Συνοδά για ηχεία Philips FB860

Reaction score
5
Γεια χαρά, πριν λίγες μέρες έκανα αγορά των Philips FB860 από Ολλανδία, αυτή τη στιγμή μεταφέρονται :107: . Αυτή τη στιγμή έχω ένα σύστημα που αποτελείται από:

av-receiver Sony STR-DB840
CD-Player Sony CDP-XB 930 QS
κάρτα ήχου την Diamond Monster MX-300 Αναλογική σύνδεση
Ηχεία B&W 603S2

Προσωρινά απλά θα γίνει αλλαγή ηχείων, αλλά θα ήθελα γνώμες τι μπορεί να βελτιωθεί ειδικότερα για την υποστήριξη των νέων Ηχείων. Παρακάτω θα βάλω φωτογραφίες τους από το διαδίκτυο και κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά τους,

Όποια γνώμη – ιδέα δεκτή!

http://www.mfbfreaks.nl/artikel/passief/5/images/pag02.jpg

Reaction score
1.284
84 dB Ευαισθησία ! ! !
Θέλεις ένα ΚΑΛΟ και Δυνατό ενισχυτή για να τα ακούσεις !

Reaction score
5
Απάντηση: Συνοδά για ηχεία Philips FB860

Με τον υπάρχον ενισχυτή υπάρχει κάποιος κίνδυνος?
Θεωριτικα είναι 5x100 , και αν θυμάμαι καλά απο review του περιοδικού Hχος χρονια πριν , σαν stereo πρεπει να έβγαζε 2x80 ή 2x90

Reaction score
5

Παιδιά καμιά γνώμη? Τσάμπα είναι...Σκέφτομαι για Harman Kardon hk990,denon pma1510,Cambridge audio 840 azur

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Οι ενισχυτές που λες είναι πολυ καλύτεροι απ τον SONY και θα τα πάνε μια χαρά.

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Συνοδά για ηχεία Philips FB860

Παιδιά καμιά γνώμη? Τσάμπα είναι...Σκέφτομαι για Harman Kardon hk990,denon pma1510,Cambridge audio 840 azur
Μεταξύ των τριών, τον ΗΚ990 χωρίς δεύτερη σκέψη. Θα σου χρειαστούν watt για να παίξουν αυτά τα ηχεία.

Με τον ενισχυτή που έχεις τώρα, απλά θα τα χαιδεύει και τίποτε περισσότερο.

Reaction score
5
Απάντηση: Re: Απάντηση: Συνοδά για ηχεία Philips FB860

Μεταξύ των τριών, τον ΗΚ990 χωρίς δεύτερη σκέψη. Θα σου χρειαστούν watt για να παίξουν αυτά τα ηχεία.

Με τον ενισχυτή που έχεις τώρα, απλά θα τα χαιδεύει και τίποτε περισσότερο.
Επειδή είχα ξεχάσει να τον αναφέρω , μεταξύ Harman Kardon hk990 και Nad C375Bee?

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Απάντηση: Re: Απάντηση: Συνοδά για ηχεία Philips FB860

Επειδή είχα ξεχάσει να τον αναφέρω , μεταξύ Harman Kardon hk990 και Nad C375Bee?
δυσκολο να αποφασισεις. Ισως οι ψηφιακες εισοδοι του 990 που θα αναβαθμισουν τον ηχο των ψηφιακων σου πηγων να πρεπει να ληφθουν σοβαρα υποψη ως πλεονεκτημα.

μια λυση που θα εξεταζα ειναι ο συνδυασμος ενος τελικου http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=10&prID=1450 με 250W/ch σε συνδυασμο με εναν προενισχυτη τυπου http://www.skroutz.gr/c/239/enisxytes.html?keyphrase=pro-ject+pre ή http://www.skroutz.gr/c/239/enisxytes.html?keyphrase=advance+acoustic+mpp

Τα 603S2 σου επισης ειναι ηχεια που θελουν πολυ ρευμα για να κελαηδισουν. Αν τα οδηγησεις με τετοιου τυπου ενισχυση δεν θα πιστευεις τι ακους.

Reaction score
5

Αν εξαιρέσουμε τον παράγοντα WATT σε αυτή την κατηγορία τιμής που κοιτάω , ενα σετ προ-τελικού τί πλεονεκτήματα έχει εναντι ενος δυνατού ολοκληρωμένου οπως hk990 ή C375bee

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

στο σετ προ-τελ το πλεονεκτημα ειναι οτι το κυκλωμα προενισχυσης κ και το κυκλωμα τελικου σταδιου ειναι ξεχωριστα, καθως και το οτι δεν μοιραζονται την ιδια τροφοδοσια οπως γινεται σε εναν ολοκληρωμενο. Επισης μπορει να επιλεγει ο συνδιασμος τελικου και προ αναλογα με τα χαρακτηριστικα του καθενος, για να επιτευχθει το επιθυμητο αποτελεσμα. Μπορει πχ καποιος να συνδιασει προ λυχνιας με τελικο τρανζιστορατο.

Reaction score
5

Επανέρχομαι στο θέμα καθώς τελικα για τα ηχεία έχω βρεί 2 πηγές που η μία αναφέρει πως είναι 88db και η άλλη 84db.H πρώτη είναι απο το εγχειρίδιο του κατασκευαστη, η δεύτερη είναι απο ενα service manual...τρεχα γυρευε τι ισχύει λοιπόν! Δείτε ξανά τις φώτο, είναι 4 τα μεγάφωνα (isophase tweeter(κατι σαν ribbon),5αρι mid, και 2 8αρια woofer).

Είμαι ανάμεσα σε:(πατήστε πάνω στα ονόματα έχει Link)

ΝΑD C375bee
Harman Kardon HK 990
Advance acoustic maa406 & mpp206 (set protelikos) είναι γαλλικός? η μπασταρδοκινεζικος?

και μου προτειναν στον ορφέα:
Primare I30 (από demo) τιμή δεν ξέρω ακριβως

και Vincent Audio SA-31 Preamplifier and SP-331 Power Amplifier

Κατά πάσα πιθανότητα κάποια στιγμή θα μεταφέρω τα ηχεία σε κάποιο κατάστημα για ακροαση με ενισχυτές, αλλα για αρχή πρέπει να αποκλέισουμε κάποιους καθώς δε γίνεται να τους ακούσω όλους.

Περιμένω προτάσεις γνώμες κριτικές, όλα δεκτά

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Οπως ...ξερεις εχω τον ΗΚ 990, τα δε ηχεια μου ειναι 84db. Με πολυκαναλο που σε στερεο εδινε 2Χ120W, ακουγοταν αλλα δεν...ακουγες! Με τον 990 (που ειναι ενας τυπικος ολοκληρωμενος ενισχυτης) ακουσα ο,τι δεν ακουγα πριν. Και πιστευω οτι με ενα καλυτερο (αλλα, δυστυχως, ακριβοτερο) θα ακουσω καλυτερα. Γνωμη μου: για τα ηχεια που εχεις μην δωσεις κατι παραπανω απο τους ενισχυτες που αναφερεις - εαν σκοπευεις να τα αλλαξεις πηγαινε σε ανωτερες λυσεις, αλλα και πολυ ακριβοτερα ηχεια. Οσο για τη πλαστικουρα του 990 που λες, η απαντηση μου ειναι ...ε και; Μηπως θα το "γυρισεις" ποτε απο κει; εχει και τηλεκοντρολ! Παντως κατασκευαστικα ειναι πολυ καλος!

Reaction score
5

To μικρόφωνο αποδίδει? Το χρησιμοποιείς ή ακούς Direct? Στις ρυθμίσεις του Εqualizer τι έχει? μπάσα - πρίμα μόνο? η διαλέγεις +/- db αλλά και συχνότητα που το εφαρμόζεις? Μπορείς να μου πέις ποιό πιστεύεις οτι έιναι το μεγαλύτερο μειωνέκτημα του και αντίστοιχα το πλεονέκτημα του?

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

To μικρόφωνο αποδίδει? Το χρησιμοποιείς ή ακούς Direct? Στις ρυθμίσεις του Εqualizer τι έχει? μπάσα - πρίμα μόνο? η διαλέγεις +/- db αλλά και συχνότητα που το εφαρμόζεις? Μπορείς να μου πέις ποιό πιστεύεις οτι έιναι το μεγαλύτερο μειωνέκτημα του και αντίστοιχα το πλεονέκτημα του?
Με τη σειρα:
α) ναι, για αρχικη ρυθμιση του συστηματος (εννοειται οτι τα ηχεια δεν κανουν βολτες στο χωρο - αν κανεις δοκιμες, θα επαναλαμβανεις τη ρυθμιση)
β) οχι συχνοτητα
γ) πλεονεκτηματα: οι ρυθμισεις, τα αληθινα βαττ και η δυναμη τους
μειονεκτημα: ο ολιγον σκληρος ηχος - για ροκιες και συναφη τελειος! Η... ζεστασια του απο τη στιγμη που δεν αποτελει λειτουργικο προβλημα, δεν ειναι ...προβλημα! Οπως και η τυχον "πλαστικουρα' που λες!
Συμπερασμα: αριστος για σχεδον "σκληρα" ακουσματα - για γλυκοηχα, "λαμπατα" κλπά αλλου, αλλά, οπως ειπα, εξαρταται ΤΙ μουσικη ακους. Οποτε ΑΚΟΥ πρωτα και ΜΕΤΑ αποφασισε!

Reaction score
5

Όσον αφορά μελοντική αναβάθμιση ηχείων δεν έιναι στο πρόγραμμα, αλλά αν έπερνα θα ήταν κάτι στο στύλ B&W CM9 , δε νομιζω κάτι παραπάνω. Με τους ενισχυτές που έχουν αναφερθεί ματσάρουν αυτά τα ηχεία, η απαιτούν κάτι καλυτερο ηχητικά εκτός των ρευμάτων?

Reaction score
5

Τελικά πήρα τα Philips και πήγα να ακούσω διάφορους ενισχυτές, δυστυχώς δεν υπήρχε ο Harman Kardon για ακρόαση, αλλά τελικά κατέληξα ανάμεσα σε 2. Plinius 9200, και Krell s-300i που προτιμώ ανάμεσα στους 2 ως πιο ατμοσφαιρικό - ξεκούραστο. Μέσα στους αλλούς ήταν και κάποιοι atoll και audia flight 2 οι οποίοι δεν μου άρεσαν - ή έστω δεν φανηκαν να ταιριάζουν τόσο με τα ηχεία μου. Περιμένω να ακούσω γνώμες και ειδικότερα και για phono σε περίπτωση που καταλήξω στον Krell καθώς δεν έχει phono stage. Διάβασα στο AVmentor καλά λόγια για το Monrio

Staff online

• loggeo
    Projectors
  • Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.872
Members
38.508