Συντηρηση παλιου ενισχυτη

Reaction score
26
Καλησπερα σε ολους.Μετα απο πολυ καιρο εβαλα μουσικη να ακουσω με τον παλιο ενισχυτη sony taf 117r κανενα ιδιαιτερο μηχανημα ,παλιο αλλα λειτουργικο και ευχαριστο για μια σοφιτα.Λοιπον παρατηρησα εντονο μπασο και λιγη παραμορφωση σε δυνατες εντασεις.μηπως ηρθε η ωρα για ελεγχο η καποια συντηρηση;

Reaction score
26
τι ηχεια του εβαλες να οδηγησει και τι μουσικη ακουσες?
Με αυτα που ακουγα τα πεντε τελευταια χρονια ενα παθητικο sub που βγαζει εξοδους και εχω συνδεμενα δυο jpw ραφιου.Στη αρχη νομιζα πως ηταν απο την καρτα ηχου του υπολογιστη.Αλλα μετα δοκιμασα το cd με παρομοια αποτελεσματα.Αλλαξα μετα ενισχυτη εβαλα ενα yamaha και ο ηχος εστρωσε.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.433
Καταρχάς θα σου έλεγα να του δώσεις κάποιες ώρες, 5-6, ώστε να λειτουργήσουν σωστά οι πυκνωτές του μετα από μακροχρόνια <<αποχή>>.

Αν συνεχίζει το ίδιο βιολί, δυο είναι οι περιπτώσεις...
Οι πυκνωτές του έχουν παραδώσει πνεύμα και χρειάζονται αντικατάσταση.
Το φορτίο-ηχείο που του έχεις βάλει, παθητικό sub συν δορυφόροι, του <<πέφτει βαρύ>> για τις δυνατότητες του.
Δοκίμασε σκέτους τους δορυφόρους να δεις πως τα πηγαίνει.

Reaction score
26
Καταρχάς θα σου έλεγα να του δώσεις κάποιες ώρες, 5-6, ώστε να λειτουργήσουν σωστά οι πυκνωτές του μετα από μακροχρόνια <<αποχή>>.

Αν συνεχίζει το ίδιο βιολί, δυο είναι οι περιπτώσεις...
Οι πυκνωτές του έχουν παραδώσει πνεύμα και χρειάζονται αντικατάσταση.
Το φορτίο-ηχείο που του έχεις βάλει, παθητικό sub συν δορυφόροι, του <<πέφτει βαρύ>> για τις δυνατότητες του.
Δοκίμασε σκέτους τους δορυφόρους να δεις πως τα πηγαίνει.
[DOUBLEPOST=1518334442][/DOUBLEPOST]Σημερα Κυριακη θα το δοκιμασω ετσι ακριβως.Απλα ειναι παλιο το μηχανημα δεν εχει παρουσιαζει ποτε βλαβη το εχω αγορασει με χαρτζιλικι 12 χρονων και δεν το πουλαω .Κ εγω τους πυκνωτες σκεφτηκα αν δεν στρωσει που να τον παω;

Reaction score
26
Παίζει τώρα το ενισχυτάκι με τα jpw 201c σε μέτρια ένταση ενα cd la suite 5 αξιοπρεπεστατα μπορώ να πω.Κατα ένα περιεργο λόγω βλέπω μια μικρή υπερβολή στις χαμηλες συχνοτητες με 4αρι woofer περιεργο.

Reaction score
209
τα συμπτώματα που περιγράφεις ειναι τυπικά υπο-οδήγησης των ηχείων (με άλλα λόγια ο ενισχυτής εχει λιγα watt κλιπάρει και παραμορφώνει). Για ενισχυτή του 1991 θα περίμενα οι πυκνωτές να είναι σε σχετικά καλή κατάσταση, αν το κρατήσεις ένα service το θέλει. Το μπουμαρισμα σε χαμηλες εντασεις ειναι και ενδειξη mismatch (ηχειων - ενισχυτη) οπως και θεμα χωρου/τοποθετησης οπως γραφει ο Leo

Last edited:

Reaction score
26
Λοιπον το sub το αποσύνδεσα .Είναι λίγο χαμηλά εδω μέσα αφού είναι σοφίτα.Οσο για το μπάσο τα παίζω και με΄ένα yamaha Αx-397 και δεν μπασάρουν τόσο.Οταν παίζω με υπολογιστή έχω περισσότερη παραμορφωση μαλλον κάρτα ήχου.Χωρίς το sub καλύτερα.Αλλα μάλλον θα πάει για service .

Reaction score
112
Φίλε Σπύρο το service δεν είναι δωρεάν...το λιγότερο που θα πληρώσεις θα είναι 100 ευρώ. Πιστεύω αξίζει να το κρατήσεις μόνο για συναισθηματικούς λόγους.

Reaction score
7.107
οι πυκνωτες τπου τροφοδοτικου του ειναι μικροι σε χωρητικοτητα και δεν πιστευω να φτασει τα 100 ευρω,αλλα ειμαι της αποψης οτι πανω απο 40-50 ευρω το πολυ,δεν αξιζει να δωσεις. Το υπογουφερ με τους δορυφορους μαλλον του επεσε πολυ βαρυ σαν οδηγηση,κατι τετοιο θα ηθελα τουλαχιστον ενισχυτη 80-100 βατ και με καλα ρευματα. Οταν συνδεεις τον υπολογιστη φροντισε να εχεις σχτικα χαμηλα την ενταση στον υπολογιστη και να ρυθμιζεις την ενταση απο τον ενισχυτη (δεν ξερουμε και την ποιοτητα της καρτας ηχου βεβαια).

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.433
Ο ενισχυτής σου φέρει στο στάδιο εξόδου τα αρχαία ολοκληρωμένα STK, που δεν οδηγούσαν ούτε τον εαυτό τους.
Θα σου έλεγα να μην ασχοληθείς περισσότερο μαζί του.
Ακόμα και με <<φρέσκους>> πυκνωτές, το αποτέλεσμα θα είναι πολύ φτωχό για τον χρόνο και το χρήμα που θα δαπανήσεις.

Reaction score
26
Η καρτα ειναι μια οχι κι ιδιαιτερης ποιοτητας realtech on board στη motherboard.Παντως χωρις το sub ειναι ok.Ασχετα με το αν θέλω να τον κρατήσω είτε να τον πουλήσω πρέπει να αλλαχτούν οι πυκνωτές.Αλλιώς θα γεμίσω το σπίτι ενισχυτές.Αφού με βλέπω για καινούριο κάποια στιγμή.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.008
Members
38.524
Νεότερο μέλος
seos