Συνδεση Εξωτερικου Σκληρου Δίσκου Με Projectro και AVR!!!

Reaction score
1
Καλημέρα σε όλους σας!!!

Τα φώτα σας Please!!!

Έχω σε εξωτερικό σκληρο (Seagate 500GB) κάποιες ταινίες, (μορφή avi κυρίως) και πολή μουσική.

Το Home Cinema μου είναι στο σαλόνι και στην ευθεία είναι και το δωμάτιό μου με τον υπολογιστή μου.

Απόσταση Η/Υ και Πολυκάναλου Ενισχυτή περίπου 15 μέτρα.

Τα φώτα σας παρακαλώ!!!

1) Υπάρχει κάποια συσκευή - εξάρτημα που να συνδέεται με τον προτζέκτορα (sony topaz) και με τον ARCAM AVR300 και με τον Η/Υ (ίσως με καλώδιο δικτύου) ώστε να μεταφέρεται ο ήχος και η εικόνα από τον Η/Υ μου (εξωτερικό σκληρο -Seagate 500GB) στο σύστημα Home Cinema μου, για να σταματίσω να μετατρέπω τα αρχεία ταινιών AVI σε αρχεία DVD (VOB κτλ - με το ConvertXtoDVD );
** Δεν θα ήθελα να τραβάω καλώδια ένα για ήχο και ενα γιά εικόνα τόσα μέτρα!

2) Υπάρχει κάποια άλλη συσκευή που να συνδέεται στο σύστημα Home Cinema (AVR - PROJECTOR) και επάνω σε αυτήν να συνδεθεί ο εξωτερικός σκληρός;

α) Βασικά είδα αυτή στο ΠΛΑΙΣΙΟ (στην σελίδα του internet).

Θα μου κάνει δουλεια; (από τιμή είναι καλούτσικη - για την δουλειά που το θέλω)

β) Επίσης έχω δει (στην σελίδα του internet) το
Lacie Silverscreen HD 500GB External HDD (HD301244E)

Βέβαια πιό ακριβή λύση, αλλά δεν ξέρω με τί πρόγραμμα "παίζει" μουσική και ταινίες, ούτε αν μπορώ να "βάλω" άλλο πρόγραμμα, πχ, CyberLink PowerDVD, KMPlayer, κτλ.

*** την στιγμή που ένας εξωτερικός 500gb έχει περίπου 80 euro,
ο ίδιας χωρητικότητας βέβαια με άλλες δυνατότητες (multimedia ) να έχει 225 euro, είναι ... μία διαφορά.

ίσως η α) να είναι πιό συμφέρουσα απο θέμα απόδοση/τιμή!

*** Δεν θα ήθελα να καταλήξω σε κάποιο laptop κτλ, ούτε σε κάποιο HTPC για να το έχω "κοντά" στο home cinema!

(Υπάρχουν ήδη δύο υπολογιστές στο σπίτι)

3) τελευταία ερώτηση.

Μια και δεν έχω τίποτα σε Blue Ray, υπάρχει η δυνατότητα να αγοράσω το playStation 3 και να συνδέσω τον εξωτερικό μου δίσκο σε αυτό; Και να παίζω από εκεί τις ταινίες μου ή την μουσική μου;
(πάντα καλοέβλεπα το ps3!)

*** Υπάρχει καμία συσκευή DVDR που να συνδέεται με εξωτερικό σκληρό(;) για να κάνω αυτήν την δουλειά;

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ εκ των προτέρων, κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη!!!

:127::127::127:

Reaction score
173
Απάντηση: Συνδεση Εξωτερικου Σκληρου Δίσκου Με Projectro και AVR!!!

Ο εξωτερικος δισκος σου μπορει να συνδεθει μεσω usb σε ενα π.χ dvd και απο εκει μεσω hdmi στον topaz. Σ'αυτη την περιπτωση ο δισκος θα ειναι σαν ενα τεραστιο στικακι usb που θα λειτουργει χωρις κανενα προβλημα:126:

Το μονο που θα πρεπει να παρεις (αν καταλαβα καλα) ειναι ενα 15μετρο usb καλωδιο.

*Αν κανεις κατι τετοιο ο δισκος θα πρεπει να ειναι FAT32 και οχι NTFS!!!

Reaction score
1
Ευχαριστώ για την βοήθειά σας!!!

Μόλις γύρισα από Μάνη (Οίτυλο) και λέω κάτσε να δώ τι γίνεται!!!

Λοιπόν , η αλήθεια είναι ότι υπέβαλα την ερώτησή μου χωρίς να πολυψάξω το θέμα, μέσα στο forum, - έφευγα για το χωριό -.

Υπάρχουν τελικά κάμποσες λύσεις ανάλογα του τί ζητάς και πόσα διαθέτεις!!!

Το MEDIA BOX PIXEL MAGIC MB 200 μοιάζει ιδανικό ...(και δεν το ήξερα!), αλλά και πιό φτηνή λύση είναι όντως ένα DVD Player με θύρα USB για σύνδεση έστω ενός USB STICK (έως 8gb).

Δεν ξέρω πιό μοντέλο dvd Player θα αναγνωρίζει εξωτερικό σκληρό 500gb στην USB του!

Σαν φτηνή λύση και καλούτσικη, "βλέπω" το Philips DVP5980

Μεσαία λύση αυτό που μου προτείνει ο Πάνος Οπλοποιός http://www.avsite.gr
/vb/showthread.php?t=52662
και τον ξανα ευχαριστώ,,,,

Και το άλλο δίλλημα είναι ένα HTPC, λόγω δυνατοτήτων, ευελιξίας και αναβαθμίσεων!!! (πιό δύσκολο για εμένα!).(βέβαια και πιό ακριβό).

ΕΙΔΟΜΕΝ!!!

----------------------------------------------------------------------
fanisz
----------------------------------------------------------------------
Ο εξωτερικος δισκος σου μπορει να συνδεθει μεσω usb σε ενα π.χ dvd και απο εκει μεσω hdmi στον topaz. Σ'αυτη την περιπτωση ο δισκος θα ειναι σαν ενα τεραστιο στικακι usb που θα λειτουργει χωρις κανενα προβλημα

Το μονο που θα πρεπει να παρεις (αν καταλαβα καλα) ειναι ενα 15μετρο usb καλωδιο.

-----------------------------------------------------------------------

Δεν νομίζω να χρειαστώ 15μετρο καλώδιο usb. Το DVD Player θα μπεί δίπλα στον ενισχυτή (για να συνδεθούν τα καλώδια ήχου ή το ψηφιακό καλώδιο ήχου) , κατόπιν θα συνδεθεί ο αυτόνομος εξωτερικός σκληρός δίσκος seagate 500gb μέσω USB με το dvd player, (με δική του τροφοδοσία) και από εκεί με hdmi καλώδιο στον topaz!!!

Το θέμα είναι να μην υπάρξει πρόβλημα με τους ελληνικούς υπότιτλους (ως ξέχωρα αρχεία srt).

τώρα για την ανάλυση, ....έ τα πιό πολλά avi αρχεία είναι με απόδοση dvd Rip.

Αυτό το γράφεις (ότι πρέπει ο σκληρός να είναι σε FAT32 και οχι NTFS, λόγω αναγνώρισης του σκληρού από το DVD Player και όχι λόγω του .... 15μετρου usb καλωδίου!!! (;).

Reaction score
173
Απάντηση: Συνδεση Εξωτερικου Σκληρου Δίσκου Με Projectro και AVR!!!

Χωρις να βαλω το χερακι μου στη φωτια ολα τα dvd με εισοδο usb λογικα θα δουν ενα εξωτερικο δισκο.

Το fat32 ειναι μονοδρομος λογω του οτι σε ntfs δεν συνεργαζονται οι θυρες usb.

Προσωπικα εχω το mediabox αλλα και ενα δισκο 500ρι σε usb θυρα ενος advent dvd και τον βλεπει χωρις προβληματα.

Οι υποτιτλοι ειναι καθαρα θεμα player.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.750
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88