Σύνδεση εξωτερικού σκληρού με media player και usb θύρα blue ray player

Reaction score
0
Ρε παιδιά να ρωτήσω κάτι γιατί θα σκάσω.Συνδέω το WD TV με ένα εξωτερικό σκληρό με καλώδιο της μάνας του σκληρού.
Στον PC τον σκληρό τον συνδέω με ένα άλλο USB σε mini USB που ούτε καν θυμάμαι από πού είναι.Το θέμα είναι οτι έχω 2-3 ίδια καλώδια τα οποία ΔΕ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ούτε για συνδέσω το pc με τον σκληρό ούτε τον σκληρό με το WD TV.Σήμερα μάλιστα πήρα έναι καινούριο από γνωστό μαγαζί το οποίο πάλι δε δουλεύει.Εχω και ένα blue ray LG BD 350 με θύρα usb,στο οποίο λειτουργούν μόνο όσα λειτουργούν και στο pc και το WD TV.
Κάτι πρέπει να συμβαίνει.Ξέρει κανείς;
Θέλω να έχω σε κάθε συσκευή και από ένα για να μη βαζω-βγάζω αλλά έτσι πως παν τα πράγματα θα πρέπει να αγοράζω στην τύχη μέχρι να βρω ένα που να δουλεύει ;;; :613::613:
Βοήθεια !!!!!!

Reaction score
51
Απάντηση: Σύνδεση εξωτερικού σκληρού με media player και usb θύρα blue ray player

Ο σκληρός σου είναι 2.5άρης ή 3.5άρης με εξωτερική τροφοδοσία?
Αν είναι 2.5άρης (χωρίς εξωτερική τροφοδοσία) υποπτεύομαι τι μπορεί να παίζει....

Reaction score
1.213
Απάντηση: Σύνδεση εξωτερικού σκληρού με media player και usb θύρα blue ray player

Τι μηκος εχουν τα καλωδια ?

Reaction score
0

Είναι 2,5 χωρίς εξωτερική τροφοδοσία.
Δε μου παίζει και μεγάλο καλώδιο 1,8 μέτρα αλλλά και μικρό λίγων εκατοστών.
Το θέμα είναι πως να ξέρω ποιό καλώδιο θα δουλέψει πριν το αγοράσω...

Reaction score
1.846

Πρέπει να έχει δίκιο ο Γιάννης πιο πάνω. Δεν φταίνε τα καλώδια, η τροφοδοσία που παίρνει από την usb δεν επαρκεί. Δοκίμασε με κάποιο άλλο εξωτ. σκληρό με δική του τροφοδοσία. :126:

Reaction score
0

Σίγουρα κάτι γίνεται και πιθανότατα είναι θέμα τροφοδοσίας.
Το θέμα είναι ποιά είναι η διαφορά που κάνει κάποια καλώδια να δουλεύουν και κάποια όχι.
Σίγουρα είναι πιο εύκολο να αγοράσω καλώδιο για τον σκληρό που είδη έχω, παρά να αγοράσω σκληρό για τα καλώδια που έχω !!!!!!
Το θέμα είναι τι είναι αυτό τι είναι αυτό που κάνει την διαφορά και πως θα ξέρω οτι ένα καλώδιο θα δουλεύει.

Reaction score
51

Είναι 2,5 χωρίς εξωτερική τροφοδοσία.
Δε μου παίζει και μεγάλο καλώδιο 1,8 μέτρα αλλλά και μικρό λίγων εκατοστών.
Το θέμα είναι πως να ξέρω ποιό καλώδιο θα δουλέψει πριν το αγοράσω...

Με τους 2.5άρηδες σκληρούς πάρα πολλοί χρήστες βρίσκονται προ εκπλήξεως λόγω τέτοιων συμβάντων.
Η κύρια αιτία είναι η εντύπωση πως ό,τι μήκος καλώδιο usb-->mini usb κι αν βάλω θα δουλέψει.

Το θέμα είναι πως απαγορεύεται δια ροπάλου να χρησιμοποιούμε καλώδιο μήκους έστω κ ένα cm μεγαλύτερο από το καλώδιο που συνοδεύει τον σκληρό δίσκο.

Αν πχ το μαμά καλώδιο είναι 70cm και θέλουμε να αγοράσουμε καινούριο, επιλέγουμε καλώδια με μήκος < 70cm (πχ παίρνουμε καλώδιο των 60cm ή 50cm κοκ)
Αν σκεφθείς πως το μαμά καλώδιο είναι συνήθως οριακό (ώστε στα 70cm του παραδείγματος να υπάρχει τέτοια απώλεια ρεύματος ώστε αυτό που μένει να αρκεί οριακά να εκκινήσει τον σκληρό), καλό είναι το καλώδιο που αγοράζουμε μετά να παίζει σε μήκος από εκεί και κάτω.
Προφανώς, αγοράζοντας μεγαλύτερο καλώδιο, το ρεύμα που φθάνει στον σκληρό είναι "μικρότερο" από το απαιτούμενο.

Αν επιλέξεις / αγοράσεις μικρότερο καλώδιο & εξακολουθεί να το εμφανίζει το πρόβλημα τότε μπορεί να:
  • έπεσες σε ελαττωματικό καλώδιο
  • να υπάρχει θέμα με κάποια usb σου (πχ στο pc δοκίμασε κάποια απο τις πίσω usb)

Reaction score
0

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.
Της μαμάς και ακόμα ένα τυχαίο (πιο μεγάλο από της μαμάς) παιζουν κανονικά σε ολες τις θύρες(πισω-μπρος) του υπολογιστή και σε όλες τις usb του wdtv και του bleu ray.
Άλλα τρία (δυο μεγάλα και ένα μικρό) δεν παίζουν πουθενά...
Αρα απ'οτι κατάλαβα η μόνη ελπίδα να βρω κάτι που θα ταιριάξει είναι να πάρω κάποιο μικρότερο και μετά απο 'κει ο Θεός βοηθός.
Είναι και συσκευασμένα τα άτιμα.Μπορείς να πας στο μαγαζί με τον σκληρό σου και να τους πεις "θέλω αυτό το καλώδιο αλλά μπορούμε μια στιγμή να το ξεπακετάρουμε και να βάλω τον σκληρό μου στον υπολογιστή σας να δουμε αν δουλεύει ;;; !!!!!!!!"
:) :) :)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.167
Members
38.540
Νεότερο μέλος
COSTOPOULOS NIKOLAS