Συνοδεύοντας χαμηλά τα Sonus Faber

Reaction score
0
Είμαι κάτοχος των Sonus Faber Toy Tower και Toy Center σε ένα home theater setup και αναζητώ ένα subwoofer για να τα συνοδέψω.

Στη λίστα των επιλογών είναι τα REL T1 και Velodyne CHT-12R.

Σε ένα ξένο review που διάβασα αναφέρεται ότι το REL δένει αρμονικά με τα Sonus.

Θα ήθελα να ρωτήσω τη άλλο προτείνετε σε αυτό το price range που να δένει με τα Sonus και αν επίσης έχετε ακούσει το CHT-12R και ποια είναι η γνώμη σας για αυτό.

Ευχαριστώ,
Πάνος

Reaction score
5.619
REL δαγκωτό. To CHT δεν έχει ούτε την ταχύτητα ούτε τη μουσικότητα που προφανώς αναζητάς για τα Sonus.

Reaction score
0
REL δαγκωτό. To CHT δεν έχει ούτε την ταχύτητα ούτε τη μουσικότητα που προφανώς αναζητάς για τα Sonus.
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Αυτό περίμενα και εγώ γιατί μπορεί να εντυπωσιάζει η Velodyne αλλά η μουσικότητα είναι αυτή που αναζητώ και όχι η ποσότητα. Η χώρα προέλευσης και η κουλτούρα της κάθε εταιρίας αντικατοπτρίζεται και στα προϊόντα που κατασκευάζουν. Για αυτό βρήκα την γαλήνη μου με τα Sonus faber.

Μια ακόμα εταιρία μου συνερίζομαι αρκετά είναι και η Focal (πρώην πλέον JMLab).
Πώς κρίνετε το Τ1 της REL σε αντιπαράθεση με το Chorus SW800V της Focal;

Η REL βέβαια εξειδικεύεται στη κατασκευή μόνο subs και γνωρίζει το θέμα αλλά η Focal ξέρει το στοιχείο και από το χώρο του car audio και το 800 έχει απαράμιλλη ποιότητα και αισθητική.

Η γνώμη σας;

Reaction score
50
Για πες μας λίγο, για τι χώρο μιλάμε και τι price range; Απ' αυτά που λες καταλαβαίνω κάτω από χιλιάρικο, αλλά καλύτερα να μας πεις συγκεκριμένα.

Αφού σ' ενδιαφέρει η μουσικότητα πάντως θα έλεγα - χωρίς να είναι κανόνας - να κοίταζες για sub κλειστού τύπου. Ίσως κάτι σε Chario να σε καλύψει. Φαντάζομαι πως Sonus Faber σ' αυτό το price range δε βρίσκεις, για να μην το συμπεριλαμβάνεις στις πιθανές επιλογές σου;

Reaction score
5.619
Klipsch RT-10d εγώ θα πρότεινα για το σύστημά σου. 850 ευρώ από Γερμανία μαζί με τα μεταφορικά.

Για πολύ πιο χαμηλές στάθμες αλλά με πολύ καλό ήχο και αισθητική καλή λύση στο χιλιάρικο θα ήταν και το b&w PV-1.

Reaction score
0
Για πες μας λίγο, για τι χώρο μιλάμε και τι price range; Απ' αυτά που λες καταλαβαίνω κάτω από χιλιάρικο, αλλά καλύτερα να μας πεις συγκεκριμένα.

Αφού σ' ενδιαφέρει η μουσικότητα πάντως θα έλεγα - χωρίς να είναι κανόνας - να κοίταζες για sub κλειστού τύπου. Ίσως κάτι σε Chario να σε καλύψει. Φαντάζομαι πως Sonus Faber σ' αυτό το price range δε βρίσκεις, για να μην το συμπεριλαμβάνεις στις πιθανές επιλογές σου;
Ο χώρος, που είναι και το ποιο σημαντικό μουσικό όργανο, δεν θα είναι κάτι σταθερό καθώς νοικιάζω για την ώρα το διαμέρισμα.

Έτσι, προτεραιότητα μου είναι η ποιότητα αναπαραγωγής και σε δεύτερη θέση η αρτιότητα της κατασκευής (όσο σηκώνει το πορτοφόλι μου). Μια future proof επένδυση αν θέλετε.

Δεν θέλω να δώσω πάνω από 600ευρω για το sub. Ο αντιπρόσωπος της REL μου έδωσε τιμή 560 για το Τ1 που είναι και στο budget μου.

Ίσος το Chorus να είναι περίπου 100ευρω ακριβότερο καθώς στο Ιντερνετ το βλέπω στα 1000$.

Η Chario μου αρέσει πολλή σαν εταιρία αλλά δεν νομίζω να έχει sub στα 600ευρο.

Με προβλημάτισε το σχόλια ότι τα κλειστού τύπου έχουν περισσότερη μουσικότητα γιατί θα περίμενα ποιο «ασφυκτικό» και υπερβολικό ήχο καθώς είναι και μια τεχνική που αποφεύγεται γενικός και από τα full range ηχεία. Η bass reflex τεχνική (όπως και η transmission line) αποβλέπουν στο να «βλέπει» το ηχείο μια infinite baffle και να παίζει ποιο αβίαστα. Τα REL έχουν άριστα reviews αν και κλειστού τύπου αλλά ακολουθούν και τη φιλοσοφία του active/passive radiators. Το Chorus είναι τύπου bass reflex.

Από Charioποιο συστήνετε και γνωρίζεται την τιμή του;

Reaction score
50
Κοίταξε να δεις, το "πρόβλημα" με τα sub είναι ότι δύσκολα βρίσκεις αρκετά ν' ακούσεις στις διάφορες εκθέσεις (θέλω να πω σε σχέση με το εύρος ηχείων που βρίσκεις). Απλά έριξα μια ιδέα για Chario γιατί είναι εταιρία με πολύ μουσικά και τίμια ηχεία. Για τα δικά μου γούστα τουλάχιστον είναι από τις πρώτες προτιμήσεις μου.

Τώρα αν έχει sub στα χρήματα που θες δεν ξέρω. Θα έλεγα να πας μια βόλτα απ' την αντιπροσωπεία και ν' ακούσεις ο ίδιος - είναι πολύ εξυπηρετικοί. Εγώ σε μια ακρόαση εκεί είχα ακούσει ένα set από ηχεία, συνοδευόμενα με το σχετικό sub, το οποίο μου φάνηκε εξίσου "μουσικό".

Από 'κει και πέρα πάντως νομίζω ότι και το REL που προτάθηκε είναι μια καλή επιλογή. Τώρα σχετικά με τα κλειστού τύπου θεωρούνται όντως πιο μουσικά, αλλά μην σε προβληματίζει κατ' ανάγκη αυτό. Θέλω να πω, σωστά σχεδιαμένο sub bass reflex μπορεί ν' αποδίδει εξίσου καλά. Απλά πολλές φορές η bass reflex σχεδίαση χρησιμοποιείται για να υποστηρίξει τον εντυπωσιασμό στο μπάσο (ειδικά σε σχετικά χαμηλές κατηγορίες τιμής), που όμως βολεύει περισσότερο σε ταινίες.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.301
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale