Συστημα home cinema και προτασεις

Reaction score
4
Εχω το εξης συστημα HC και δεν ειμαι πολυ ευχαριστημενος ως προς τη μουσικη κυριως.Θα ηθελα προτασεις για βελτιωση κυριως στο θεμα των ηχειων η των ρυθμισεων.
Ραδιοενισχυτης Yamaha RXV-1500
Μπροστινα ηχεια Infinity Alpha-40 8 ohm-150w- 91db
Πισω ηχεια Roister emphasis 10 6 ohm -100 w 90db
Κεντρικο ηχειο crystal audio system 4 8 ohm-100w-92db
sub roister powerbass 125
καλωδια της πλακας
χωρος 30-35 m2.

Το θεωρειτε λιγο αχταρμα και τι θα μπορουσα να κανω για να το βελτιωσω?

Reaction score
4
Απάντηση: Συστημα home cinema και προτασεις

Α ξέχασα, για πηγή χρησιμοποειται το dvd Samsung Dv-hd850.

Reaction score
0

Καλα ειναι τα μπροστινα ηχεια να ειναι σετ με το κεντρικο.

Reaction score
50
Κάτσε, λες δεν είσαι ευχαριστημένος κυρίως στη μουσική. Είσαι σίγουρος ότι φταίνε τα ηχεία σου; Τα έχεις ακούσει με κάποιο δικάναλο; Ίσως θ' άξιζε να δανειστείς κάποιον και να τ' ακούσεις κι έτσι... Αν δεις ότι σε ικανοποιεί το αποτέλεσμα το συζητάμε τι μπορείς να κάνεις (π.χ. ολοκληρωμένο σε συνδυασμό με A/V ή τελικό στον A/V).

Τώρα, αν θες ν' αλλάξεις ηχεία πες μας σε τι budget κυμαίνεσαι... Πάντως έχε υπόψη σου αυτό που λέει κι ο Gagaros - αν είναι ν' αλλάξεις τα μπροστά άλλαξε όλη την τριάδα με ηχεία της ίδιας σειράς. Για πίσω δεν πειράζει ν' αφήσεις και τα υπάρχοντα (εκτός αν σε τρώει η τσέπη σου για έξοδα, οπότε παίρνεις και πίσω της ίδιας σειράς).

Για τις ρυθμίσεις (φαντάζομαι του ενισχυτή) δε νομίζω να φταίει κάτι τόσο πολύ ώστε με μια καλύτερη ρύθμιση να δεις τα πάνω κάτω. Εκτός πια αν έχεις κάνει καμιά ακραία ρύθμιση (π.χ. κάνα κουφό DSP) που να σου δίνει περίεργο ήχο. Για να είσαι σίγουρος θέσε τον ενισχυτή σου σε δικάναλη λειτουργία (φαντάζομαι έχει τέτοια επιλογή) και κάνε μερικές ακροάσεις έτσι. Τώρα, αν θες ν' ακούς πολυκάναλα και πάλι διάλεξε κάποια σχετική επιλογή (μη βάλεις π.χ. ήχο Stadium!).

Δεν ξέρω επίσης τι είδους τοποθέτηση έχεις κάνει στα ηχεία σου. Π.χ. αν είναι bass reflex με την οπή πίσω και τα έχει κολλήσει στον τοίχο πιθανώς να φταίει αυτό. Ή αν τα έχεις σε πολύ μεγάλη απόσταση μεταξύ τους κτλ.

Γενικά κοίταξε μήπως έχεις κάνει κάτι πολύ λάθος είτε με τις ρυθμίσεις του ενισχυτή είτε με την τοποθέτηση των ηχείων. Αν όχι τότε μάλλον κάτι πρέπει ν' αλλάξεις για καλύτερα αποτελέσματα :107:

Reaction score
384

Μηπως το δωματιο σου εχει πλακακι στο πατωμα η μαρμαρο? Εαν η ακουστικη του δωματιου σου ειναι χαλια, μην περιμενεις να βρεις ηχειο που να σε ικανοποιησει.
Πες τιποτα για το χωρο σου...
Φανταζομαι οταν αγορασες το συστημα ο ηχος σε ικανοποιησε εκει που το ακουσες.

Reaction score
4

O χωρος ειναι 5 * 7 και ειναι μαρμαρινο το πατωμα.
Το συστημα το αγορασα απο σκορπιες κριτικες.Ακουσα τα μεγαλα ηχεια και μου φανηκαν καλα, αλλα οχι με τον ενισχυτη μου αλλα στο καταστημα.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.275
Members
38.543
Νεότερο μέλος
intergrale