Σύγκριση Dolby TrueHD/DTS HD Master με Dolby Digital/DTS

Reaction score
0
Ανοίγω αυτό το thread με σκοπό να συγκρίνουμε το νέα περιβόητα φορμά ήχου που προσφέρουν τα blu-rays σε σύγκριση με τα παραδοσιακά φορμά.

Προσωπικά δεν έχω εμπειρία, δεν έχω ακούσει για να συγκρίνω, αλλά θα ήθελα τα σχόλια ΜΟΝΟ όσον έχουν ακούσει με τα αυτιά τους και όχι από τι λένε τα περιοδικά, τα specifications.

Το trigger είναι (από την σκέψη τώρα που σκέφτομαι να πάρω blu-ray) για τις πιθανές επιλογές (πάντα αναφέρμαι στον ήχο):

α) Να μην έχει αναλογικές εξόδους το blu-ray και να 'παίξω' με οπτική ίνα και τα παραδοσιακά φορμά.
β) να έχει αναλογικές εξόδους το blu-ray και να τις συνδέσω στον Yamaha μου που είναι παλιό μοντέλο (οπότε θα έχω τα νέα φορμά).
γ) Να αλλάξω ενισχυτή που να υποστηρίζει λήψη ήχου από το HDMI και φυσικά τα νέα φορμά.

ΟΙ επιλογές β και γ κοστίζουν παραπάνω ενώ με την επιλογή α μπορώ να πάρω ένα (λιγότερο φορτωμένο) μοντέλο και να 'μπούμε' στον κόσμο του blu-ray, χωρίς να αγχώνομαι ότι έχασα κάτι μεγάλο.

Οπότε, έχουν διαφορά αυτά τα φορμά στον ήχο ή είναι κάτι σαν μαρκετινκ κόλπο για να πουλήσουν νέα μηχανήματα και φορμά με ελάχιστη διαφορά στον ήχο (σε ένα μέτριο σύστημα)???

Reaction score
6
Με τη σύνδεση HDMI θα πάρεις και καλύτερο bass management που συνήθως δεν έχουν τα player. Επίσης, αν μιλάμε για player κάτω του 500άρικου, τα δυναμικά θα είναι επίσης χειρότερα. Τέλος θα μπορείς να έχεις και κάποια DSP επιπλέον επάνω σε αυτά τα format (ό,τι επιτρέπει ο A/V, λιγότερα πάντως από αυτό που επιτρέπει στα συμβατικά).

Ψηφιακή σύνδεση Uber Alles.

Σε ό,τι έχω ακούσει μέχρι τώρα το αποτέλεσμα είναι πιο εντυπωσιακό. Δεν ξέρω αν προσέχουν περισσότερο πια τις ηχογραφήσεις αλλά το βάθος και εκείνη η αίσθηση του αέρα που έχουν τα νέα HD formats είναι άμεσα αντιπληπτή από οποιονδήποτε.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Σύγκριση Dolby TrueHD/DTS HD Master με Dolby Digital/DTS

κανενα πλειερ -htpc δεν μπορει να ειναι τοσο ευπλαστο οσο ενας av- avpro .αν βεβαια σε αγγιζει αυτο
οσο αφορα τον ηχο αν το δισκακι ειναι καλο (εχει και φολες) ο ηχος ειναι επιβλητικος

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.593
Καλό είναι το blu ray player σου να δίνει δυνατότητα bitstream (πχ το ps3 στέλνει τον ήχο lpcm) και ο ενισχυτής να κάνει όλη τη δουλειά (κοινώς να πάρεις 1 συμβατό μηχάνημα με αυτά τα φορμά). Η διαφορά, που θα έχεις στον ήχο είναι περίπου όσο το ac3 με το dts. Μιλάμε για ποιοτική αναβάθμιση.

Reaction score
0

Το DTS-MA που έχω ακούσει από το Popcorn hour έχει αισθητή διαφορά από το απλό DTS. Είναι πιο αληθινοί οι ήχοι, σαν να είσαι μπροστά.

Reaction score
4

Έχω ακούσει (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ:116:) και τα δυο φορμα στις δύο εκδοχές τους. Και στην παλιά και στην νέα.

Η διαφορά είναι μεγάλη.
Για να καταλάβεις... Οτι διαφορά υπάρχει μεταξύ απλού Dolby digital και απλού DTS άλλη τόση υπάρχει και διπλάσια μη σου πω, απο απλό DTS σε DTS HD.

O ήχος είναι πιο γεμάτος και βαθύς. Τα surround παίζουν αρκετά καθαρά τα εφέ, και γενικά ο ήχος είναι πιο πιστός σε αυτό που έχει η ταινία να παίξει...

Αξίζει ο νέος ήχος.
Αν δεν μπορείς να μπεις σε έξοδα, να παίξεις με αναλογική σύνδεση απο τις εξόδους του bluray σου. Πρέπει να πάρεις ένα με αναλογικές εξόδους για να γλυτώσεις τον καινουριο ενισχυτή.

Reaction score
4

Το DTS-MA που έχω ακούσει από το Popcorn hour έχει αισθητή διαφορά από το απλό DTS. Είναι πιο αληθινοί οι ήχοι, σαν να είσαι μπροστά.
Έτσι είναι οπως το λές...

Θυμάστε παλιά πριν βγούν τα νέα φορμα ήχου, που ψάχναμε με το τουφέκι να βρούμε ταινίες DTS γιατι η διαφορά ήταν τεράστια με τo Dolby Digital?

Η ίδια διαφορά και ακόμα μεγαλύτερη είναι η μετάβαση απο DTS σε DTS HDM.

Αυτό που δεν έχω δεί ακόμα ειναι ταινίες Bluray με 6.1 η 7.1 ήχο.
Έχει πάρει το μάτι σας καμία?
Όχι βέβαια πως έχω 7.1 σπίτι μου. Ο ενισχυτής μου είναι 7.1 αλλα δεν έχω χώρο για δυο ακόμα surround. :101:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.940
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm