Σύνδεση ενεργών ηχείων

Reaction score
4
Σε ενεργα ηχεια με δυο ειδη εισοδων (XLR και TRS) ειναι δυνατον να συνδεθουν 2 πηγες ταυτοχρονα , πχ καρτα ηχου και tuner?

Reaction score
4
Απάντηση: Σύνδεση ενεργών ηχείων

Οταν ακους απο tuner ομως θα πρεπει να ρυθμιζεις την ενταση απο τα ποντεσιομετρα των ηχειων που αν ειναι πισω ειναι καπως αβολα. Καμια αλλη λυση? Η καρτα ηχου μου εχει μονο εισοδο usb και μικροφωνου. Θα μοιρουσε η εξοδος του tuner να συνδεθει με την εισοδο μικροφωνου , ωστε να συνδεθει μονο η καρτα ηχου με τα ηχεια?

Reaction score
0

Για να ελέγχεις τη στάθμη ηχείου τότε θα πρέπει να χρησιμοποιείς μίκτη (ως προενισχυτή και έλεγχο επιπέδου σήματος). Άλλωστε τα ενεργά είναι σχεδιασμένα για να συνδέονται σε μίκτη και όχι απευθείας σε πηγή σήματος.

Reaction score
4

Οταν ακους απο tuner ομως θα πρεπει να ρυθμιζεις την ενταση απο τα ποντεσιομετρα των ηχειων που αν ειναι πισω ειναι καπως αβολα. Καμια αλλη λυση? Η καρτα ηχου μου εχει μονο εισοδο usb και μικροφωνου. Θα μοιρουσε η εξοδος του tuner να συνδεθει με την εισοδο μικροφωνου , ωστε να συνδεθει μονο η καρτα ηχου με τα ηχεια?
Ποια κάρτα είναι ;
(Λογικά η είσοδος mic είναι και line)

Εγώ έχω ένα προενισχυτή και έχω βάλει πάνω του όλες τις πηγές.

Reaction score
1.187

Οχι ποτέ! Η είσοδος μικροφώνου έχει πολύ μεγάλη ευαισθησία 2.5mV όπως και η είσοδος phono των ενισχυτών, αλλά χωρίς ισοστάθμιση RIAA. To tuner βγάζει τουλάχιστον 350mV έξοδο, οπότε καταλαβαίνεις τι θα συμβεί αν ρίξεις αυτά τα 350mV σε μία είσοδο η οποία είναι σχεδιασμένη για να δέχεται μόλις 2.5mV

Reaction score
4

Όπως δείχνει δεν έχει είσοδο line . . . :133: οπότε δεν γίνεται...

Η λύση είναι αυτή που είπαμε πριν με ένα προ- ή με μίκτη όπως σου πρότειναν.

Υπάρχει και κάτι ακόμα ή κάτι πιο απλό ...(αλλά νομίζω η πληρέστερη λύση είναι ο προ-)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.773
Members
38.493
Νεότερο μέλος
Mili