Συσκευές ηχογράφησης!

Reaction score
17
Καλησπέρες!
Ψάχνω μια συσκευή ηχογράφησης για χρήση μουσική. Ένας φίλος βασικά τραγουδιστής θέλει κάτι ώστε να μπορεί μετά να ακούει και να βελτιώνει την τεχνική.
'Εχετε υπόψιν σας τέτοιες συσκευές ή οδηγούς αγοράς να ρίξω μια ματιά;

Ευχαριστώ
Α.

Reaction score
143
Απάντηση: Συσκευές ηχογράφησης!

εγω παλιοτερα -για την πλακα του πατερα μου- χρησιμοποιουσα portable dat με πολυ ικανοποιητικα αποτελεσματα για εμενα.
Τωρα τα αγοραζεις μεταχειρισμενα οσο ενα πακετο τσιγαρα (εντα3ει 120αρια)

-edit παλι πατατα...δεν ειδα το βελτιωνει..οποτε 3εχνα τα παραπανω

Reaction score
17
Λάθος μου! Παράβλεψη!!!!

Φορητή. τσουπ να τη βάζεις στην τσάντα σου, να μπορείς να συνδέσεις εξωτερικό μικρόφωνο και να σε ηχογραφεί σε wav ή σε mp3 ή δεν ξέρω και εγώ τι

Reaction score
827

Reaction score
17
Re: Απάντηση: Re: Συσκευές ηχογράφησης!

Yep,
thats the one!
Οδηγούς για σχετικές συσκευές θα μπορούσα να βρω κάπου;

Ευχαριστώ

Reaction score
17
Re: Απάντηση: Συσκευές ηχογράφησης!

Ξέρει κανείς ποιοί είναι οι ποιοτικοί δείκτες για τέτοιες συσκευές (και τι θα πρέπει να κοιτάει ένας τραγουδιστής;)

Reaction score
936
Έχω το tascam DR-05 και μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι είναι απόλυτα ικανό να εγγράψει τα φωνητικά του φίλου σου χωρίς καν να αγοράσεις έξτρα μικρόφωνο. Δυσκολεύεται μόνο σε συναυλίες κυρίως λόγω της πολύ υψηλής εντάσεως. Αν γράφεις μόνο φωνητικά δεν θα χει κανένα απολύτως πρόβλημα. Φαντάζομαι δεν έχεις σκοπό να ηχογραφήσεις επαγγελματικά για παραγωγή cd, απλά για μελέτη και εξάσκηση. Ακόμα κι αν έχει και πχ μία ακουστική κιθάρα δεν θα χει κανένα πρόβλημα. Ενδεικτικά σου αναφέρω ότι το χρησιμοποιώ για να κάνω ηχογραφήσεις από το θέατρο στο ραδιόφωνο. Βάζω το tascam μπροστά από τα ηχεία μου και γράφω σε εξαιρετική ποιότητα (είναι τόσο καλή που βαριέμαι να συνδέω μέσω line in το tascam, απλά το βάζω μπροστά στα ηχεία και βρίσκω την κατάλληλη στάθμη).

Reaction score
12
Απάντηση: Συσκευές ηχογράφησης!

Σπυρο ηχογραφει και απο καποια πηγη κασετοφωνο cd κλπ(line in) η κανει μονο εξωτερικη ηχογραφηση

Reaction score
936
Δεν το χω δοκιμάσει ποτέ, αλλά έχει θύρα line in. Μπορείς να το επιβεβαιώσεις και από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Reaction score
827
Απάντηση: Re: Συσκευές ηχογράφησης!

Από τη Line in σε ένα αντίστοιχο (ίδιας τιμής) της Korg εχουμε συνδέσει και ηλεκτρική κιθάρα.
Ούτως ή άλλως σου δίνουν τη δυνατότητα να κάνεις overdubbing σε ξεχωριστούς ήχους δηλαδή να ενώνεις ξεχωριστά ηχητικά αρχεία σε ένα και όποτε θελήσεις, σου τα ξεχωρίζει όπως ήταν πρίν.
Αλλά αν ρωτήσεις στο κατάστημα, πιστεύω θα σου λύσουν ότι απορία έχεις.

Reaction score
17
Re: Απάντηση: Συσκευές ηχογράφησης!

ΘΑ ήταν χρήσιμο. Ουσιαστικά μιλάμε για ηχογράφηση φωνής, ώστε να μπορεί να μελετάει την τεχνική αργότερα. Προφανώς θα ηχογραφείται και το πιάνο όπως θα παίζει ο πιανίστας.

Reaction score
17
Έχω το tascam DR-05 και μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι είναι απόλυτα ικανό να εγγράψει τα φωνητικά του φίλου σου χωρίς καν να αγοράσεις έξτρα μικρόφωνο. Δυσκολεύεται μόνο σε συναυλίες κυρίως λόγω της πολύ υψηλής εντάσεως. Αν γράφεις μόνο φωνητικά δεν θα χει κανένα απολύτως πρόβλημα. Φαντάζομαι δεν έχεις σκοπό να ηχογραφήσεις επαγγελματικά για παραγωγή cd, απλά για μελέτη και εξάσκηση. Ακόμα κι αν έχει και πχ μία ακουστική κιθάρα δεν θα χει κανένα πρόβλημα. Ενδεικτικά σου αναφέρω ότι το χρησιμοποιώ για να κάνω ηχογραφήσεις από το θέατρο στο ραδιόφωνο. Βάζω το tascam μπροστά από τα ηχεία μου και γράφω σε εξαιρετική ποιότητα (είναι τόσο καλή που βαριέμαι να συνδέω μέσω line in το tascam, απλά το βάζω μπροστά στα ηχεία και βρίσκω την κατάλληλη στάθμη).
Ευχαριστώ πολύ θα το αγοράσω... Ποιο εξωτερικό μικρόφωνο θα πρότεινες;
Α.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.665
Members
38.588
Νεότερο μέλος
dark2030@