρώτο pit-stop (πρακτικά από τη στιγμή που ο Kimi πέρασε τον Kovalainen που μαλλον τον καθυστερούσε) έχανε 0,5'' ανα γύρο τουλάχιστον σε σχέση με τον Raikkonen. Αυτό είναι που μου κάνει την περισσοτερη εντύπωση στην επιλογή της Ferrari, γιατί δηλαδή πήραν τόσο μεγάλο ρίσκο όταν φαινόταν ότι ο Kimi είχε την ταχύτητα να περάσει μπροστά άνετα, είτε στα ίσια είτε στο δεύτερο pit-stop. Ακόμα και αν δεν τα κατάφερνε τη δεύτερη θέση την είχε σίγουρη που δεν ήταν καθόλου κακό αποτέλεσμα με δύο από τους τέσσερις διεκδικητές του τίτλου εκτός μάχης ουσιαστικά χθες.

Reaction score
51

Έχω την αίσθηση ότι εχθές την χαζομάρα στην Ferrari την έκανε το τμήμα της μετεωρολογίας της.
Νομίζω πως τα δύο μονοθέσια ήταν στημένα για νορμάλ και λίγη βροχή (εώς καθόλου)
Του Kimi για νορμάλ βροχή (γιαυτό και κατάφερε να κρατηθεί στην 4η θέση παρόλη την καταιγίδα) και του Massa για ελάχιστη (ή και καθόλου) βροχή. Γιαυτό και άρχισε τα χορευτικά........

Reaction score
1.846

Δεν κάνει σε κανέναν εντύπωση ότι ακριβώς στη μέση της σαιζόν, τρεις οδηγοί ισοβαθμούν; Δηλαδή αυτά γίνονται;

...
Πάντως πέρσι, το ότι ο Χάμιλτον "έφυγε" στην ευθεία (με τα ηλεκτρονικά βοηθήματα :112: ) και κόλλησε στην άμμο, οπότε πήρε ο Κίμι το κατσαρόλι, είναι ελέγξιμο. Κυκλοφόρησε ανεπίσημα πως η McLaren πήγε πάσο για να σβηστεί το σκάνδαλο με την κλοπή των μυστικών της Ferrari.
Φέτος, λόγω της πολύ μεγάλης αλλαγής των κανονισμών, που επηρεάζουν άμεσα τον τρόπο οδήγησης, είναι δύσκολο να πω τι και πως. Θα δείξει.

Έχει να με συγκινήσει οδηγός από την εποχή του Ayrton Senna. :426: Ο Μιχαλάκης δεν μπήκε ποτέ στην καρδιά μου. Παίζει ρόλο και η συμπεριφορά του, που δεν ήταν πάντα επιπέδου πρωταθλητή.

Ούτε ο Kimi μπορεί να μπει στην καρδιά μου. Πολύ στρατιωτάκι αμίλητο, ακούνητο κι' αγέλαστο το παλουκάρι. :136: Και μάτι πολύ μπαμπέσικο.

Reaction score
7

Αυτο το παιδι (Hamilton)δειχνει οτι γουσταρει αυτο που κανει και εχει να δειξει πραγματα , απο την αλλη και ο Κιμι ηταν φοβερος οταν αρχισε να αγωνιζεται αλλα καπου στην μεση και λιγο πιο μετα αρχισε να χανει το ενδιαφερον του ....δεν ξερω πως να το πω , απο εκεινο το σημειο και μεχρι σημερα βλεπω εναν αλλο Κιμι.
Πολυ περισσοτερο μ αρεσει ο Μασσα απο οτι ο μικρος Κιμι...

Δημητροπουλε.......Τhat wasn' t a race it was a disaster......:143:
Σου ειπα μην τα γραφεις πλεον.....:138:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
99.796

Πολυ περισσοτερο μ αρεσει ο Μασσα απο οτι ο μικρος Κιμι...
Ωωωωπ! Κι άλλος συνάδελφος! :144:

Τον Κίμι ποτέ δεν τον χώνεψα, το έχω ξαναπεί. Λίγο περισσότερο τσαγανό ρε παιδί μου... Αυτό το "βαριέμαι αλλά έχω να τρέξω λόγω συμβολαίου" που βγάζει προς τα έξω τον κάνει αντιπαθή σε πολλούς.
Μετά τον Σουμάχερ μέχρι κι ο Αλόνσο μου αρέσει, που του είχα ρίξει το άπειρο θάψιμο παλιά.

Υ.Γ. Δεν κρίνω καθόλου τις οδηγικές ικανότητες κανενός, που είναι σχεδόν ισάξιες και κοντά στο απόλυτο.
Ο χαρακτήρας τους είναι αυτός που τους κάνει να διαφέρουν. Πείσμα, παρορμητισμός, εγωισμός, πονηριά κλπ

Reaction score
1.772

Έχει να με συγκινήσει οδηγός από την εποχή του Ayrton Senna. :426: Ο Μιχαλάκης δεν μπήκε ποτέ στην καρδιά μου. Παίζει ρόλο και η συμπεριφορά του, που δεν ήταν πάντα επιπέδου πρωταθλητή.

Ούτε ο Kimi μπορεί να μπει στην καρδιά μου. Πολύ στρατιωτάκι αμίλητο, ακούνητο κι' αγέλαστο το παλουκάρι. :136: Και μάτι πολύ μπαμπέσικο.
οι νεωτεροι δεν ξερουν οτι ο μιχαλακης ετρεχε μια ζωη πισω του καταιδρωμενος.

αλλα φαινεται και αρκετοι παλιοτεροι το ξεχασαν.

Reaction score
0

Πότε, όταν ο Σουμάχερ έτρεχε στη Jordan? Ή τα επόμενα δύο χρόνια που και οι δύο έτρωγαν τη σκόνη των Williams-Renault?
Δυστυχώς εκτός από το 1994 που είχε το ατύχημα ο Σέννα ποτέ άλλοτε δεν είχαν και οι δύο ταυτόχρονα κορυφαίο-ανταγωνιστικό μονοθέσιο για να έχει νόημα η σύγκριση που επιχειρείς.

Reaction score
51

Μήπως να συζητούσαμε ποιον προσπαθούσε να πιάσει ο Senna στους πρώτους αγώνες (όσους πρόλαβε μέχρι την μοιραία Πρωτομαγιά) του 1994?

Δεν συγκρίνω οδηγούς, όταν μάλιστα ουσιαστικά ήταν άλλης περιόδου. Αλλά μην αρχίσουμε να λέμε και ανακρίβειες.......

Προσωπικά για μένα, και οι δύο ήταν Θεοί μέσα στην πίστα.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
99.796

Δεν συγκρίνω οδηγούς, όταν μάλιστα ουσιαστικά ήταν άλλης περιόδου.
Ακριβώς!
Και το "καλύτερος όλων των εποχών" δε στέκει παρά μόνο από κουτσομπολίστικης άποψης.
Αν θέλαμε "ντε και καλά" να βγάλουμε "νικητή", θα έπρεπε να κοιτάμε μόνο τα αποτελέσματα σε νούμερα, που είναι αντικειμενικά.
Όλα τ' άλλα είναι σχετικά: συμπάθειες-αντιπάθειες, θρύλος, χαρακτήρας, ρίσκο, σταθερότητα, καταγωγή, όμορφος, ευγενικός κλπ

Reaction score
1.846

Επειδή έκανα την αρχή για την σύγριση, να πω πως απλά ο Σέννα μπήκε στην καρδιά μου, χωρίς να εννοώ πως ήταν καλύτερος.

Όλοι που οδηγούν μονοθέσια είναι εξαιρετικοί οδηγοί, δεν είναι τυχαίο πως οι δείκτες νοημοσύνης είναι στο 150άρι και τον ανήφορο!
Έτσι λοιπόν και ο Κίμι είναι εξαίρετος, αλλά με αυτά τα μπαμπέσικα μάτια και το ξινό ύφος, δεν μ' αρέσει ρε παιδάκι μου. :405: Και αννοείται ο Αλόνσο, που δείχνει καρατσόγκλανος!

Ξανά στο θέμα. Είναι πολλά τα λεφτά που διακυβεύονται και αρκετές οι "περιπτώσεις" (σαν την περσινή του Χάμιλτον που ανέφερα και το περάσατε ντούκου :133: ) που δείχνουν πως κάτι ύποπτο υπάρχει στον φανταχτερό κόσμο της F1.

Reaction score
0

Ξανά στο θέμα. Είναι πολλά τα λεφτά που διακυβεύονται και αρκετές οι "περιπτώσεις" (σαν την περσινή του Χάμιλτον που ανέφερα και το περάσατε ντούκου :133: ) που δείχνουν πως κάτι ύποπτο υπάρχει στον φανταχτερό κόσμο της F1.
Είναι βέβαιο ότι πέρσι έγιναν πολλά "περίεργα" αλλά και ο Hamilton δεν είναι κανένας αλάνθαστος. Αν θυμάμαι καλά η McLaren είχε αποδώσει την έξοδο στη φθορά των ελαστικών του, πέρα από το λάθος του ίδιου του Hamilton. Μπορούμε να συζητήσουμε γιατί καθυστέρησε να μπει στα pits αλλά μάλλον πάει μακριά η βαλίτσα.

Reaction score
1

Το χαρακτηριζω σικε! Πως αλλιως μπορεις να το πεις, οταν η ιδια σου η ομαδα, σου λεει "πηγαινε πιο αργα για να βγει πρωτος ο αλλος"!

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.892
Members
38.627
Νεότερο μέλος
Athanasios1962