Σχέδιο phono stage

Reaction score
0
Γειά σας θέλω ένα σχέδιο για phono stage με ολοκληρωμένα ή με τρανζίστορ και να έχει υψηλό gain κοντα στα 50db η κεφαλή μου ειναι ΜΜ 4,5mV Stanton για να το συνδέσω σε line γραμμή του ενισχυτή μου. Είχα φτιάξει το παρακάτω αλλά δεν με καλυψέ σε θέμα εντασής ήχου.

http://users.otenet.gr/~athsam/phono_1.htm

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.531
Άλλαξε τις R9 και R22 από 1,2ΚΩ σε 1,8ΚΩ.

Επίσης θα σε συμβούλευα τους πυκνωτές C4 και C13 να του αυξήσεις στα 3,3 μF ή στα 4,7 μF.

Reaction score
0
Απάντηση: Σχέδιο phono stage

Σε ευχαριστώ για την απαντησή σου αλλά έχω πειραματιστεί αρκετά με τις αντιστάσεις R9 και R22 και δεν αλλάζει κάτι και ισα ισα όσο μεγαλώνεις την τιμή των δύο αντιστάσεων αυτών τόσο μικραίνει η εντασή. Πιστεύεις οτι οι πυκνωτές μπορούν να βοηθήσουν σε κάτι. Πραγματικά θα ήθελα ένα καινούργιο σχέδιο για προενισχυτή με κέρδος 60dΒ σκεφτόμουν.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.531
Re: Απάντηση: Σχέδιο phono stage

Σε ευχαριστώ για την απαντησή σου αλλά έχω πειραματιστεί αρκετά με τις αντιστάσεις R9 και R22 και δεν αλλάζει κάτι και ισα ισα όσο μεγαλώνεις την τιμή των δύο αντιστάσεων αυτών τόσο μικραίνει η εντασή. Πιστεύεις οτι οι πυκνωτές μπορούν να βοηθήσουν σε κάτι. Πραγματικά θα ήθελα ένα καινούργιο σχέδιο για προενισχυτή με κέρδος 60dΒ σκεφτόμουν.
Αυτό που λες, αν είναι όλα συνδεδεμένα σωστά, είναι αδύνατο να συμβαίνει. Η δεύτερη βαθμίδα της κατασκευής σου είναι μόνο για ενίσχυση τάσης και το πόση θα είναι η ενίσχυση αυτή εξαρτάται από το λόγο των αντιστάσεων R9/R10 και αντίστοιχα R22/R23.

Συγκεκριμένα η ενίσχυση του σταδίου είναι: 1+R9/R10. Καταλαβαίνεις ότι αυξάνοντας τη τιμή των R9 και R22 το κέρδος θα αυξηθεί.

Reaction score
0

Η αλήθεια είναι πως θα έπρεπε να συμπεριφέρεται έτσι όπως λές αλλά το γιατί δεν το ξέρω το συγκεκριμένο κύκλωμα επειδή αφοτου το εφτιαξα εχω πειραματιστεί αρκετα επάνω του εχει καταντήσει να είναι για τα σκουπίδια και ηλπιζα μήπως έχεις να μου προτείνεις κάποιο που να είναι καλό, γιατι εφτιαξά και αλλά δύο τα οποία ήταν απαραδεχτά.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.531
Την περίπτωση να έχεις καταστρέψει τα ολοκληρωμένα στη έξοδο λόγω υπερθέρμανσης την αποκλείεις? Αν αντί να αυξάνει η έξοδος σου μειώνεται κάτι τέτοιο μου βρωμάει (κυριολεκτικά και μεταφορικά). Χρησιμοποίησες βάσεις ή τα κολλάς?
Θα προσπαθήσω να σκανάρω αυτό που χρησιμοποιώ εγώ και να στο στείλω. Αλλά προσοχή οπωσδήποτε βάσεις στα ολοκληρωμένα. Το υπόλοιπο σύστημα σου από τι αποτελείται?

Reaction score
0

Το πικαπ είναι ένα Lenco L75/s με κεφαλή MM Stanton 500 4,5mV 47kΩ και 220pF.

Κονσόλα: Peavey RQ200
Τελικος ενισχυτής: Bittner XA 400 (2x200W)
Ηχεία: Dantax octava 30
CD player: Technics slpg-5
Tuner: JVC FX-331L

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.531
Την περίπτωση των καμμένων ολοκληρωμένων την κοίταξες? Επιμένω σε αυτό.
Αυτό που θα σου πρότεινα είναι ένα πολύ καλό κύκλωμα που μάλλον θα μείνει ανεκμετάλλευτο από το σύστημα σου.
Γιατί δεν κοιτάς το phono του Τσακιρίδη που έχει αρκετό gain και λογική τιμή?

Reaction score
0

Η αλήθεια είναι πως δεν θέλω να ασχοληθώ αλλο με το παλιο κύκλωμα που έχω και θα μου άρεσε η ιδέα να εφτιαχνά ένα. Του Τσακιρίδι που λές δεν το ξέρω αλλα θα μπω να το δώ αν δεν σου είναι κόπος πάντως θα ήθελα να μου στείλεις αυτό που λές.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.280
Members
38.674
Νεότερο μέλος
JAndronikos