Σχετικά με speakers calibration σε PIONEER VSX-D2011

Μηνύματα
12
Reaction score
0
Θα ήθελα τα φώτα σας σε ένα πρόβλημα - κενό γνώσης που αντιμετωπίζω με τον PIONEER VSX-D2011 που διαθέτω.
Έχω στήσει τον ενισχυτή ως 5.1, χρησιμοποιώντας τις 2 επιπλέον εξόδους ηχείων που διαθέτει, ως "second zone" με ένα ανεξάρτητο ζευγάρι ηχείων για στερεοφωνικές ακροάσεις.
Τα 5.1 τα έχω ρυθμίσει με βάση τη λειτουργία auto calibration (MCACC). Αυτό που δεν έχω μπορέσει να βρω (αν βέβαια υπάρχει κιόλας) είναι το πώς μπορώ να ρυθμίσω και το δεύτερο ζευγάρι (second zone) με τη χρήση αυτής της λειτουργίας. Ακόμα χειρότερα, φαίνεται ότι οι ρυθμίσεις που έχουν περαστεί για το 5.1 σύστημα έχουν περαστεί και στον ήχο του second zone ζευγαριού, παρόλο που το second zone ζευγάρι λειτουργεί στην επιλογή "Speakers B" αντί για "Speakers A" που είναι το 5.1.
Αν γνωρίζει κάποιος κάτι που θα μπορούσε να με βοηθήσει, θα εκτιμούσα αν το μοιραζόταν μαζί μου.
Ευχαριστώ.
 

symos

You're not worthy!
Μηνύματα
2.962
Reaction score
6.687
Στον δικό μου τουλάχιστον, το MCACC έχει πολλές μνήμες/θέσεις.

Ένας μπακαλίστικος τρόπος λοιπόν θα ήταν να συνδέσεις μόνο το ζευγάρι των ηχείων, να κάνεις calibration και να αποθηκεύσεις το αποτέλεσμα σε μια διαφορετική μνήμη.

Μετά να συνδέσεις ξανά όλα τα ηχεία πάνω όπως τα θες και όταν ακούς surround ή στερεοφωνικά, να αλλάζεις αντίστοιχα και το MCACC preset.

Μπακαλίστικο, ξαναλέω, αλλά ίσως δουλέψει. Με άλλον τρόπο δεν ξέρω αν γίνεται, γιατί δεν έχω χρησιμοποιήσει/ασχοληθεί ποτέ με το second zone.
 



Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.321
Μηνύματα
2.858.515
Members
37.895
Νεότερο μέλος
Mark Zappa
Top