Συνυπεύθυνους έκρινε ο Αρειος Πάγος τους γονείς ανήλικης που σκοτώθηκε σε τροχαίο

Reaction score
5.236

ΑΠΕ
Φωτογραφία αρχείου

Αθήνα

http://www.in.gr/news/mail.asp?lngEntityID=839693&lngDtrID=244http://www.in.gr/news/print.asp?lngEntityID=839693&lngDtrID=244Συνυπαιτιότητα έκρινε ο Αρειος Πάγος ότι έχουν οι γονείς ανήλικης η οποία έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα τον Δεκέμβριο του 2002. Συγκεκριμένα, ο Αρειος Πάγος επιδίκασε μειωμένη αποζημίωση για ψυχική οδύνη σε γονείς και συγγενείς της ανήλικης 2,5 ετών, καθώς έκρινε ότι οι γονείς της μικρής επέδειξαν αμέλεια στην εποπτεία.

Τον Δεκέμβριο του 2002 οδηγός ΙΧ αυτοκινήτου παρέσυρε και χτύπησε θανάσιμα ένα κοριτσάκι 2,5 ετών το οποίο διέσχιζε τη λεωφόρο Δημοκρατίας με κατεύθυνση προς Αγίους Αναργύρους.

Σύμφωνα με την Τροχαία, ο οδηγός του αυτοκινήτου δεν είχε ταχύτητα μεγαλύτερη της επιτρεπόμενης, ενώ την ημέρα του συμβάντος έβρεχε και το οδόστρωμα ήταν ολισθηρό.

Ο Αρειος Πάγος έκρινε ότι οι γονείς της ανήλικης ευθύνονται κατά 40% για το θάνατό της, λόγω αμέλειας. Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, ο οδηγός του αυτοκινήτου, είναι συνυπαίτιος κατά 20%
Παράλληλα, ο Αρειος Πάγος επιδίκασε μειωμένη κατά 80% την αποζημίωση για ψυχική οδύνη στους συγγενείς της ανήλικης.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.in.gr

Reaction score
0
Απάντηση: Συνυπεύθυνους έκρινε ο Αρειος Πάγος τους γονείς ανήλικης που σκοτώθηκε σε τ

Χμμ...40% οι γονείς της ανήλικης , 20% ο οδηγός ...το υπόλοιπο 40% τι απέγινε ;
Ασε δε εκείνο το "..επεδίκασε μειωμένη κατά 80% την αποζημίωση για ψυχική οδύνη" . Ασχετοι δημοσιογράφοι . Αμα δεν ξέρουν περί τίνος πρόκειται , γιατί μιλάνε ;

Reaction score
41
είναι μπλέξιμο αυτές οι καταστάσεις, ειδικά εάν δεν υπάρχουν μάρτυρες.
εάν πχ περνάς κανονικά με πράσινο και πέσει πάνω σου μηχανάκι που παραβίασε κόκκινο και δεν υπάρχουν μάρτυρες, πως το αποδυκνύεις οτι δεν φταις εσύ;

Reaction score
0
Λογικά όχι, αλλιώς δεν θα υπήρχε καμία συνυπαιτιότητα, θα έφταιγε 100% ο οδηγός.

Reaction score
14
Λογικά όχι, αλλιώς δεν θα υπήρχε καμία συνυπαιτιότητα, θα έφταιγε 100% ο οδηγός.

Το "κοριτσάκι" ....δεν ήταν καν κοριτσάκι.
Ήταν 2,5 ετών! Μωρό.
Για ποια...διαβαση μιλάμε;;;; :shock:

Για να βρεθεί να περνάει μόνο του δρόμο ένα μωρό 2,5 ετών μόνο ένα πράγμα μπορεί να συμβαίνει.

Οι ξεμυαλισμένοι γονείς του δεν το πρόσεχαν. :mad_2:

Reaction score
1.213
Ήταν 2,5 ετών! Μωρό.

Για να βρεθεί να περνάει μόνο του δρόμο ένα μωρό 2,5 ετών μόνο ένα πράγμα μπορεί να συμβαίνει.

Ελα ρε...το γεγονος ειναι τραγικο...δεν θελει και πολυ να αφεθεις μερικα δευτερολεπτα και να γινει το κακο..η να σου φυγει απο το χερι και να μην προλαβεις.....απλως το ξεμυαλισμενοι μπορει να ειναι δικαιο μπορει να ειναι και πολυ βαρυ..

Reaction score
0
Ήταν 2,5 ετών! Μωρό.

Εμ, αυτό λέμε: οι γονείς του το πέρναγαν από διάβαση ή όχι; Για να κριθούν συνυπεύθυνοι προφανώς όχι.

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Όποιος έχει στην ευθύνη του ένα μωρό παιδί στο δρόμο, δεν έχει περιθώριο και δικαιολογία να αφαιρεθεί ούτε για μερικά δευτερόλεπτα. Τα τόσο μικρά παιδιά σε μη ελεγχόμενο χώρο διατρέχουν κίνδυνο άμεσου θανάτου.

Reaction score
14
Ελα ρε...το γεγονος ειναι τραγικο...δεν θελει και πολυ να αφεθεις μερικα δευτερολεπτα και να γινει το κακο..η να σου φυγει απο το χερι και να μην προλαβεις.....απλως το ξεμυαλισμενοι μπορει να ειναι δικαιο μπορει να ειναι και πολυ βαρυ..
Επειδή μου έχει τύχει να γίνω παρολίγον ...φονιάς πιτσιρικίου....ξέρω τι λέω.

Όταν κατέβηκα από το αυτοκίνητο και άρχισα στα καντήλια τους "γονείς"...αυτοί δεν ήξεραν που να κρυφτούν.....
Άχνα δεν έβγαλαν.

Όποιος έχει στην ευθύνη του ένα μωρό παιδί στο δρόμο, δεν έχει περιθώριο και δικαιολογία να αφαιρεθεί ούτε για μερικά δευτερόλεπτα. Τα τόσο μικρά παιδιά σε μη ελεγχόμενο χώρο διατρέχουν κίνδυνο άμεσου θανάτου.
:cool_4:

Οι υπόλοιποι...δεν είναι ανάγκη να κάνουν παιδιά.
Μπορούν να συνεχίσουν να πίνουν αμέριμνοι μπύρες στο Ten ή στου Τάκη.
Το πολύ πολύ ...να αφεθούν μερικά δευτερόλεπτα... και να τους πέσει κανένα ποτήρι. :happy_8:
Κανείς δεν θα τους κατηγορήσει που δεν έγιναν .... "γονείς" .

Εμ, αυτό λέμε: οι γονείς του το πέρναγαν από διάβαση ή όχι; Για να κριθούν συνυπεύθυνοι προφανώς όχι.

Οι γονείς του δεν το πέρασαν καν. Θα είχαν σκοτωθεί μαζί του.

Μόνο του πέρασε. Τον δρόμο.

Reaction score
2.872
Απάντηση: Re: Συνυπεύθυνους έκρινε ο Αρειος Πάγος τους γονείς ανήλικης που σκοτώθηκε

Μακάρι να συνέβαινε αυτό Μαρία , και μιλάω εγώ που και μέσα στην μικρή επαρχιακή πόλη (μέσος όρος ταχ. 20χιλ/ώρα)και σε διαδρομή μέχρι το σπίτι των γονέων μου περί τα 500 μέτρα , ο μικρός μπαίνει στο καθισματάκι του με την ζώνη και ας κάθεται δίπλα του η γυναίκα μου. ΠΟΤΕ το παιδί δεν πρέπει να το έχουμε αγκαλιά στο αυτοκίνητο και σε οποιαδήποτε διαδρομή.Τις ίδιες αρχές έχουμε με την σύζυγό μου και σε άλλες δραστηριότητες με τα παιδιά.
Δυστυχώς παρόλη την προσοχή μας , πολλές φορές κάναμε τον σταυρό μας για κάτι που αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή. Εκεί που είναι δίπλα σου για πότε στην κάνει χαμπάρι δεν παίρνεις . Αν δεν έχετε ακόμη ,κάποια στιγμή θα κάνετε παιδιά και θα το δείτε και μόνοι σας (που μακάρι να καταφέρετε να τα έχετε στο 100% υπό την επίβλεψή σας) .
Έχουμε πει πολλές φορές με την σύζυγό μου , αλλά και με φίλους με παιδιά , πως δεν βγήκε τυχαία η φράση που λέει : Τα παιδιά τα μεγαλώνει ο Θεός .

Reaction score
180
Οτιδηποτε απο τα δυο που προαναφερθηκαν μπορει να συμβαινει. Δλδ ειτε οι γονεις ειναι οντως ξεμυαλισμενοι και ακαταλληλοι ή απλως ηταν ενα μοιραιο δευτερολεπτο απροσεξιας.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428
Απάντηση: Συνυπεύθυνους έκρινε ο Αρειος Πάγος τους γονείς ανήλικης που σκοτώθηκε σε τ

Ανεξαρτητα απο το θλιβερο ατυχημα, ποσες φορες δεν σας ηρθε να δωσετε μια στον ψευτομαγκα πεζο που επιτηδες και προκλητικα περναει απο μπροστα σας στη μεση του δρομου, γιατι ξερει οτι δεν θα τολμησετε να τον πειραξετε; Πηρε ποτε αποζημιωση οδηγος απο πεζο;
ΥΓ: οχι, δεν ειμαι ταξιτζης! Αλλα τσατιζομαι οταν βλεπω κατι τετοιο. Και φυσικα τσατιζομαι πιο πολυ με τους οδηγους που δεν σεβονται τις διαβασεις πεζων. Μηπως ξερουν και τι ειναι;

Reaction score
1.213
Re: Απάντηση: Συνυπεύθυνους έκρινε ο Αρειος Πάγος τους γονείς ανήλικης που σκοτώθηκε

Ανεξαρτητα απο το θλιβερο ατυχημα, ποσες φορες δεν σας ηρθε να δωσετε μια στον ψευτομαγκα πεζο που επιτηδες και προκλητικα περναει απο μπροστα σας στη μεση του δρομου, γιατι ξερει οτι δεν θα τολμησετε να τον πειραξετε; Πηρε ποτε αποζημιωση οδηγος απο πεζο;
ΥΓ: οχι, δεν ειμαι ταξιτζης! Αλλα τσατιζομαι οταν βλεπω κατι τετοιο. Και φυσικα τσατιζομαι πιο πολυ με τους οδηγους που δεν σεβονται τις διαβασεις πεζων. Μηπως ξερουν και τι ειναι;
Σωστα και τα δυο

Reaction score
1

Με τον νέο ΚΟΚ ο οδηγός προηγείται στο δρόμο χωρίς διάβαση ...

Τώρα το πως θα κοπεί η μαγκιά , αυτό είναι άλλη ιστορία ...

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.949

Κάποιοι νόμοι εφαρμόζονται από την τροχαία στο ακέραιο, όπως ζώνες και κράνη. Και καλά κάνουν.

Κάποιους τους εφαρμόζουν περίεργα. Όπως έλεγχο καυσαερίων σε αυτοκίνητα καινούργια, ενώ κυκλοφορούν μπροστά μας κάτι καρκίνοι με ντουμάνια σαν καπνογόνα.
Ας μην πω ποιους βλέπω με τέτοια αυτοκίνητα. Τα βλέπετε οι περισσότεροι υποθέτω. Και σε τέτοιους δεν γίνεται κανένας έλεγχος.

Άλλοι νόμοι δεν εφαρμόζονται καθόλου. Θα ήθελα να δω τη μέρα που θα τιμωρείται ο πεζός που περπατάει σαν το ζώο μέσα στο δρόμο και εξ΄αιτίας του έγινε ατύχημα.

Τώρα στην περίπτωση που ένα παιδάκι 10 χρονών πετάχτηκε στο δρόμο, κόντεψε να το χτυπήσει ένας με μηχανή, για να μη γίνει αυτό έστριψε απότομα και φρέναρε και έπεσε η μηχανή τραυματίζοντας τον οδηγό της και παθαίνοντας μεγάλες υλικές ζημιές η ίδια, ενώ το παιδάκι απλώς τη γλύτωσε, τρόμαξε κι έφυγε, ποιός φταίει και ποιός την πληρώνει;
Mπορείς να ζητήσεις αποζημίωση από τους γονείς;

Υ.Γ. To παραπάνω περιστατικό συνέβη στην περιοχή μου.

Reaction score
62
Re: Απάντηση: Συνυπεύθυνους έκρινε ο Αρειος Πάγος τους γονείς ανήλικης που σκοτώθηκε

Τώρα στην περίπτωση που ένα παιδάκι 10 χρονών πετάχτηκε στο δρόμο, κόντεψε να το χτυπήσει ένας με μηχανή, για να μη γίνει αυτό έστριψε απότομα και φρέναρε και έπεσε η μηχανή τραυματίζοντας τον οδηγό της και παθαίνοντας μεγάλες υλικές ζημιές η ίδια, ενώ το παιδάκι απλώς τη γλύτωσε, τρόμαξε κι έφυγε, ποιός φταίει και ποιός την πληρώνει;
Mπορείς να ζητήσεις αποζημίωση από τους γονείς;

Υ.Γ. To παραπάνω περιστατικό συνέβη στην περιοχή μου.
Εγώ θα την κυνηγούσα δικαστικά την κ.....ολα τη μάνα του μικρού και ό,τι βγεί. Γιατί, πέρα απο επικίνδυνη, είναι και δολοφόνος. Ένα περιστατικό που έχει τύχει εμένα είναι να έχει αφήσει μία....μανα το παιδί της για να μιλήσει στο κινητό και αυτό ήρθε και στήθηκε πίσω απο το αυτοκίνητό μου την ώρα που έκανα όπισθεν. Φυσικά ήταν σε τυφλό σημείο του καθρέφτη και δεν το έβλεπα. Κάταλαβα ότι κάτι τρέχει απο τις φωνές ενός περαστικό και δεν το χτήπησα στο τσάκ. Η....μανα του συνειδητοπίησε τι πήγε να γίνει μετά απο 1 λεπτό, εφόσον είχε αφοσιωθεί στη φίλη της στο κινητό και, αντι να ζητήσει συγνώμη, με έλεγε και δολοφόνο απο πάνω.....πρώτη φορά στη ζωή μου επιθυμούσα να χτυπήσω γυναίκα.....αλλά κρατήθηκα!!!:mad_3:

Reaction score
5
Τωρα που καταλαβαν τι αξια εχουν μερικα δευτερολεπτα στο δρομο για ενα μωρο... ή δε θα ξανακανουν παιδι γιατι πραγματι ειναι ξεμυαλισμενοι... ή θα αλλαξουν αποψη απο αυτην των "να αφεθεις μερικα δευτερολεπτα"...
Το σιγουρο ειναι οτι δεν θα εχουν την αποψη που ανεφερες απο δω και περα! :prof:
Κριμα για το μωρακι... και τον οδηγο που φανταζομαι τι θα περναει...
(στο εξωτερικο, σε λεωφορο, και εκτος διαβασης, θα ειχαν πληρωσει τον οδηγο για ψυχικη οδυνη...)

Reaction score
1.213
Τωρα που καταλαβαν τι αξια εχουν μερικα δευτερολεπτα στο δρομο για ενα μωρο... ή δε θα ξανακανουν παιδι γιατι πραγματι ειναι ξεμυαλισμενοι... ή θα αλλαξουν αποψη απο αυτην των "να αφεθεις μερικα δευτερολεπτα"...
Το σιγουρο ειναι οτι δεν θα εχουν την αποψη που ανεφερες απο δω και περα! :prof:
Κριμα για το μωρακι... και τον οδηγο που φανταζομαι τι θα περναει...
(στο εξωτερικο, σε λεωφορο, και εκτος διαβασης, θα ειχαν πληρωσει τον οδηγο για ψυχικη οδυνη...)
Συγνωμη δηλαδη.....και εγω συμφωνω με αυτο που λες και αν εβλεπα το περιστατικο και οφειλοταν πραγματι σε ανευθυνοτητα των γονιων και εγω δολοφονους θα τους ελεγα....
ΑΛΛΑ....ποσα ατυχηματα εχουν γινει με παιδακια και μεσα στο σπιτι....ακομα και στις δικες σας οικογενειες ΙΣΩΣ? (Εχει αποδειχτει οτι εκει γινονται τα περισσοτερα ατυχηματα).Και ποιος μου λεει οτι αν χτυπησει το παιδακι στο τραπεζι του σαλονιου αυτο δεν θα ειναι μοιραιο....

Λεω απλως οτι καλο θα ηταν να ξερουμε ΟΛΕΣ τις λεπτομερειες του ατυχηματος....πριν πουμε οτιδηποτε...και μετα κρινουμε και κατηγορουμε...

Εγω προχτες καθομουνα στο φαναρι με τη μηχανη...και επλεπα απεναντι ενα παιδακι να χτυπιεται και η μητερα του να το κραταει απο το χερι και να το μαλωνει.....(ηταν και μεγαλο να το παρει αγκαλια)...σε μια φαση το σκασμενο κανει οτι παραπατησε και δεν μπορει να σηκωθει...το αφηνει η μητερα απο το χερι..και παει να πιασει το ποδι του...και ξαφνικα σηκωνεται γελωντας !! τρεχει και βγαινει στο δρομο....εγω τα εβλεπα και προβλεποντας τη συνεχεια...πηγαινω με τη μηχανη με 5 χλμ χωρις υπερβολη.....και τη σταματαω.σχεδον με τα ποδια κανα δυο μετρα μπροστα απο το πιτσιρικι...

Το τι ξυλο εφαγε στο πισινο..δεν περιγραφεταi... :pPP

Oυτε φτυσιμο σε ανευθυνους γονεις (στυλ κινητου) αλλα μερικες φορες πραγματικα τα παιδακια τα μεγαλωνει ο θεος οπως ειπε και καποιος..

Reaction score
5
οκ, εχεις δικιο... αλλο να σου φυγει απο τον ελεγχο... και αλλο να "αφεθεις λιγα δευτερολεπτα"...
Φυσικα το πρωτο ισως να γινει... το δευτερο ομως μπορει να αποφευχθει...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.880
Members
38.626
Νεότερο μέλος
silvain