Συνδιασμός ενισχυτή με ηχεία

Reaction score
3.567
Καλησπέρα σε όλους

Αγόρασα πρόσφατα έναν ενισχυτή της DYNAVOX τον ΜΤ-50. Ένας φθηνός ενισχυτής αλλά καλός για τα αυτιά μου. Όταν του έβαλα τα ηχεία της ΤΑΝΝΟΥ τα FUSION 2 έπαιξε πολύ καλά και δεν μπούκωναν τα ηχεία σε μεγάλη ένταση. Σας παραθέτω τα στοιχεία του ενισχυτή και των ΤΑΝΝΟΥ:

ΜΤ-50
Ισχύς: 50 Watt
Ακουστική συχνότητα: 10 Hz-30 kHz
Διαστάσεις : 160x220x85 mm
Βάρος ~ 2.5 kg
Τροφοδοσία τάσης: 230V/50Hz
Μήκος καλωδίου ~ 1,3 m
Χρώμα μαύρο

ΤΑΝΝΟΥ FUSION 2
● Peak Power: 120 W ● Sensitivity (2.83 Volts @ 1m): 88 dB ● Impedance: 8 Ohms ● MFR: 48 Hz - 20 kHz ± 3 dB ● Dimensions: 15" H x8" W x 11" D ● Weight: 14.1 Pounds Each, 6.4 kg ● Finishes: Apple, Dark Oak

Tα ΤΑΝΝΟΥ τα σύνδεσα στον ενισχυτή με καλώδιο 2,5μμ πάχος

Τώρα τον έχω συνδέσει με τα LARS & IVAN Bobo και σε υψηλές εντάσεις μπουκώνουν. Το καλώδιο είναι ένα μικρο σε διατομή λογικά κάτω απο 2μμ πάχος που είχαν τα ηχεία μέσα στο κουτί. Τα χαρακτησριστικά τους είναι τα εξής:

High frequency driver: 0.75” (20 mm).
Low frequency driver: 4” (100 mm) magnetic shielded.
Impedance: 8 Ohm.
Frequency response (±3 dB): 60 Hz ~ 20 kHz.
Power handling (continuous): 35 Watts RMS. 70 Watts Total.
Sensitivity (2.83 V/1 m): 88 dB.
Dimensions (HxWxD): 253 x 183 x 170 mm.
Weight: 1.9 Kg / unit (without wire and packaging).

Λέτε αν αλλάξω καλώδιο να βελτιωθεί η απόκριση τους σε υψηλές εντάσεις ή τζάμπα ο κόπος γιατί είναι και δύσκολο να βγάζω καλώδια μετά απο 2 ημέρες για να τα συμμαζέψω πίσω απο το επιπλό. Η στο τέλος τα ηχεία αυτά είναι πολύ μικρά για τον μικρο Dynavox;

Αναμένω την άποψη σας με αγωνία.

Φιλικά Κωνσταντίνος

nima

Banned
Reaction score
618
Τα ΤΑΝΝΟΥ είναι δικά σου; ωραίο σετάκι μου φαίνεται,
μάλλον τα ηχεία αυτά είναι μικρά για τον Dynavox.

Reaction score
7.114
τα ηχεια ειναι μικρα γενικως,με οτι και αν τα οδηγησεις,αν ανεβασεις την ενταση δεν θα παιζουν καλα......μικρο γουφερ,πλαστικη καμπινα,τι να περιμενεις? Σε χαμηλες-μεσαιες εντασεις ομως,δηλαδη για χρηση nearfield σε ενα συστημα υπολογιστη, θα παιζουν μια χαρα.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.438
Για πες κάτι παραπάνω για το ενισχυτάκι. Τι ιστορία είναι? Ψηφιακός?
Φωτογραφία του εσωτερικού του υπάρχει κάπου?

Reaction score
3.567
Λοιπόν είναι ψηφιακός και έχει το TDA7265 αλλα δεν ξέρω τι λέει απο θέμα ποιότητας. Σας παραθέτω φωτογραφίες του. Πιστεύω με μια καλή αναβάθμιση θα έπαιζε πολύ καλύτερα απο ότι παιζει

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.106
Members
38.531
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON