Συνύπαρξη Επίγειας Και Δορυφορικής Σε Ένα Καλώδιο?

Reaction score
0
Η πολυκατοικία που μένω είναι παλιά και δεν έχει κεντρική κεραία. Η κεραία της επίγειας είναι προσωρινά τοποθετημένη στο μπαλκόνι αλλά σύντομα θα ανέβει στην ταράτσα.
Δορυφορική δεν έχω και είμαι άσχετος αλλά είναι στα σχέδια μου να αποκτήσω, όχι άμεσα.
Και έρχομαι στο δια ταύτα.
Θα κατεβάσω που θα κατεβάσω καλώδιο για την υπάρχουσα κεραία, είναι δυνατό στο ίδιο καλώδιο μετά να προσθέσω και το σήμα της δορυφορικής, βάζοντας απλά στη ταράτσα (εκεί θα πάει αναγκαστικά) το πιάτο με το LNB?
Υπάρχει δηλαδή κεραιομίκτης και splitter για αυτή τη δουλειά;
Αν ναι το κόστος αξίζει το κόπο ή τελικά είναι προτιμότερο να κατεβάσω και δεύτερο καλώδιο για τη δορυφορική, τι καλώδιο θα πρέπει να ζητήσω;

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Ναί έχει δίκιο ο Χρήστος, καθότι το κόστος για εναν μίκτη είναι υψηλό και σαφώς θέλει και τον αντίστοιχο διαχωριστή κάτω.

Είναι προτιμότερο να κατέβει 2ο τελείως ξεχωριστό καλώδιο δορυφορικής κεραίας για τον δέκτη.
Αυτό συμφέρει όταν γίνονται ομαδικές εγκαταστάσεις επίγειας και δορυφορικής σύνδεσης.

Ειναι 75Ω υψίσυχνο καλώδιο, και εχει διάφορα κόστη.

Εαν είναι πολλά μέτρα απο το πιάτο ο δέκτης, προτίμησε κάποιο με χαμηλό συντελεστή απώλειας, για καλύτερο σήμα.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.213
Members
38.431
Νεότερο μέλος
Αριστος