Συνδεση d-sub σε τηλεόραση

Reaction score
0
Μετά από 15-20 μέρες ψάξιμο κατέληξα σε 2 τηλεοράσεις για κύρια χρήση ως μόνιτορ pc

Samsung UE32D5000
LG 32LV5500

Έστειλα email και στις δύο εταιρίες για το αν μπορώ να χρησιμοποιήσω 1920χ1080 και σε τι συχνότητα με το dsub

Η LG μου απάντησε ΝΑΙ 1920χ1080@60Hz (αν κάποιος το έχει κάνει με τη συγκεκριμένη lg ας μου πει)
Όσο τώρα για τη samsung, και email έστειλα και τηλέφωνο πήρα και μίλησα online με αντιπρόσωπο στην αμερική.ΚΑΝΕΝΑΣ δεν ήξερε να μου πει σε τι ανάλυση και συχνότητα δουλεύει η σύνδεση με το d-sub.

Μου άρεσε περισσότερο το μαύρο χρώμα (δεν ήταν γκρι) της samsung αλλά αν δεν ξέρω ότι μπορώ να χρησιμοποιήσω dsub-1920x1080 δεν μπορώ να την πάρω (έχω ένα kvm με 4 pc επάνω και δουλεύει μόνο με dsub)

έχει κανεις τη συγκεκριμένη samsung να μου πει αν το έχει δοκιμάσει;

Επίσης εσείς ποια από τις δυο τηλεοράσεις θεωρείτε καλύτερες;;

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.657
Θα ήμουν πολύ διστακτικός, αν δεν το συνέδεα προσωπικά να δω ότι παίζει με D-sub, δεν θα έπαιρνα.

Reaction score
0
Δεν διαφωνώ αλλα δεν γινεται να το κανω μονος μου! Πρέπει να παω σε μαγαζί που να την έχουν στημενη και να την ξεστήσουν και να την πανε σε pc...γι αυτο αν εχει κανενας εδω να μου πει μας και βγάλω άκρη

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Απάντηση: Συνδεση d-sub σε τηλεόραση

Samsung UE-32D5000 review

Για την LG δεν βρήκα κάτι.
Οι δοκιμές γίνονται με σύνδεση HDMI, ίσως να υπάρχουν διαφορές με σύνδεση VGA.

Reaction score
0
Βλέπω η LG έχει ψιλοπρόβλημα με τα κόκκινα(κυρίως).Αν και σε μαγαζιά που την είδα στημένη δεν παρατήρησα κάτι. Το πολύ κατεβάζεις λίγο το κόκκινο στις ρυθμίσεις. Τώρα lag 18ms είναι πολύ; Κυριως δουλεύω 3dsmax και Photoshop...

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Επαγγελματικά δουλεύεις 3dmax και Photoshop;
Να ξέρεις ότι οι τηλεοράσεις δεν είναι καλή επιλογή για τέτοιου είδους εφαρμογές, θα έχεις θέματα με τη σωστή απόδοση των χρωμάτων.
Το input lag παίζει ρόλο στα παιχνίδια και στην επεξεργασία video, όχι στην επεξεργασία εικόνας.

Reaction score
0
Επαγγελματικά το έχω μάθει το αντικείμενο αλλά δουλεύω σε άλλο τομέα δυστυχώς λόγω έλλειψης δουλειών. Αν μου κάτσει καμιά δουλειά ...

Είδα το gamut της samsung σε σχεση με μια dell 24". δεν έχει μεγάλη διαφορά (δεν ειναι ίδιο το chart αλλά με λιγο calibration με το μάτι ....)

Το θέμα είναο οτι αν σχεδιαζω με το ποντικι 3d αντικείμενα 18-20ms θα είναι αισθητά στην κίνηση του ποντικιού;

Reaction score
0
Βρήκα ότι και τα LED PC Μονιτορ έχουν LAG. Για μια dell 24" είδα ότι ειναι 33 σε νορμαλ mode και 14 σε gaming. Οπότε υποθέτω είμαι οκ με την samsung.
Στο review που μου ειπε ο gkontoletas είδα ότι έχει λίγο έντονο το κόκκινο. Μπορώ να το διορθώσω αυτό από τα settings της οθόνης; (Να μειώσω δηλαδη λίγο το κόκκινο ώστε να έρθει στα ίσα του;)

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Although the lack of 10 point white balance controls didn’t stop us attaining a reference balance of red, green and blue in the greyscale, it did hamper out attempts to get a ruler flat gamma response and the spike at 90% stimulus just gives an ever so slight overblowing in some of the high tones. Probably not noticeable without being used to a reference display but frustrating that it couldn’t be massaged out with the available controls.
The D5000 doesn’t feature a Colour Management System so we’re reliant on improvements stemming from the greyscale calibration here, with perhaps a hint of Tint to help things along.
Στη δοκιμή αναφέρει ότι δεν έχει CMS, άρα δεν μπορεί να καλιμπραριστεί σωστά γι' αυτό έχει περισσότερο κόκκινο από ότι πρέπει.
Μπορείς όμως να πάρεις καλύτερα αποτελέσματα αν κάνεις ρυθμίσεις από τους οδηγούς της κάρτας γραφικών.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

So large was the red tint, that in our review sample, we had to reduce the [R-Gain] control down all the way to 0, and then raise both the Green and Blue controls to remove the last of the tinting.
Ναι.

Reaction score
6

Πρόσεχε με τα KVM και τις υψηλές αναλύσεις. Εγώ δεν μπορώ να σηκώσω ανάλυση παραπάνω από 1280*1024 χωρίς το φαινόμενο του ειδώλου. Έχω ένα KVM της EQUIP με 4 υπολογιστές συνδεδεμένους πάνω του με καλώδια VGA.

Reaction score
0
τελικά πήρα την samsung ue32d5000
Δουλεύει άνετα 1920χ1080 με το kvm (έχει απειροελάχιστο είδωλο το kvm αλλά οκ)
Η οθόνη έχει όντως την κοκκινάδα στο χρώμα. Μείωσα το red στο 5-8 sto white balance point (δεν θυμαμαι πως λεγόταν) και την έκανα να δείχνει όπως το παλιό μου μόνιτορ (είδα κάποιες standard εικόνες που χρησιμοποιώ για calibration)

Ο ήχος είναι λίγο μάπα, αλλά δεν με νοιάζει και αυτό το ήξερα.

Κατά τα άλλα σαν 32" Μονιτορ δουλεύει άψογα. Το κείμενο είναι μια χαρά, τα windows τεράστια και χορταστικά (χεχε) αλλά είμαι σε απόσταση 90-100 cm. Για μικρότερη δεν το προτείνω ούτε για αστείο.

Lag δεν παρατηρώ καθόλου οπότε οκ και σε αυτό τον τομέα.

3D δεν έχει αλλά δεν με νοιάζει για πολλούς λόγους.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.964
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Klipschlascala_pro1988