Συνδεση iphone σε παλιο δικαναλο συστημα, πως;;

Μηνύματα
30
Reaction score
9
Επ ευκαιρια της καραντινας, εβαλα στο itunes του λαπτοπ ολα τα cd μου (περιπου 13.000 τραγουδια) με apple lossless φορματ κ μετα τα συγχρονισα με το iphone. Προς το παρον εχω συνδεσει το iphone με απλο καλωδιο (iphone + καλωδιακι apple lighting + καλωδιο με καρφακι στη μια ακρη κ RCA στην αλλη ) σε ενα δικαναλο παλιο συστημα (cyrus 3 + τελικος xpa, με διπλοενισχυση σε ενα ζευγαρι mission 753). Ο ηχος ειναι καλος αλλα ψαχνομαι αν υπαρχει τροπος αναβαθμισης της ποιοτητας του ηχου σε λογικο budget. Καθε προταση δεκτη!
 

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Μηνύματα
3.763
Reaction score
2.188
Ανάλογα το iPhone, σύνδεση είτε με apple lightning CCK ή ifi OTG type C ——> Zen DAC —-> αναλογικά με stereo RCA στον ενισχυτή και ....ω του θαύματος.

(πρέπει να ξεπερασεις το dac του iPhone.)
 



Μηνύματα
30
Reaction score
9
Ευχαριστω για τις απαντησεις σας. Το iphone ειναι το x, δεν εχει εξοδο ακουστικων, αλλα εχει ανταπτορακι lighting σε 3,5 θυληκο, οπου εκει μπαινουν τα ακουστικα. Με την αγορα καποιου dac, το οποιο θα συνδεθει μεταξυ iphone και ενισχυτη, θα υπαρξει αξιολογη αναβαθμιση της ποιοτητας ηχου;
 

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Μηνύματα
3.763
Reaction score
2.188
Από την στιγμή που θα μεταφέρεις το σήμα ψηφιακά και δεν θα γίνει μετατροπή στο dac του iPhone , θα έχεις σημαντική βελτιωση στον ήχο.
Δηλαδή χρήση εξωτερικού dac αλλά με σύνδεση όπως περιέγραψα παραπάνω για να γίνει το iPhone transport και να συνεργαστεί με εξωτερικό dac.

μόνο που πρέπει να »συνεργάζεται» το εξωτερικό dac με το καλώδιο Apple CCK

το adapter που έχεις δεν θα σου δώσει σύνδεση με άλλο dac.
 

Μηνύματα
13.611
Reaction score
6.568
Χρειάζεσαι το ειδικό καλώδιο σύνδεσης, αλλά και dac με δική του τροφοδοσία, γιατί διαφορετικά θα σου τελειώνει η μπαταρία του τηλεφώνου. Η βελτίωση ακόμα και με ενα προσιτό dac,θα ειναι σημαντική. Μπορείς φυσικά να συνδέσεις το λαπτοπ με το dac.
 






Τελευταια Μηνυματα

Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.317
Μηνύματα
2.858.302
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top