Συνημμένες Φωτογραφίες

Reaction score
1
Αγαπητά και εκλεκτά μέλη της διαδικτυακής μας παρέας :)136:), θα ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά με μία αλλαγή στην πολιτική των συνημμένων φωτό στα μηνύματά σας.

Όπως γνωρίζετε, μια φωτογραφία ισούται με 1000 λέξεις. Στην περίπτωση του AVSite, μια φωτογραφία ισούται με 110 μηνύματα. Με άλλα λόγια, το σύνολο των φωτογραφιών στη βάση μας, καταλαμβάνει τον ίδιο χώρο που θα καταλάμβαναν 1.705.000 μηνύματα, 3 φορές περισσότερα από τον τρέχοντα αριθμό μηνυμάτων του forum μας!

Φυσικά, εάν ετίθετο θέμα χώρου και μόνον, ουδείς προβληματισμός θα υπήρχε. Ο χώρος, στις μέρες μας, είναι άπλετος και φθηνός. Εκεί που τα πράγματα αρχίζουν και δυσκολεύουν, είναι στην αντιμετώπιση δύο μεγεθών που ακούν στο όνομα "bandwidth" και "backup". Οι φωτογραφίες επιβαρύνουν σημαντικά τόσο το διαθέσιμο bandwidth όσο και το χρόνο λήψης και ελέγχου αντιγράφων ασφαλείας.

Γενικά μιλώντας, υπάρχουν δύο τύποι φωτογραφικών συνημμένων:

- οι φωτογραφίες που αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του κειμένου, δηλαδή το κείμενο δεν "στέκει" χωρίς αυτές, και
- οι φωτογραφίες τύπου gallery, στιγμιότυπα κοινωνικών συνευρέσεων και εκδηλώσεων, κλπ

Ο πρώτος τύπος σαφώς και πρέπει να υποστηριχτεί. Στην περίπτωση αυτή, δεν είναι δυνατόν να διαχωρίζουμε κείμενο και εικόνα, αφού το ένα συνοδεύει το άλλο.

Ο δεύτερος τύπος είναι αυτός που προβληματίζει. Ο server του AVSite δεν έχει φτιαχτεί με κριτήριο την αποδοχή των φωτογραφικών αρχείων των μελών του. Υπάρχουν άλλοι servers (για την ακρίβεια συστοιχίες από servers), γι αυτήν τη δουλειά.

Αναφέρω, ενδεικτικά:

- postimage
- photobucket
- flickr

Λόγω του ότι αναμένεται καταιγισμός φωτογραφιών από την πρόσφατη έκθεση, καθώς και τα τσιμπούσια που ακολούθησαν, απενεργοποίησα προσωρινά τη δυνατότητα συνημμένων, μέχρι να βρεθεί ένας τρόπος ορθολογιστικής αντιμετώπισης του θέματος αυτού.

Σας ευχαριστώ θερμά για την κατανόηση...

Reaction score
1.213
Ο τυπος (α) θα συνεχισει να υποστηριζεται μεσω του avsite server η μεσω αλλων ?

Reaction score
1.213
Να προσθεσω οτι μια φωτογραφια/εικονα σε εναν αλλο server δεν σημαινει οτι θα μεινει ανεπαφη εκει για παντα..ετσι δεν ειναι ?

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Συμφωνώ. Κι εγώ παρακινώ στη χρήση του Photobucket p.x.

Είναι κρίμα να "γονατίζουν" οι server μας τη στιγμή που παρέχονται υπηρεσίες τέτοιες δωρεάν. Είναι πολύ εύκολο anyway...

Να και ένα ενημερωτικό που εμείς δίνουμε στους ... "πελάτες μας"... και για άλλα αρχεία, εκτός φωτογραφιών:

http://aca.gr/forum/files/forum_training.pdf

(μόνο για MP3 files δεν έχω βρει κανένα τζαμπέ...)

Reaction score
1.082
Απάντηση: Re: Συνημμένες Φωτογραφίες

Να προσθεσω οτι μια φωτογραφια/εικονα σε εναν αλλο server δεν σημαινει οτι θα μεινει ανεπαφη εκει για παντα..ετσι δεν ειναι ?
Ένα κοριτσάκι σε γυμνάσιο είχε κάνει μια εργασία με html και σύνδεση με εικόνα που είχε βρεί στο google images και θέμα "φάρος". Ένα χρόνο μετά, αντί για το φάρο που είχε βρεί... εμφανιζόντουσαν οι δύο "δίδυμοι πύργοι" αναδιωμένης "Αφροδίτης"...

Άμα μπλέκει και τρίτος στην παρέα, μπλέκει το θέμα...και πάει προς πάρτυ με παραδοσιακό ποτό διάφανου χρώματος...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.018
Ανδρέα, να ξεσπαθώσω χύμα, ή να αρχίσω να βαράω το κεφάλι μου στον τοίχο;

Reaction score
6
Απάντηση: Συνημμένες Φωτογραφίες

Προσωπικά δεν εχω κανενα προβλημα να ανεβάσω τις φωτογραφίες μου οπουδήποτε είναι καλύτερα για την λειτουργία του site
Αλλα για να πω την αληθεια και με οσα εχω διαβάσει στο παρελθόν εχω ένα φόβο μήπως στο μέλλον χαθούν ( αν ξαφνικά κατεβουν αυτά τα sites)
Μια ερώτηση.

Όχι imageshack !!!

Εντός των ημερών, θα προγραμματίσω τον editor να μην το δέχεται.
Με βαση το παραπάνω αυτό σημαίνει πως οι φωτογραφίες μας που υπάρχουν ηδη στο imageshack με τον αποκλεισμό θα παψουν να εμφανίζονται στο site;
Αν είναι ετσι τοτε αυτό θα πρεπει να το ξερω γιατι εχω καποια παλια θέματα στην κατηγορία μου και θα πρέπει να μεταφέρω τις φωτογραφιες σε άλλο server για να μη χαθουν.

Reaction score
19
Re: Απάντηση: Συνημμένες Φωτογραφίες

Αλλα για να πω την αληθεια και με οσα εχω διαβάσει στο παρελθόν εχω ένα φόβο μήπως στο μέλλον χαθούν ( αν ξαφνικά κατεβουν αυτά τα sites)
+1

Οι φωτογραφίες εδώ πέρα (πολλές από τις οποίες, υπερπολύτιμες) είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τα κείμενα που συνοδεύουν και θα έπρεπε όλο το πόνημα να αντιμετωπίζεται (και να προστατεύεται) ως ενιαία οντότητα.

Από την άλλη είναι κατανοητό ότι αυτό προϋποθέτει χώρο + bandwidth τα οποία σίγουρα κοστίζουν και, μεταφέροντας τις φωτογραφίες, σίγουρα σε αυτούς τους τομείς κερδίζουμε πολύ. Μήπως όμως θα έπρεπε να βρεθεί μια μέση λύση; Ας πούμε κάποιος dedicated server που θα έχει μόνο αποθηκευτικό ρόλο και μικρή ταρίφα στο bandwidth;

Είμαι σίγουρος ότι όλα αυτά γυρνάνε στο κεφάλι του zoglair... Αλλά ως zoglair περιμένουμε να μας εντυπωσιάσεις :138: :116:

Επίσης άλλη μια, λίγο πιο περίπλοκη στην υλοποίηση πρόταση... Θα μπορούσαμε να μείνουμε στο σενάριο του photobucket ή άλλης τέτοιας υπηρεσίας και οι συντονιστές να μπορούν να επιλέγουν ποιά θέματα (ή μεμονωμένες φωτογραφίες) αξίζουν προστασία και με ένα κλικ (και πολύ περισσότερη δουλειά κάτω απ'το κλικ :138:) να διατηρούνται (αντιγράφονται) και τοπικά στους servers του avsite.

Reaction score
1
Τα υπάρχοντα θέματα δεν θα επηρεαστούν.

Ο λόγος "απαγόρευσης" του imageshack είναι λόγω του ότι η απόκριση αυτού του server είναι ότι χειρότερο υπάρχει στο διαδίκτυο.

Edit: αναφέρομαι στον Ανδρέα

Reaction score
19
Re: Απάντηση: Re: Συνημμένες Φωτογραφίες

Ειναι το προβλημα με τις φωτογραφιες τοσο εντονο η ανηκει το ολο εγχειρημα και στο project X ?
Bandwidth (κόστος/διακινούμενο όγκο) + ταχύτητα/αμεσότητα forum (στέλνει μόνο κείμενο αντί για φωτογραφίες) δεν είναι αρκετά;

Το ότι τώρα όλα "δείχνουν" καλά δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να φροντίζουμε και για αύριο. Μόνο και μόνο τα screenshots από τα hd clips ξέρεις τι ζόρισμα είναι αν τα βλέπουν 10 ταυτόχρονα; :113:

Reaction score
1.213
Re: Απάντηση: Re: Συνημμένες Φωτογραφίες

Bandwidth (κόστος/διακινούμενο όγκο) + ταχύτητα/αμεσότητα forum (στέλνει μόνο κείμενο αντί για φωτογραφίες) δεν είναι αρκετά;

Το ότι τώρα όλα "δείχνουν" καλά δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να φροντίζουμε και για αύριο. Μόνο και μόνο τα screenshots από τα hd clips ξέρεις τι ζόρισμα είναι αν τα βλέπουν 10 ταυτόχρονα; :113:
Σαμπως εχεις δικιο...:137:

Reaction score
1.082
Απάντηση: Συνημμένες Φωτογραφίες

Μια ιδέα (για τους admin): για τους χρήστες που δέχονται να αποθηκεύουν φωτογραφίες αλλού αλλά φοβούνται μην χαθούν στο μέλλον, μπορεί (τις νυχτερινές ώρες) να γίνονται download οι φωτογραφίες σε backup αποθηκευτικά μέσα (για λόγους backup και μόνο) από το avsite αυτόματα (με κάποιο script). Τα backup θα βοηθήσουν άν χαθούν οι server ή κάποιες απο τις φωτογραφίες τους στο μέλλον (όπως είπες ο αποθηκευτικός χώρος είναι φτηνός).

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.888
Members
38.515
Νεότερο μέλος
Alebut