Σύνδεση ηχείων με ενυσχητή

Reaction score
181
Χρόνια πολλά και καλή χρονιά.
Θα ήθελα να βάλω ένα ερώτημα για να καταλάβω λίγο καλύτερα τις ενώσεις και τι επιλογή ηχείων να κάνω.
Ο ενυσχητης έχει 2 ζεύγη θετικά και αρνητικά από πίσω ανα κανάλι και συνήθως και τα ηχεία. Γιατί υπάρχουν δια φορες συνδέσεις (σειρά, παράλληλη, bi wiring, Bi amp) και τι κερδίζουμε στην κάθε μία? Το μόνο που κατάλαβα είναι ότι κατεβαίνει η ωμικοτητα.

Reaction score
2.288
Χρόνια πολλά και καλή χρονιά.
Θα ήθελα να βάλω ένα ερώτημα για να καταλάβω λίγο καλύτερα τις ενώσεις και τι επιλογή ηχείων να κάνω.
Ο ενυσχητης έχει 2 ζεύγη θετικά και αρνητικά από πίσω ανα κανάλι και συνήθως και τα ηχεία. Γιατί υπάρχουν δια φορες συνδέσεις (σειρά, παράλληλη, bi wiring, Bi amp) και τι κερδίζουμε στην κάθε μία? Το μόνο που κατάλαβα είναι ότι κατεβαίνει η ωμικοτητα.
Καλη χρονια.
Τιποτα δεν καταλαβες και οι απαντησεις σε αυτες τις ερωτησεις θα σε μπερδεψουν ακομα περισσοτερο.
Καλυτερα να πεις τι εχεις σκοπο να κανεις και να ρωτησεις συγκεκριμενα πραγματα. Πχ εχω τα ταδε ηχεια και τον ταδε ενισχυτη, με αυτες τις επιλογες, ποια ειναι η σωστη συνδεση.

Last edited:

Reaction score
181
Καλη χρονια.
Τιποτα δεν καταλαβες και οι απαντησεις σε αυτες τις ερωτησεις θα σε μπερδεψουν ακομα περισσοτερο.
Καλυτερα να πεις τι εχεις σκοπο να κανεις και να ρωτησεις συγκεκριμενα πραγματα. Πχ εχω τα ταδε ηχεια και τον ταδε ενισχυτη, με αυτες τις επιλογες, ποια ειναι η σωστη συνδεση.
Όχι φίλε μου ζητάω να μάθω τι έχω να κερδίσω και τι να χάσω από την κάθε σύνδεση όπως επίσης αν αντέχει ο ενυσχητης μου συγκεκριμένα ηχεία χωρίς να τα κάψει και δίχως να ζοριστεί και ο ίδιος. Ενυσχητης Technics su-vx800 και ηχεία θα πάρω τα technics sb7000

Reaction score
2.288
Όχι φίλε μου ζητάω να μάθω τι έχω να κερδίσω και τι να χάσω από την κάθε σύνδεση. Ενυσχητης Technics su-vx800 και ηχεία θα πάρω τα technics sb7000
ΟΚ, Ευκολη η απαντηση. Ο ενισχυτης ειναι δικαναλος και τα ηχεια δεν εχουν επιλογη διπλοκαλωδιωσης (που θα μπορουσε να γινει με τον ενισχυτη σου) η διενισχυσης (που δεν θα μπορουσε να γινει με τον ενισχυτη σου) οποτε συνδεσεις τα ηχεια στον ενισχυτη κανονικα. Ενα ζευγαρι καλωδια (+/-) σε καθε καναλι του ενισχυτη (L/R). Το δευτερο σετ μπορνες ειναι ειτε για να συνδεσεις δευτερο ζευγαρι ηχεια που θα παιζει πχ σε αλλο δωματιο, η αν τα ηχεια σου διεθεταν ξεχωριστες μπορνες για το γουφερ και ξεχωριστες για το τουιτερ η το μιντρειντζ/τουιτερ, να τους εβαζες ξεχωριστα καλωδια με την αιτιολογια οτι ισως να δεις καποια διαφορα επιλεγοντας καλωδια που να βελτιωνουν τις χαμηλες για το γουφερ, και καλωδια που να βελτιωνουν τις υψηλες για το τουιτερ (αν εχεις ορεξη να μπεις σε αυτη τη διαδικασια να δοκιμαζεις καλωδια απο χομπι περισσοτερο και λιγοτερο για την πραγματικη διαφορα στην αποδοση).
Διενισχυση σημαινει οταν εχεις ηχεια που διαθετουν ξεχωριστες μπορνες για τα μεγαφωνα, αντι να τα οδηγεις με εναν ενισχυτη και διπλα καλωδια, να τα οδηγεις με δυο ξεχωριστους τελικους ενισχυτες. Κατι τετοιο στην περιπτωση σου δεν εχει εφαρμογη.
επίσης αν αντέχει ο ενυσχητης μου συγκεκριμένα ηχεία χωρίς να τα κάψει και δίχως να ζοριστεί και ο ίδιος
Τα ηχεια σπανια καιγονται απο πολλη ισχυ. Πιο ευκολα καιγονται απο μικρους ενισχυτες οι οποιοι οτυαν καλουνται να δωσουν ισχυ που δεν εχουν, φτανουν στην παραμορφωση και τον ψαλιδισμο με αποτελεσμα να δινουν κακο και επικινδυνο για την υγεια των μεγαφωνων σημα που συχνα καιει τα πιο ευαισθητα μεγαφωνα, δηλαδη τα τουιτερ.
Το αν αντεχει ο ενισχυτης, εχει να κανει με την εμπεδηση των ηχειων η οποια αν κατεβαινει χαμηλοτερα απο οσο αντεχει ο ενισχυτης, ενδεχεται να τον καψει.

Last edited:

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.610
Members