Συνδέσεις υψηλής ταχύτητας στην Ε.Ε.

Μηνύματα
6.666
Reaction score
5.194
Όχι καθόλου, απλά γέλασα κι εγώ μαζί του! :lolsign: :roflmao:

Πάλι καλά, άλλος μπορεί να 'λεγε "τι γελά' ρε", και να του 'φερνε το ποδήλατο στο κεφάλι. :)
 
Last edited:

Μηνύματα
19.294
Reaction score
13.523
Μπα, είμαι πολύ ψύχραιμος σε κάτι τέτοια, ακόμα κι αν χτυπήσω λίγο! Τώρα αν είναι κάτι πιο σοβαρό και γελάει ο άλλος, τότε το πρόβλημα είναι αυτός, και το θέλει το ποδήλατο στο κεφάλι του! :lolsign: :party: :roflmao:
 

kostas999

Ανάποδη Πυξίδα
Μηνύματα
934
Reaction score
971
Αν μπει η ρόδα του ποδηλάτου στο κανάλι και γκρεμοτσακιστείς (υλικές ζημιές και σωματικές βλάβες) σε ποιον κάνεις μήνυση; Στον Δήμο;
Για όσους κάνουν ποδήλατο. Βουλιαγμένη, σχάρες υδάτων έξω από μπανάκι κάθετες σε όλο το μήκος του δρόμου. Κατεβαίνουμε με την ομάδα, ρόδα με ρόδα, δεν υπολογισε καλά κάποιος λόγω μη καλής οπτικής επαφής, μπαίνει μέσα στη σχάρα, κάνει τούμπα ολόκληρη, ευτυχώς δε χτύπησε σοβαρά αλλά σπάει ζαντολάστιχο μεσαίου προφιλ και κράνος . Μήνυση στο δήμο, πήρε 3 χρόνια αλλά κέρδισε 5.000 για ψυχική οδύνη, 3.000 για ζημιές, και όλα τα έξοδα της δίκης.
Αν δεν τους τρέξεις σε αυτή τη χώρα, δε λειτουργεί τίποτε! Ακριβώς το ίδιο προβλέπει η νομοθεσία για τα αυλάκια οπτικών. Μήνυση στο δήμο και αυτός ας κόψει λαιμό του με εργολάβους. Έχει γίνει η κούρσα τόσο επικίνδυνη πλέον που τα σταμάτησα όλα. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΘΕΙ ΔΡΟΜΟΣ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥΘΕΝΑ. Δεν είμαστε για σπασμένη κλείδα.
 bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
13.229
Reaction score
41.873
Γιατί ο Μπρέτσος που την έσπασε τι έπαθε δηλαδή; Εάν εξαιρέσεις ότι του έμεινε και τρώει μπάμιες.
Εγώ τη έσπασα γιατί με παρέσυρε αυτοκίνητο επειδή έβλεπαν όλοι οι επιβάτες του αυτοκινήτου βίντεο στο κινητό.
Ο βασικός λόγος που πήρα mtb για τις καθημερινές μετακινήσεις είναι αυτός που αναφέρει ο φίλος παραπάν.
Ακόμα όμως και έτσι, τα εμπόδια αυξάνονται καθημερινά, αυτό που σκίζουν το δρόμο στη άκρη για να περάσουν οπτικές είναι μεγάλος βραχνάς τελευταία...
 


Μηνύματα
19.294
Reaction score
13.523
Εδώ οι οδηγίες είναι απλές: Σκάψε ένα λούκι, χώσε μέσα το καλώδιο, πάρε ένα φτυάρι, ρίξε άσφαλτο στο λούκι και πασάλειψε το, και πάτα το λίγο μετά με το μηχάνημα... Σε 1 λεπτό πρέπει να έχεις τελειώσει, αλλιώς απολύεσαι!

:roflmao: :gamer:
 

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
46.299
Reaction score
93.804
Η μέθοδος που χρησιμοποιούν οι εργολάβοι των οπτικών ινών είναι αυτή των ...70s. Λίγη άσφαλτος και ένα πρόχειρο πάτημα. Έτσι το μπάλωμα είναι εξαρχής ξένο σώμα στο οδόστρωμα, το οποίο τις περισσότερες φορές είναι ήδη προβληματικό. Τα χρήματα που δίνονται για τέτοιες εργολαβίες είναι τα ελάχιστα δυνατά και τα χρονικά όρια αποπεράτωσης των έργων βοηθούν τις κακοτεχνίες.

Οι ευρυζωνικές συνδέσεις στη χώρα βρίσκονται σε μία μεταβατική φάση. Μπορώ να πω με σιγουριά ότι αν δεν υπήρχε η πίεση από την Ε.Ε. θα ήμασταν ακόμα με ταβάνι το VDSL. Καμία εταιρεία δεν θέλει να επενδύσει τα ποσά που πραγματικά χρειάζονται για να δώσει μεγαλύτερες ταχύτητες σε παραπλήσιες τιμές με τις σημερινές σε έναν αριθμό δυνητικών πελατών που πάνω-κάτω είναι γνωστός (και μικρός).
Έχουν πλάκα πάντως.

Μπροστά από το The Mall είχαν περάσει οπτική (άγνωστος πάροχος) πριν 2 χρόνια. Ένα χρόνο πριν έβαλε και η Cosmote σκάβοντας μισό μέτρο πιο μέσα στο οδόστρωμα. Τρεις μέρες πριν έσκαψε άλλος πάροχος (επίσης άγνωστος) κλείνοντας με το σκάψιμο (ακόμα μισό μέτρο πιο μέσα στον δρόμο) τη λωρίδα προς Κηφισίας. :laugh:
 

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
14.648
Reaction score
27.990
Να ήταν μόνο οι οπτικές. Πολύ παλιά ο δρόμος από το Κορωπί μέχρι το σταθμό του μετρό ήταν χάλια. Ως δια μαγείας το κατάλαβαν μετά από χρόνια και τον έκαναν για Formula 1. Πολύ καλή δουλεία, χαιρόσουν να περνάς. Αυτό κράτησε το πολύ 10 μήνες, καθώς είπαν να φτιάξουν το αποχετευτικό ή τι διάολο άλλο έκαναν, και το έκαναν Σαράγιεβο. Αφού το παρέδωσαν μετά από μήνες, ο δρόμος πρέπει να είναι ότι χειρότερο υπάρχει στην Αττική.
 

Abessalom

Βαρώνος
Μηνύματα
18.464
Reaction score
30.664
Όπως υπάρχει ταυτότητα κτηρίου, που με δικτατορική διάθεση -αποφασίζομεν και διατάσσομεν- (για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους) επέβαλε το κράτος στους ιδιώτες, για να ξεπλύνουν οι τρέχοντες τα κρίματα πολλών δεκαετιών κακής λειτουργίας του κρατικού μηχανισμού, έτσι να νομοθετηθεί και η ταυτότητα οδού. Να αποτυπωθεί η κατάσταση κάθε τμήματος κάθε οδού πριν από κάθε έργο, και μηχανικός να βεβαιώνει ότι η οδός αφήνεται στην ίδια κατάσταση μετά την εκτέλεση κάθε νέου έργου. Με απειλή κάθειρξης 10 ετών, να σας πω πόσα απίδια βάζει ο σάκος.
 

TGD

Μηνύματα
7.170
Reaction score
7.201
Στην παραλιακή, στο ελληνικό, τα φρεάτια πρέπει να είναι χαμηλότερα από το οδόστρωμα από το 2004 που φτιάχτηκαν οι εγκαταστάσεις...
 

Abessalom

Βαρώνος
Μηνύματα
18.464
Reaction score
30.664
Κατ' αρχάς οι μαντεμένιες σχάρες έχουν γείσο ψηλότερο κατά τουλάχιστον 3 πόντους. Γιατί βάζουμε τέτοιες;
 

Μηνύματα
15.008
Reaction score
20.731
όλα γίνονται αλλά τα προβλήματα είναι 3 :
α) δεν υπάρχει προδιαγραφή από την αρμόδια υπηρεσία
β) δεν ακολουθείται από τον εργολάβο η σωστή διεργασία
γ) δεν ασχολείται κανείς με την αυτοψία κατά την αποδοχή του έργου, αν τύχει και γκρινιάξει κάτοικος για πχ έργα δεη που κάνουν πλημμελή επισκευή οδοστρώματος τότε μπορεί και να διορθωθεί αλλιώς το κουνάβι.

σε έργα πιο κρίσιμα πχ επισκευές σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, βλέπεις σωστό τύπο φρεατίου, σωστή προετοιμασία και εγκατάσταση , σωστή αποκατάσταση, συνεπώς δεν δημιουργείται κίνδυνος για τους χρήστες και ποιοτικώς το αποτέλεσμα διαρκεί.
 

Abessalom

Βαρώνος
Μηνύματα
18.464
Reaction score
30.664
όλα γίνονται αλλά τα προβλήματα είναι 3 :
α) δεν υπάρχει προδιαγραφή από την αρμόδια υπηρεσία

άντε να σου βάλω εγώ προδιαγραφή αφού χρειάζεται:

να είναι όπως σε σοβαρή ευρωπαϊκή χώρα, από εκείνες που ισχύει ο γάμος ατόμων ιδίου φύλου.
 

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
2.978
Reaction score
2.914
Καλησπέρα και καλή Κυριακή σε όλους. Από χτες κάτοχος και εγώ οπτικής της Vodafone στο σπίτι. 978Mbps Download και 110Mbps Upload μετρημένα με καλώδιο utp στο PC με speediest by Okla. Εμφανής διαφορά σε όλα που κάνω σε σχέση με την 200αρα copper που είχαμε πριν.
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.628
Reaction score
94.573
Μέτρησέ το με το παρακάτω πρόγραμμα.

Μη βιαστείς να το κλείσεις, κάνει μισό έως ένα λεπτό.

Internet Speed Test
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.729
Reaction score
83.485
Φωτογραφία από την κατάσταση του οδοστρώματος στην κάθετη (κεντρική) οδό της δικής μου. Ούτε ένας χρόνος δεν έχει περάσει από την τοποθέτηση και ήδη ο ελαστικός σωλήνας με τις οπτικές είναι εκτεθειμένος.

View attachment 323967

20240312_080159-EDIT.jpg
20240312_080151.jpgΠέρασαν 10 μέρες με δύο βροχοπτώσεις. Προσπάθησαν να σκεπάσουν την οπτική με χώμα και πέτρες (μάλλον κάποιος κάτοικος). Έφυγε όμως το μπάλωμα σε πιο κάτω σημείο και άνοιξε ο σωλήνας με τις οπτικές. :roflmao:
 

Μηνύματα
4.109
Reaction score
3.621
Κάντε και εσείς καμία δουλειά μόνο να κράζετε.
Ρίξτε λιγο τσιμέντακι και θα είναι μια χαρά 😁
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.628
Reaction score
94.573
Όχι τσιμέντο στη πίσσα, δε πιάνει!

Πίσσα θέλει! :)

 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.591
Μηνύματα
2.866.886
Members
37.936
Νεότερο μέλος
albie
Top