Συνδεση Καρτα Ηχου 5,1 με Yamaha RX-V367

Reaction score
9
Καλησπέρα παιδιά. Αγόρασα τον Yamaha RX-V367 Ο οποίος είναι 5.1. Μουσική και ταινίες παίζω μονό από το PC μου με κάρτα ήχου Creative Sound Blaster Χ-Fi Pro και σύνδεση Οπτικής Ίνας. Μόλις Παρατήρησα ότι δεν παίρνανε και τα 6 κανάλια (5+1) από την κάρτα στον ενισχυτή. Υπάρχει Τρόπος να περάσουν τα 6 κανάλια και όχι μονό τα 2 με κάποια σύνδεση;;

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Απάντηση: Συνδεση Καρτα Ηχου 5,1 με Yamaha RX-V367

Λογικά είναι κάποια ρύθμιση στους οδηγούς της κάρτας ήχου ή του προγράμματος που χρησιμοποιείς για αναπαραγωγή.

Reaction score
9

Την καρτα μπορω να την κανω να αναπαραγει 5,1 αλλα η συνδεση με τον ενυσχητη δεν ξερω αν υπαρχει. Απο την καρτα φευγουν 2 RCA που ειναι τα μποστινα ηχεια, ενα καρφι που ειναι για τα πισω και αλλο ενα για το κεντρικο και το γουφερ και μετα υπαρχει και η οπτικη συνδεση. μεχρι εδω καλα. Απο κει στο ενυσχυτη πως βαζουμε και τα 6 καναλια αφου δεν ειχει υποδοχη για Front. Rear. Center/SUB. ???

Reaction score
1

Κάτσε γιατί μπερδεύτηκα κι εγώ !

Οπτική από την κάρτα στην optical in του ενισχυτή, και θα έχεις 5.1, δεν χρειάζεται κάτι άλλο στις συνδέσεις, από την οπτική παίρνεις όλα τα κανάλια !

Reaction score
9

Σίγουρο αυτό;;; το λες με σιγουριά;; Στον ενισχυτή στα ηνίο μου λέει ότι του έχω δώσει 2 κανάλια αρά μετά πάμε σε ρύθμιση της κάρτας Ε;;

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.480

Οπτική από την κάρτα στην optical in του ενισχυτή, και θα έχεις 5.1, δεν χρειάζεται κάτι άλλο στις συνδέσεις, από την οπτική παίρνεις όλα τα κανάλια !
Αυτό ακριβώς και καθάρισες.:126:

Reaction score
1.187

Ποιόν player χρησιμοποιείς και τι λειτουργικό έχεις στο PC σου;

Reaction score
9

Χρησιμοποιώ winAmp με Win7 Χ32. Έχω κάνει ρυθμίσει στην κάρτα για 5,1 κανάλια αλλα δίνει τα 2. μήπως θέλει και ρύθμιση από ενισχυτή;

Reaction score
1.187

Ο ενισχυτής εάν παίρνει 5 κανάλια (ή 6) θα ανάψει τα αντίστοιχα φωτάκια στο display του. Πόσα φωτάκια ανάβουν στον Yamaha; Σε ποιό mode τον βάζεις;

Reaction score
9

6 κανάλια έχει. Ανάβουν όλα και παίζουν όλα αλλά όταν πήγαινα στο Info -> Channel μου έβγαζε 2/0/0.00 δηλαδή 2 κανάλια εμπρός. Τελικά βρήκα την άκρη. Έκανα ρύθμιση από τον πινάκα ελέγχου και το έβαλα σε SPDIF και τώρα γραφεί 3/2/0.1. όλα εντάξει!! ευχαριστώ πολύ!!!

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.846
Members
38.506
Νεότερο μέλος
costasgera