Συνδέσεις Sony KDL40W4000

Reaction score
0
Απέκτησα και γώ μια Sony KDL40W4000. Καλή και χρυσή συσκευή αλλά το manual πολύ φτωχό και ελάχιστα επεξηγηματικό για τύπους σαν και μένα που δε τα πέρνουν ευκολα με τη πρώτη. Οπότε και οι ερωτήσεις πολλές :

α) Σύμφωνα με το site της Sony το HDMI είναι ένα μέσο για μεταφορά ψηφιακής είκονας αλλά και ήχου. Τι πιο καλό λοιπόν από το να έχεις 2 συσκευές με HDMI (την εν λόγω TV και laptop Acer Aspire 5920 ) και το ανάλογο καλώδιο και να προσπαθείς να τα συνδέσεις. Παρόλο που το laptop δεν αναγνωρίζεται σαν συσκευή HDMI η εικόνα πραγματικά μεταφέρεται καταπληκτικά και συγχρονίζει και στα 1080.Λόγω και της προβληματικής CrystalbBrite του laptop (πολύ μικρή γωνία θέασης) η μεταφορά του desktop στην οθόνη της Sony είναι πέρα από κάθε απαίτηση. Ομως....που είναι ο ήχος ΟΕΟ? Ο ήχος αρνείται πεισματικά να βγεί από τα ηχεία της τηλεόρασης και δε μπορώ να καταλάβω τι μπορεί να φταίει. Οι 2 συσκευές έχουν θυρες HDMI και το καλώδιο της prolink επίσης γράφει ότι είναι για μεταφορά εικόνας και ήχου. Μήπως φταίει ότι η τηλεόραση δεν αναγνωρίζει το laptop σαν συσκευή HDMI; Μήπως για τη μεταφορά του ήχου χρησιμοποείται άλλη θύρα που πρέπει να συνδεθεί στο audio out του laptop?
Δίπλα από την HDMI 2 της Sony υπάρχει μία ακόμα υποδοχή που μοιάζει με θυλικό jack για στερεοφωνικό καρφί ακουστικών αλλα στο manual δεν αναφέρετε τπτ σχετικό. Ακόμα και απ'ευθείας σύνδεση του laptop audio out με αυτή τη τρύπα... δεν έφερε αποτελέσματα. Anybody can help?

B) Η θύρα component in τι ακριβώς κάνει? Μεταφέρει από συσκευές DVD επίσης εικόνα και ήχο? Μόνο εικόνα? Μόνο ήχο?

Γ) Σε περίπτωση σύνδεσης με laptop η θύρα PC IN τι διαφορά έχει από τη HDMI? Το jack του ήχου της PC IN δουλέυει ή @@;

Για ρίχτε καμία ιδέα!

baxy

Reaction score
1
Απάντηση: Συνδέσεις Sony KDL40W4000

Aστα...και γω της ιδιες αποριες εχω , αν και δεν εχω βρει χρονο να ασχοληθω με τα θεματα , θα σε ενημερωσω μολις βρω ακρη

Reaction score
304

Την δικιά μου την έχω συνδέσει στην HDMI 2 είσοδο με ένα DVI -> HDMI καλώδιο απο την κάρτα γραφικών για εικόνα και με ένα jack ακουστικών στην διπλανή είσοδο για να πάρω τον ήχο και λειτουργεί μια χαρά χωρίς να αλλάξω κάτι στις ρυθμίσεις της τηλεόρασης (νομίζω). Απο την μερία του PC αυτό που θυμάμαι σίγουρα είναι στις ρυθμίσεις του ήχου να απενεργοποιήσω μια επιλογή που λέει "digital out only" ή κάτι τέτοιο.

Στην περίπτωσή σου θα έλεγχα τις ρυθμίσεις στο laptop στις ρυθμίσεις του ήχου και να τσεκάρεις οτι όντως η HDMI βγάζει και ήχο μαζί με την εικόνα αλλοιώς δεν νομίζω οτι η τηλεόραση θα είχε κάποιο πρόβλημα.Επίσης έχω την εντύπωση πως η τηλεόραση αναγνωρίζει συσκευές HDMI μόνο αν είναι SONY και ακολουθούν κάποια πρωτόκολα επικοινωνίας της εταιρίας, όπως πχ κάποιο DVD κ.ο.κ. τα οποία μπορούν να συγχρονίζονται και να λειτουργούν και απο το control της τηλεόρασης.

Το Component είναι πρότυπο μεταφοράς εικόνας και δεν μεταφέρει ήχο αλλά συχνά τα καλώδια αυτού του τύπου συνοδεύνται με αντίστοιχα καλώδια για μεταφορά ήχου σε άλλη θύρα φυσικά.

Το PC in μεταφέρει σήμα εικόνας απο την VGA out του PC και δεν σηκώνει full ανάλυση, το χρησιμοποιείς μόνο όταν δεν έχεις άλλη δυνατότητα.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Συνδέσεις Sony KDL40W4000

Aστα...και γω της ιδιες αποριες εχω , αν και δεν εχω βρει χρονο να ασχοληθω με τα θεματα , θα σε ενημερωσω μολις βρω ακρη
Looking forward φίλε μου. Οτι βρείς καλοδεχούμενο. :111:

Οι φωτογραφίες που έχεις στο portofolio σου δείχνουν Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Ε Σ σε 40''.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Συνδέσεις Sony KDL40W4000

Την δικιά μου την έχω συνδέσει στην HDMI 2 είσοδο με ένα DVI -> HDMI καλώδιο απο την κάρτα γραφικών για εικόνα και με ένα jack ακουστικών στην διπλανή είσοδο για να πάρω τον ήχο και λειτουργεί μια χαρά χωρίς να αλλάξω κάτι στις ρυθμίσεις της τηλεόρασης (νομίζω). Απο την μερία του PC αυτό που θυμάμαι σίγουρα είναι στις ρυθμίσεις του ήχου να απενεργοποιήσω μια επιλογή που λέει "digital out only" ή κάτι τέτοιο.

Στην περίπτωσή σου θα έλεγχα τις ρυθμίσεις στο laptop στις ρυθμίσεις του ήχου και να τσεκάρεις οτι όντως η HDMI βγάζει και ήχο μαζί με την εικόνα αλλοιώς δεν νομίζω οτι η τηλεόραση θα είχε κάποιο πρόβλημα.Επίσης έχω την εντύπωση πως η τηλεόραση αναγνωρίζει συσκευές HDMI μόνο αν είναι SONY και ακολουθούν κάποια πρωτόκολα επικοινωνίας της εταιρίας, όπως πχ κάποιο DVD κ.ο.κ. τα οποία μπορούν να συγχρονίζονται και να λειτουργούν και απο το control της τηλεόρασης.

Το Component είναι πρότυπο μεταφοράς εικόνας και δεν μεταφέρει ήχο αλλά συχνά τα καλώδια αυτού του τύπου συνοδεύνται με αντίστοιχα καλώδια για μεταφορά ήχου σε άλλη θύρα φυσικά.

Το PC in μεταφέρει σήμα εικόνας απο την VGA out του PC και δεν σηκώνει full ανάλυση, το χρησιμοποιείς μόνο όταν δεν έχεις άλλη δυνατότητα.
Ξέχασα να πώ ότι το laptop εχει vista. Υποτίθετε ότι έχουν drivers για HDMI.

Πάντως κάτι ανάλογο κάνω και γώ. Εικόνα από το το HDMI και ήχο σε ... ενισχυτή. Δεν με απασχολεί πως να πάρω τελικά τον ήχο. Αυτό που θέλω είναι να πάρω ήχο και εικόνα από το ίδιο καλώδιο όπως ορίζουν οι προδιαγραφές. Αυτή είναι η χρήση του HDMI. Μπορεί αύριο μεθαύριο να πάρω ένα BlueRay με HDMI που να μην είναι Sony. Τα ίδια θα έχουμε? (Πάντως εγω από το διπλανό jack δε πήρα ήχο... τι να πεί κανείς. Ισως με το DVI γίνετε, με το HDMI δε γίνετε)

Component in πάλι δε κατάφερα να έχω εικόνα ούτε ήχο. Σε αυτό μπορει να φταίει το φτηνίαρικο το DVD μου. Εχει component out rca βύσματα με την ανάλογη σήμανση αλλά ίσως δεν στέλνει σήμα. Αυτό πώς λειτουργεί? με 3 καλώδια Υ, PB/CB, PR/CR, δίνει εικόνα?

Α! και κάτι ακόμα. Πραγματικά τα ηχεία της 40W4000 μπορούν να δώσουν αίσθηση dolby surround? Δηλαδή αν παίξω στο DVD ένα δισκάκι με dolby surround πώς θα πρέπει να το συνδέσω για να πάρω αυτή την αίσθηση? ή μήπως κάνει μόνο για τα μελλοντικά ψηφιακά κανάλια?

Όπως βλέπεις μίας απάντησης μύριες ερωτήσεις έπονται. :126:

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Πρέπει να πας στις επιλογές των συσκευών αναπαραγωγής και να επιλέξεις για έξοδο ήχου της θύρα HDMI.
Μπορείς να δοκιμάσεις ένα utility που κάνει πανεύκολα την αλλαγή της εξόδου του ήχου στα Vista.

Vista Audio Changer

Φίλε indy η VGA έξοδος μπορεί να δώσει μεγαλύτερη ανάλυση από 1080p, όμως οι κατασκευαστές TV περιορίζουν την ανάλυση που μπορεί να δεχτεί από την VGA(d-sub 15) συνήθως στα 1366x768.

Reaction score
304

Πρέπει να κοιτάξεις τις ρυθμίσεις audio στο laptop. Με μια πρόχειρη αναζήτηση βρήκα πως πρέπει να ορίσεις στα vista ως default έξοδο ήχου την HDMI με το παρακάτω link περιγράφεται η διαδικασία, κάτι παρόμοιο θα ισχύει και για την περίπτωσή σου ...

http://www.sapphiretech.com/us/productfiles/Catalogue_HDMI_Sound_output.pdf

Reaction score
0
Συνέχεια επι της οθόνης. Indy τα έχω κάνει όλα αυτά. Κάτι όμως μου λέει ότι κάτι δε πάει καλά με το laptop. Δε ξέρω γιατί αλλά έχω την εντύπωση ότι το laptop δε βγάζει ήχο από το HDMI channel.

Θα τη ψάξω λίγο πρός αυτή τη κατευθυνση. Κανένας τρόπος να απεγκαταστήσω τους HDMI drivers από το aspire και να βάλω αλλους?

Reaction score
0
Πρέπει να πας στις επιλογές των συσκευών αναπαραγωγής και να επιλέξεις για έξοδο ήχου της θύρα HDMI.
Μπορείς να δοκιμάσεις ένα utility που κάνει πανεύκολα την αλλαγή της εξόδου του ήχου στα Vista.

Vista Audio Changer

Φίλε indy η VGA έξοδος μπορεί να δώσει μεγαλύτερη ανάλυση από 1080p, όμως οι κατασκευαστές TV περιορίζουν την ανάλυση που μπορεί να δεχτεί από την VGA(d-sub 15) συνήθως στα 1366x768.
ΤΝΧ αλλα είναι εύκολο να αλλάξεις την έξοδο μέσα από το control panel οπότε καλύτερα να μη δοκιμάσω κάτι διαφορετικό.

Reaction score
0
Διορθώνω το πρώτο μύνημα. Με τη σύνδεση HDMI συγχρονίζει στα 1240Χ1024 60ΗΖ και όχι στα 1080 που είχα γράψει. :116:

Reaction score
0
ΕΥΡΗΚΑ - ΕΥΡΗΚΑ no problem με τους drivers. Βρέθηκε τι έφταιγε τελικά.

Στον πίνακα ελέγχου εκτός από τις ρυθμίσεις του ΗΧΟΥ υπάρχει και μιά ακόμα επιλογή που λέγεται ACER HD AUDIO MANAGER. Φαντάζομαι κάτι αντίστοιχο υπάρχει και στα άλλα laptops.

Εκεί λοιπόν υπάρχουν αντίστοιχες καρτέλες για τα ηχεία, το HDMI, το μικρόφωνο κτλ. Εκεί υπάρχει ακόμα και δυνατότητα να επιλέξεις την προεπιλεγμένη συσκευή ή να ρυθμιστεί η ένταση της φωνής ή και να κάνεις mute. Τόσο καιρό λοιπόν ήταν ενεργοποιημένο το mute στο HDMI και εμπόδιζε να βγεί ο ήχος από εκεί.

Τόσο απλό αλλά και τόσο αποτελεσματικό.:119:

Το μόνο αρνητικό είναι πώς όταν αποσυνδεθεί το HDMI το σύστημα δεν αναγνωρίζει την αποσύνδεση και συνεχίζει να το θεωρεί ώς προεπιλεγμένη έξοδο ήχου.:104: Ετσι θα πρέπει να γίνετε manual επιλογή των ηχείων του laptop. Ενα μικρό τίμημα για τη χρήση της τεχνολογίας.

Πρέπει τώρα να πάω να νοικίασω ενα DVD με dolby surround να δώ τι "πουλιά πίανει" το ενσωματωμένο dolby σύστημα της 40w4000.:144:

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Συνδέσεις Sony KDL40W4000

Πρέπει τώρα να πάω να νοικίασω ενα DVD με dolby surround να δώ τι "πουλιά πίανει" το ενσωματωμένο dolby σύστημα της 40w4000.:144:
Μπεκάτσες ..........:105::105::105:

Reaction score
0
joncr & unforgiven

το 'πιασα το υπονούμενο.

και 2.30 euro παρακαλώ.
Εμ τι περιμένετε από τις LCD, με τα μεγαφωνάκια των 2 ιντσών!! Εάν συνδεθεί με πολυκάναλο σύστημα όμως.... Εγώ που έχω συνδέσει την συγκεκριμένη τηλεόραση, όχι την optical, αλλά με τις αναλογικές εξόδους (L-R), στον ενισχυτή, ακόμη και από έργα επίγειων σταθμών, πχ STAR, ακούω από τα πίσω ηχεία τους ήχους που πρέπει, όπως πυροβολισμούς, ομιλίες κλπ. Αυτά πάντα με επιλογή neo 6 η prologic 2 από τον ενισχυτή. Σίγουρα δεν ακουμπάει τον ήχο που παίρνεις από DVD η BLU RAY, αλλά κάνει δουλειά. Από τα ηχεία της τηλεόρασης πάντως, νομίζω ότι τον καλύτερο ήχο θα τον έχει κάποιος εάν επιλέξει BBE VIVA.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.298
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale