Συνδεση ενισχητων 5.1, 5.1 (dvd player), και δικαναλο.

Reaction score
0
Γεια σας παιδες, ειναι λιγο μπερδεμενη η κατασταση μου γιαυτο ξεκινω απο το πιο απλο.
Εχω εναν Sony ενισχητη, τον οποιο τον εχω συνδεσει με τον υπολογιστη, και με το 360. Και τα δυο ειναι συνδεμενα με οπτικη ινα.
Μεχρι εδω καλως... Εχω ομως και απο πιο παλια ενα DVD player οπου ειναι και ενισχητης μαζι. Τα συνδεω αυτα μαζι και δεν βγαζει ηχο. (αυτο που θελω να κανω ειναι οταν παιζει το pc ή το 360 θελω να παιζουν τα ηχεια και του sony αλλα και του dvd player)
Το παραξενο της υποθεσης ειναι οτι αν συνδεσω στο 360 με απλα left-right παιζει ηχο και το sony και το DVD.
Αυτη ειναι η πρωτη μου απορια. Γιατι οταν τα εχω συνδεμενα με RCA παιζει τον ηχο και ο δευτερος ενισχητης, και οταν τα συνδεω με οπτικη ινα δεν παιζουν.

Το δευτερο και καπως σημαντικοτερο προβλημα, μιας και η λυση το παραπανω ειναι απλη (ειτε συνδεω με RCA, χανω ποιοτητα αλλα κερδιζω σε ενταση, ειτε δεν συνδεω καθολου τον δευτερο ενισχητη)
Τελος παντων, οπως ελεγα το δευτερι προβλημα μου ειναι οτι πηρα εχτες εναν τελικο ενισχητη KODA οπου ηταν σε προσφορα, μαζι με 3 ηχεια επισης που ηταν σε προσφορα.
Το προβλημα μου ειναι οτι δεν ξερω πως να τα συνδεσω.
Ο Koda απο πισω εχει τις διο εξοδους για τα ηχεια, και διο inputs. με καρφια, απο εκει που τον πηρα του ειπα οτι ο ενισχητης μου (sony) δεν εχει καρφια και μου εδωσε δυο μετατροπεις απο καρφι σε RCA. Τελος εχει και ενα διακοπτη που λεει stereo και bridge

Εκανα καποιες δοκιμες αλλα δεν καταφερα τιποτα. Το signal σημα που εχει μπροστα ο KODA δεν αναψε καθολου.

Σας ειπα και για το πρωτο προβλημα μου, μηπως παιζει καποιο παρομοιο προβλημα με την οπτικη ινα, αν και δοκιμασα και με RCA να συνδεσω τον KODA με ενα απλο DVD player. Αλλα παλι τιποτα.
Κανω κατι λαθος?
Υπαρχει λυση για τα προβληματα μου (και για τα διο, να παιζω δηλαδη ηχο απο PC και 360 απο ολα τα ηχεια, και του sony, και του dvd player και του KODA ?)

Ο sony ενισχητης ειναι STR-DG700
To dvd-player / ενισχητης ειναι Pioneer XV-DV303
Και τελος ο KODA ειναι KD-266B

Κατι τελευταιο, συνδεσα μονο ενα απο τα 3 ηχεια στον Koda, υπαρχει καμια περιπτοση επειδη δεν ειναι δυο (στερεο) γιαυτο να μην επαιζαν? (λεω τωρα... ασχετο... :))

Ευχαριστω και sory αν γινομαι κουραστικος... αλλα ειμαι ασχετουλακος...:120:

Reaction score
0
λοιπον, καναμε ενα βημα, δυστηχως ομως οχι καλο...
δηλαδη, πηγα πηρα απο το δωματιο του αδερφου μου ενα απλο cd player, και συνδεσα το phones απο μικρο καρφι σε μεγαλο καρφι στον δικαναλο και παιζει...
τωρα το προβλημα ειναι οτι κατι παιζει με τον ενισχητη.
Γιατι δεν βγαζει out ηχο απο το preout και το out που εχει?
Επιλογες παντως στο μενου του δεν βρηκα, να πεις οτι ειναι απενεργοποιημενα...
Ξεχασα επισης να πω οτι και ο sony, δινει ηχο στον δικαναλο απο το phones, δεν θα με χαλαγε να εκανα απο εκει δουλεια, αλλα το κακο ειναι οτι μολις βαλω το καρφι απενεργοποιει τα υπολοιπα ηχεια...

Reaction score
0
(μετα απο 20 λεπτα :p)
και ναι... ηταν και παλι δυστηχως αυτο που περιμενα...
οπως ειχε συμβει και με το pioneer, οταν συνδεα το 360 με rca καλωδια επαιζαν ολα τα ηχεια, και απο το sony και απο το pioneer. Οταν ομως το συνδεα με την οπτικη ινα δεν επαιζαν, το ιδιο συμβαινει και τωρα.
Οταν συνδεω τις "πηγες" με RCA καλωδια παιζει και ο τελικος.
Τι παιζει ξερει κανεις? γιατι με οπτικη δεν μπορω να δυνδεσω περετερω ενισχητες, ενω με RCA παιζουν κανωνηκα ?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.167
Απάντηση: Συνδεση ενισχητων 5.1, 5.1 (dvd player), και δικαναλο.

Διάβασα και τα τρία μηνύματα, αλλά είμαι τελείως μπερδεμένος. Αν μπορείς, ανέβασε τρεις φωτό με τις πίσω όψεις των ενισχυτών (του Sony και του Koda) και του DVD player με τον ενσωματωμένο ενισχυτή, και γράψε με απλά λόγια τί θέλεις να κάνεις.

Reaction score
0
Φιλε μου ευχαριστω για τι ενδιαφερον...
Μετα απο αρκετες δοκιμες και συνδιασμους καταφερα (οπως ειπα και στο προηγουμενο post) να παιξουν ολα.
Αυτο που ηθελα (και καταφερα:126:) ηταν να παιξω ολα τα ηχεια μαζι.
Οπως ειπα εχω 3 ενισχητες.
Τον Sony, τον τελικο δικαναλο που πηρα τελευταιο, και τον Pioneer οπου ειναι και dvd player μαζι.
Ο Sony εχει 5 ηχεια και 2 sub (ενεργα), ο δικαναλος εχει 3 ηχεια, και ο pioneer ειναι ενα κλασικο 5.1.
Για καποιο λογο ομως επειδη ηταν συνδεμενα με οπτικη ινα δεν επαιζαν, ενω οταν συνδεσα το 360 με RCA(left-right) δουλεψε.
Αρα καταληγω οτι φταιει η οπτικη ινα.
Αρα πρεπει να βρω μια καρτα γραφικων που να βγαζει RCA.
Οσο για τις φωτογραφιες και τον τροπο συνδεσης δεν χρειαζεται μιας και τα καταφερα... thanks παντος again για το ενδιαφερον :107:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.185
Members
38.541
Νεότερο μέλος
jabe