Συνδεση subwoofer με πισω ηχεια

Reaction score
0
εχω συνδεσει ενα δευτερο subwoofer στα πισω ηχεια(εχω τα Yamaha NS225series) Ως εξης:

υπαρχει προβλημα????

επισης σε καποια προγράμματα DSP(του Yamaha HTR6230) παρατηρω αντίλλαλο στους διαλογους.λετε να φταιει ο τροπος σύνδεσης??

Reaction score
10
Παρατα το pc και πηγαινε βγαλτα.
τα RCA πανε με τα RCA και τα ηχεια με τα ηχεια.

Στη φωτο, γραφεις : απο εξοδο πισω ηχειων ενισχυτη .
Δηλ. απο τα μαυρα-κοκκινα πας και συνδεεις στην εισοδο RCA του sub ?
Αυτη η εισοδος ειναι για να περνει στερεο σημα απο ενα DVD.

Θα αφησεις τα πισω ηχεια συνδεδεμενα απο τον ενισχυτη.

Αν θες να χρησιμοποιησεις και το δευτερο σαμπ, διαβασε το manual του ενισχυτη ( μαρκα - μοντελλο ).
Μπορει να εχει 2 εξοδους για σαμπ : ευκολη και γρηγορη λυση.
Αν οχι εχεις 2 επιλογες :
1. καλωδιο RCA Y : ενα σε δυο
2. Αν το κυριο σαμπ εχει in-out , πας με καλωδιο RCA :
Απο ενισχυτη sub-out στο sub1-in και απο sub1-out στο sub2-in.

Θα φωναζει ο Αργυρης αλλα γινεται.....:137:

Προβλημα : το σαμπ που εχεις στη φωτο , δεν ειναι μονο σαμπ αλλα εκτελει και χρεη ενισχυτη ) ισως και αποκοδικοποιητη.
Αφου βλεπω εισοδους πηγων δεξια και εξοδους ηχειων αριστερα.

Στη περιπτωση αυτη μπορεις να κανεις τα εξης :
Αν ο ενισχυτης εχει 5.1 αναλογικες εξοδους, να παρεις με RCA απο το surround-left , surround-right και να τα πας στο sub στο DVD ( εκει που εχεις βαλει τα ηχεια ). Ισως και στη θεση MAIN R L
Τα ηχεια αστα εκει που ειναι και στη φωτο.

Στην ουσια τι κανουμε : δινουμε το σημα των πισω ηχειων στο σαμπ , που το κανουμε σαν τελικο ενισχυτη , να οδηγει τα πισω ηχεια αλλα να παιζει και το σαμπ.
Στη περιπτωση αυτη, που ειναι ισως η πιο απλη στη παρουσα κατασταση, να ξερεις οτι το σαμπ απλα θα παιζει το σημα των πισω ηχειων και οχι το σημα του σαμπ.

Δουλειες ανοιξες....καλο κουραγιο και καλη επιτυχια.

Reaction score
1.153
Απάντηση: Συνδεση subwoofer με πισω ηχεια

Αν δε με γελούν τα μάτια μου και όντως έχεις συνδέσει έξοδο ηχείων(high level) σε είσοδο line,ΝΑΙ υπάρχει πρόβλημα.Αν θες οπωσδήποτε δεύτερο sub,πάρε ένα Υ splitter και δώσε σήμα στα sub παράλληλα ή αν ο ενισχυτής σου έχει surround pre out,σύνδεσε τον με το sub στην line είσοδο(δηλαδή εκεί που έχεις συνδέσει τώρα) και κράτα τα καλώδια των πίσω ηχείων εκεί που είναι.Στην πρώτη περίπτωση θα έχεις 2 sub που παίζουν LFE,στην δεύτερη ένα sub LFE και τα πίσω ηχεία full range,όσο full range δηλαδή μπορούν να είναι με αυτό το sub.

edit, με πρόλαβε ο oppo.

Reaction score
10
Ειδες ο νεοτερος....
με 2 αραδες ειπε αυτα που ειπα σε περιπου μια σελιδα...

τι ειναι τα νιατα.....:142:
.
.
.
.
τα βλεπεις σκαφατε....:143:

Reaction score
0

thanks νομιζω πως με καλυψατε. ουσιαστικα θελω το 2ο sub μονο για να ενισχυσω το μπασο και το σημα των πισω ηχειων. to πισω μερος του ενισχυτη ειναι το εξης

απο που να παρω εξοδο για surround??

Reaction score
10
Το μανουαλι θα τα λεει ολα.

Απ οτι βλεπω στη φωτο το Β ειναι για πολυκαλναλο και το Α ειναι για στερεο, αφου ειναι και μονο του. Αρα το Β.

Επισης δεν εχει αναλογικα out, οποτε ξεχνας τη τριτη λυση που σου ειπα.

Αρα συνδεεις ολα τα ηχεια στον ενισχυτη και το δευτερο σαμπ, με μια απο τις 2 επιλογες, αν πετυχει , λογω της ιδιαιτεροτητας του.

Τα υπολοιπα ηχεια του συστηματος τι ειναι ?

Θα σου προτεινα να ρυθμισεις καλυτερα το συστημα σου ( μπορεις να διαβασεις σχετικα ποστ ) και μετα να ασχοληθεις με το 2ο σαμπ.

Reaction score
0

εκτος τα πισω που δεν τα εχω παρει ακομα ολα και το sub ειναι η 225σειρα. τελικα το εβγαλα το sub απο πισω και εβαλα προσωρινά τα ηχεια του μικρου hifi

ειναι λιγα τα watτ(30) αλλα τα Ωhm einai ok(6Ω). ελπιζω να μην εχω προβλημα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.306
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale