Συνδεση marantz sr3001 με pc!!!ΒΟΗΘΕΙΑ!!

Reaction score
0
Γεια σας κυριοι και συνγχαρητηρια για το καταπληκτηκο site.

Μολις χθες αγορασα τον marantz sr3001 μιας και ηθελα εναν φτηνο ενισχυτη για το pc μου.

Με λυπη μου διαπιστωνω οτι οταν τον συνδεω(μεσω optical ή coaxial)ακουω μονο τα 2 μπροστινα ηχεια(απο τα 5.1).Ειτε παιζω dvd ή mkv αρχειο ειναι το ιδιο...σημειοτεων οτι εχω την xfi-platinum με το panel.

Και σας ρωτω να μου πειτε τι φταιει.Φταει ο ενισχητης η κατι που δεν κανω στο pc?

Θα εκτιμουσα παρα πολυ απαντησεις και προτασεις για το τι να κανω...γιατι αν δεν γινεται τιποτα πρεπει να τον αλλαξω.

Reaction score
0
Απάντηση: Συνδεση marantz sr3001 με pc!!!ΒΟΗΘΕΙΑ!!

Εχεις ορισει τον player να βγαζει τα 5,1 καναλια απο τις αναλογικες εξοδους?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.937

Κάποια τέτοια ρύθμιση θα χρειάζεται ο player που χρησιμοποιείς.

Attachments

Reaction score
0
καταρχας ευχαριστω για τις απαντησεις σας.Αυτα που μου λετε τα εχω δοκιμασει χωρις αποτελεσμα.

Μαλιστα οταν βαζω στο ffdshow :s/pdif encode mode δεν ακουγεται καν ηχος.

Θα ηθελα να προσθεσω κατι που ανακαλυψα τωρα.Δοκιμασα να συνδεσω τον ενισχυτη με dvd player sony με αναλογικη και ψηφιακη και σε καμια περιπτωση δεν μπορω να ακουσω 5.1 .ειτε dts ειτε dolbyDigital.

Εκτος αν βαλω prologicΙΙ .Ο ενισχυτης ειναι 7.1 btw.Θα τρελαθω τελειως και μενουν 10 μερες για να τον αλλαξω.

Reaction score
0

Εχεις ενεργοποιήσει την spdif απο τις ιδιοτητες της καρτας ηχου?
Στην δικια μου εχει ενα κουτακι που λεει enable digital output ή καπως ετσι
Σημ. Στο πρωτο μου ποστ νομιζα οτι θελεις να βγαλεις τον ηχο απο τις αναλογικες οποτε ακυρο οτι ελεγα :)

Reaction score
0
Nαι!!!Μαλιστα οταν κανω το τεστ για dts kai dolby digital στη καρτα ηχου ο ενισχυτης τα αποδικοποιει κανονικα βγαζοντας στην οθονη του τα σηματα dts kai dolbyDigital...οταν βαλω να παιξει μια ταινια μου δειχνει στον ενισχυτη την ενδειξη pcm και 2 καναλια left & right.

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

Κατ'αρχήν ποιό software player χρησιμοποιείς ?

Θα πρέπει να ρυθμίσεις το player (πχ power dvd, km player, windvd) ο ήχος να είναι AC3 PASSTHROUGH, έτσι ώστε το encoding να το κάνει ο ενισχυτής και ΟΧΙ το PC...

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.810
Members
38.497