Συστημα με βαση ενισχυτικα Accuphase

Reaction score
5
Παιδια καλησπερα,

Ανοιγω το θεμα εδω, αν και προκειται κατ'ουσιαν για συζητηση χτισιματος συστηματος. Αν ειμαι σε λαθος ενοτητα, εννοειται πως παρακαλω να με ενημερωσουν οι μοδερατορες και θα το παω αλλου το θεμα.

Λοιπον, μετακομιζω σε νεο χωρο (κατοικια) και θελω να χτισω ενα συστημα. Οι επιλογες ειναι δυο:

1. Απλο συστημα (δικαναλος η πολυκαναλος), λογικος σε τιμη δηλαδη (ως 1,000 Ευρω - οτιδηποτε κανει εδω, Marantz / Denon κλπ.), με απλο πικαπ (ενα λογικο Προτζεκτ ας πουμε) κι ενα λογικο σετ ηχεια, τωρα τι θα ειναι αυτα θα το δουμε παλι, ας πουμε 1,000 - 1,500 Ευρω το ζευγαρι.

2. Δυνατο συστημα, που παντα ηθελα να χτισω - Accuphase ενισχυτης (ας πουμε ο ολοκληρωμενος 407), LP12, κι ενα καλο ζευγαρι ηχεια (με βαση τις λιγες εμπειριες που εχω ως τωρα θα προτιμουσα ηχειο Αμερικανικης σχολης, και θα προσπαθησω να δω και ηλεκτροστατικα).

Ο χωρος του σαλονιου και τραπεζαριας ειναι 60-80τμ.

Ανεφερα Accuphase στον τιτλο, οποτε θα κανω την πρωτη ερωτηση: βλεπω αντιπροσωπο τον Λαιο, το ιδιο και για τα Klipsch. Η ερωτηση ειναι γενικη για τις τιμες. Η διαφορα του να αγορασει κανεις εναν τετοιο ενισχυτη εδω στην Ελλαδα, σε σχεση με εξωτερικο, ειναι πολυ μεγαλη? Σιγουρα οι τιμες τετοιων μηχανηματων διαφερουν απο Ευρωπη σε Ασια και Αμερικη, ομως τουλαχιστον με Ευρωπη, ειναι ιδιαιτερα μεγαλο το χασμα τιμης σε σχεση με Ελλαδα? Αυτο ειναι βασικο.

Απο 'κει και περα και με βαση τα επιπεδα των τιμων γενικα (με βαση δηλαδη του ποσο πολυ ακριβοτερα ειναι ολα τα κομματια στην Ελλαδα σε σχεση με το εξωτερικο), θα παρθει η αποφαση να παω σε ενα συστημα σαν το #1 η σαν το #2 παραπανω, αρχικα. Αν ειναι να πληρωσω διπλη τιμη τα ηχεια και τον ενισχυτη, τοτε προτιμω να συμβιβαστω με κατι απλο και να σκεφθω αλλες λυσεις για αργοτερα, σε καποια χρονια.

Ας ξεκινησουμε λοιπον απο εκει, ελπιζω να μη σας κουραζω. Την αγορα εδω τη γνωριζω με βαση εμπειριες, φουλ συστημα και ακουσματα που ειχα 15 χρονια πριν, πολλα εχουν αλλαξει απο τοτε (και στην αγορα αλλα και στο συστημα που πλεον δεν εχω) βεβαια. Θα βγω για ακροασεις καποια στιγμη αλλα επειδη υποπτευομαι τι θα συναντησω στο διαβα μου, κοιτω να προετοιμαστω (και φυσικα συνεχιζω να διαβαζω παλια νηματα με πολλες ενδιαφερουσες πληροφοριες).

Επιλεκτικα και συντομα να ανεφερω επισης (επειδη ισως μερικοι να βγουν και να προτεινουν αλλες μαρκες) οτι γενικα ειμαι της Αμερικανικης σχολης με τα λιγα που εχω ακουσει και προτιμω σε ενισχυτικα και ηχεια.

Το 2000 ειχα εναν Α1 χρυσο, Rega Planar 3 + RB300, Energy ηχεια δαπεδου (δεν θυμαμαι μοντελο), και CD Yamaha, tuner Yamaha. Δεν ειμαι της σχολης κινηματογραφου να βλεπω ταινιες κλπ., internet radio θελω αλλα θα δω τι θα κανω μ'αυτο, βινυλια εχω καμμια 100στη αλλα ας ειναι λιγα εγω ειχα καημο να τα ακουω σε Σοντεκ, κλπ.

Ειναι φυσικα αποφαση κομβικη σε ποια κατευθυνση θα κινηθω, και μετα ολα θα κυλησουν. Ομως με τη νοοτροπια στην Ελλαδα, και με το λαθος που εκανα ως το 2013 (ζουσα Κορεα και Ιαπωνια) να μην παρω εναν προ και τελικο Accuphase και τωρα να ειμαι κλεισμενος, θελω να δω που βρισκομαστε εδω και μετα βλεπουμε. Ειναι και το show/εκθεση τον Νοεμβριο αν δεν απατωμαι.

Αποψεις ολες ευπροσδεκτες και παλι ελπιζω να μη κουρασα μιας και γραφω αρκετα.

Reaction score
1.187
Ειναι φυσικα αποφαση κομβικη σε ποια κατευθυνση θα κινηθω, και μετα ολα θα κυλησουν. Ομως με τη νοοτροπια στην Ελλαδα, και με το λαθος που εκανα ως το 2013 (ζουσα Κορεα και Ιαπωνια) να μην παρω εναν προ και τελικο Accuphase και τωρα να ειμαι κλεισμενος, θελω να δω που βρισκομαστε εδω και μετα βλεπουμε. Ειναι και το show/εκθεση τον Νοεμβριο αν δεν απατωμαι.

Αποψεις ολες ευπροσδεκτες και παλι ελπιζω να μη κουρασα μιας και γραφω αρκετα.
Αν έχεις «ζήσει» με έναν οποιονδήποτε Accuphase θα γνωρίζεις πολύ καλά πως εκεί είναι το τέρμα.
Δεν υπάρχει τίποτα άλλο πιο πέρα και σταματάς να ψάχνεσαι πια.

Reaction score
5
Ευχαριστώ. Όχι, δεν έχω καν ακούσει Accuphase, ποτέ. Ούτε Classe', ούτε ML, ούτε McIntosh.

Στα 8 χρόνια που έζησα στην Ασία δεν επένδυσα σε hifi/hi-end, ασχολήθηκα με άλλα χόμπυ τα οποία ως 'επένδυση' (αν μπορεί κανείς να το πει έτσι) ήταν πιό καλά αναφορικά με διατήρηση κάποιας αξίας διαχρονικά.

Στην Ασία, ως expat, κανείς μετακινείται κάθε 2-3 χρόνια κι αυτό ήταν πάντα αποτρεπτικός παράγοντας για να στήσω ένα ωραίο σύστημα. Συν τοις άλλοις, τα περισσότερα σπίτια/διαμερίσματα είναι κατ'εμέ 'φτωχά' σε μόνωση. Τα φτιάχνουν ωραία αλλά γρήγορα και πρακτικά, και στα διαμερίσματα συχνά-πυκνά ακούς τους από πάνω (ειδικά αν έχουν παιδιά). Δεν νομίζω πως εύκολα μπορεί κανείς να στήσει ένα σύστημα εκεί, κυρίως αν μένει σε apartment/condo κι επίσης αν ακούει και σε υψηλές στάθμες.

Πριν λίγες εβδομάδες μου έφεραν το κοντέινερ, κανονικός εκτελωνισμός κι όχι επαναπατρισμός (αυτό το χαρτί θα το τραβήξουμε αργότερα κι ένα σετ Accuphase θα είναι τότε μέσα). Ούτε καν το άνοιξαν στο Ικόνιο. Θα μπορούσα άνετα να είχα ένα ολοκαίνουργιο σετ ενισχυτικά στο κουτί τους (σε Ευρωπαικό βολτάζ φυσικά)...

Μόνο από τα μέσα του '13 και μετά ξόδεψα εξαψήφιο νούμερο για να στήσω μία πολύ ωραία συλλογή για κάποιο άλλο χόμπυ. Θα μπορούσα να είχα πάρει ένα μόνο κομμάτι λιγότερο και νά'χα τώρα έναν προ και τελικό Accuphase να κάθονται στο σαλόνι μου. Τα πράγματα στα οποία επένδυσα κρατάνε σταθερά την αξία τους, αλλά έναν τέτοιο ενισχυτή δεν μπορώ να τον περάσω από το Ελ. Βενιζέλος με την ίδια ευκολία με την οποία περνώ κάτι άλλο (λ.χ. έναν πολύτιμο λίθο) στα τόσα ταξίδια που συνεχίζω να κάνω.

Επιλογές είναι όλα στη ζωή μας.

Και πάλι ευχαριστώ για την απάντηση.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.718
εάν ακόμα ψάχνεσαι ( περάσαν κάποιοι μήνες ) , όντως τα Accuphase , είναι ένα από τα τέλη της διαδρομής , όμως θα ήθελα να μας διευκρινήσεις τι έχεις στον νού σου ή άκουσμα περί αμερικάνικου ήχου ,
καθ΄ ότι λόγω μεγάλου χώρου θα σου πρότεινα , μεγάλα Klipsch ή Vandersteen , όμως αυτά τα δύο αν και πατριωτάκια , ηχούν εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους .
δες φυσικά και σε πάνελ .

Reaction score
1.173
........... ή Vandersteen , όμως...........ηχούν εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους .
.
Η γνώμη σου από την συγκεκριμένη εταιρία και ακόμα πιο συγκεκριμένα εάν έχεις άποψη για τα Model 3A Signature;

Ευχαριστώ

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.718
Η γνώμη σου από την συγκεκριμένη εταιρία και ακόμα πιο συγκεκριμένα εάν έχεις άποψη για τα Model 3A Signature;

Ευχαριστώ
Η εταιρεία ρίχνει όλο το βάρος στην κατασκευή και όχι στο φινίρισμα , είναι απόλυτα ισορροπημένα , αχρωμάτιστα , σχετικά ευκολοδήγητα ( από πλευράς ωμικής αντίστασης ) , δίπολα , μιμούνται κάπως τα πάνελ , μαλακά , και ατμοσφαιρικά ,
ΔΕΝ κάνουν μόνο για ultra - heavy , ακούσματα .

και το κουφό : ενώ συγχωρούν φτηνιάρικα συνοδά , ''ακούνε'' όση πΓιότητα και αν τους ρίξεις .

ο εδώ αντιπρόσωπος είναι εξυπηρετικός

τα Model 3A Signature , είναι best value for monay

Reaction score
1.173
Προσωπικά τα έχω ακούσει και μου έδωσαν ακριβώς την εντύπωση όλων όσων λες....... δεν θα μπορούσα να τα περιγράψω καλύτερα.

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.438

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.718
Τι να σου πω... πολύ εύκολο στην οδήγηση με 85 db ευαισθησία και 2,8 Ωμ ελάχιστη αντίσταση στους 35 κύκλους. Με το που θα κλιπάρει ο ενισχυτής να δεις τι μαλακό ήχο που θα έχει!
http://www.stereophile.com/content/...er-sidebar-3-measurements#LB0pW6JcLfoq51jj.97
η εν λόγω ευαισθησία είναι χαμηλή διότι το ηχείο εκπέμπει δίπολα και κάπως παντοκατευθυντικά , όσο για το 2,8ohm@35hz , πόσο συχνά υπάρχει αυτή η πληροφορία ;

τα έχω ακούσει πάντως με unico 2 x 80 και τα οδηγούσε σωστά , βέβαια όταν λέμε ευαίσθητο πολύδρομο δαπέδου , εννοούμε τουλάχιστον 100 rms ανά κανάλι στα 8 Ω .

και πάλι εάν είμαι λάθος , διόρθωσέ με

S

sk4t4

Guest
Καλα ξεμπερδεματα με το "στησιμο" του Linn.Φημολογειται οτι ο μονος που μπορει να το "στησει" σωστα ειναι ο κατασκευαστης του.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.438
η εν λόγω ευαισθησία είναι χαμηλή διότι το ηχείο εκπέμπει δίπολα και κάπως παντοκατευθυντικά , όσο για το 2,8ohm@35hz , πόσο συχνά υπάρχει αυτή η πληροφορία ;
Σε καμία περίπτωση το ηχείο δεν είναι δίπολο.
Είναι τεσσάρων δρόμων, με ένα μεγάφωνο σε κάθε δρόμο, ενώ το δεύτερο woofer των 10 ιντσών ακτινοβολεί προς τα πίσω.
Για να είναι δίπολο θα πρέπει ή να διαθέτει διπλές μονάδες, εμπρός και πίσω δηλαδή, ή να είναι ανοιχτής καμπίνας.

Όσο για την αντίσταση, όλη η περιοχή από 28-50 κύκλους είναι κάτω από 4 Ωμ, όπως και η περιοχή γύρω από τους 180 κύκλους.
Απλά στους 35 είναι το ελάχιστο των 2,8 Ωμ.

Προσωπικά τη συμπαθώ την εν λόγο εταιρία, αλλά κακά τα ψέματα χρειάζεται πολύ στιβαρό ενισχυτή το ηχείο αυτό.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.099
Members
38.531
Νεότερο μέλος
Σωτήρης Καλύμνιος