Σύνδεση κινητού με ηχοσύστημα αυτοκινήτου

Reaction score
5.742
Καλησπέρα,
λοιπόν έχει προκύψει το εξής πρόβλημα: μέχρι πρόσφατα είχα ένα samsung galaxy S8. Είχε έξοδο για ήχο με μικρό βύσμα jack. Μέσω αυτού συνέδεα το κινητό στην αντίστοιχη είσοδο του στερεοφωνικου στο αυτοκίνητο και άκουγα τις λίστες μου στο spotify.
Πήρα καινούργιο τηλέφωνο (samsung S23 ulltra) το οποίο δεν έχει αντίστοιχη έξοδο με βύσμα jack.
Μπορείτε να μου πείτε, όποιος γνωρίζει, πως στην ευχή μπορώ να ακούω την μουσική μου από το spotify στα ηχεία του αυτοκινητου; (σημειωτέον ότι το ηχοσύστημα στο αυτοκίνητο δεν έχει bluetooth-μόνο usb είσοδο για sticks).
Σαν πρώτη λογική κίνηση, πήρα ένα καλώδιο USC-C σε jack αλλά μου βγάζει μήνυμα ότι η συσκευή δεν αναγνωρίζεται από το κινητό και φυσικά δεν ακούγεται ηχος από τα ηχεία του αυτοκινήτου.

Reaction score
7.038
To otg είναι ενεργοποιημένο στο κινητό? Αν πάντως το θέμα δεν είναι αυτό,τότε μια λύση θα ήταν κάτι τέτοιο......

ή ακόμα καλύτερα,ενα usb dongle......

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.021
Σαν πρώτη λογική κίνηση, πήρα ένα καλώδιο USC-C σε jack αλλά μου βγάζει μήνυμα ότι η συσκευή δεν αναγνωρίζεται από το κινητό και φυσικά δεν ακούγεται ηχος από τα ηχεία του αυτοκινήτου.
Μήπως ευθύνεται το καλώδιο; Εδώ αναφέρουν οτι θα δουλέψει.

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.876
USB-C to 3.5mm (USB Dongle κινητού δηλαδή) + 3.5mm cable (male to male) και θα παίξει.
Υπάρχει πιθανότητα το dongle που πήρες να είναι DOA (Dead on Arrival) ή να έχει κάποιο θέμα το βύσμα του.

Κοιτάς πάντα το dongle να βγάζει stereo mini-jack και όχι άλλου τύπου βεβαίως.

Reaction score
5.742
Μήπως ευθύνεται το καλώδιο; Εδώ αναφέρουν οτι θα δουλέψει.

Δεν ξέρω, είναι καινούργιο το καλώδιο. Όταν το συνδέω μου βγάζει μήνυμα οτιδεν το αναγνωρίζει

USB-C to 3.5mm (USB Dongle κινητού δηλαδή) + 3.5mm cable (male to male) και θα παίξει.
Υπάρχει πιθανότητα το dongle που πήρες να είναι DOA (Dead on Arrival) ή να έχει κάποιο θέμα το βύσμα του.

Κοιτάς πάντα το dongle να βγάζει stereo mini-jack και όχι άλλου τύπου βεβαίως.
αυτό πήρα αλλά δεν παίζει....λέει δεν το αναγνωρίζει1
Screenshot 2023-04-07 175328.png

Last edited:

Reaction score
5.742
Τελικά ασχολήθηκα λίγο, διαβάζοντας διάφορα σχόλια και συνειδητοποίησα ότι ηλιθιωδώς έχουν καταργήσει την έξοδο jack από τα καινούργια κινητά, αναγκάζοντας μας, για κάτι που θεωρούσαμε αυτονότητο μέχρι πρότινος, να πρέπει να αγοράζουμε άλλο ένα εξάρτημα. Όσον αφορά την Samsung, σύμφωνα με τα σχόλια άλλων χρηστών, μόνο τους δικούς της μετατροπείς αναγνωρίζει ως συμβατούς και μάλιστα χωρίς να έχω διαβάσει και τα καλύτερα! Βασικό μειονέκτημα δε (πέρα ίσως από την ποιότητα του ήχου) είναι το γεγονός ότι δεν μπορείς ταυτόχρονα να φορτίζεις το κινητό όταν είναι συνδεδεμένο στο ηχοσύστημα του αυτοκινήτου (οπότε σε ένα ταξίδι π.χ 4 ωρών που θέλεις να ακούς μουσική μέσω του κινητού, μπορεί να έχει θέμα επάρκειας μπαταρίας!).
Αυτά...
και κάτι άλλο: Samsung support τεχνική υποστήριξη...πήρα 2 φορές να ρωτήσω για το συγκεκριμένο θέμα και δεν είχαν ιδέα πως να με καθοδηγήσουν. Ας μου έλεγαν τουλάχιστον να πάρω τον μετατροπέα της samsung (που είναι συμβατός) ή έστω ένα bluetooth audio receiver για να γλιτώσω ταλαιπωρία!

Reaction score
1
Καλησπέρα και από εμένα, νομίζω ότι, σε επίπεδο απλών μετατροπέων, μέχρι τα δέκα ευρώ, πολλές φορές παίζουν και ασυμβατότητες ανασυσκευη. Η πιο ασφαλής λύση για τέτοια χρήματα νομίζω ότι είναι κάτι σαν αυτόν της Samsung https://www.skroutz.gr/s/20578981/S...utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share
ο οποίος, για λύσεις τέτοιου κόστους, θα λειτουργεί σε κάθε περίπτωση. Σε κάθε περίπτωση, όμως, πιστεύω ότι πιο ακριβές λύσεις τύπου ifi, shangling, ibasso κλπ που γράφονται εδώ κατά καιρούς και κυμαίνονται από 50 έως 100 ευρώ, δεν έχουν θέματα ασυμβατότητας (και φυσικά έχουν πιο ποιοτικό DAC και ενισχυτή). Τέλος, επειδή έχω διάφορα τέτοια dongles, εάν βρίσκεστε Αθήνα, μπορείτε με ένα pm να μου πείτε να βρεθούμε να δοκιμάσετε και τα δικά μου, ώστε να είστε σίγουρος για το αποτέλεσμα.

Reaction score
5.742
Καλησπέρα και από εμένα, νομίζω ότι, σε επίπεδο απλών μετατροπέων, μέχρι τα δέκα ευρώ, πολλές φορές παίζουν και ασυμβατότητες ανασυσκευη. Η πιο ασφαλής λύση για τέτοια χρήματα νομίζω ότι είναι κάτι σαν αυτόν της Samsung https://www.skroutz.gr/s/20578981/Samsung-Μετατροπέας-USB-C-male-σε-3-5mm-female-Λευκό-EE-UC10JUWEGWW.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share
ο οποίος, για λύσεις τέτοιου κόστους, θα λειτουργεί σε κάθε περίπτωση. Σε κάθε περίπτωση, όμως, πιστεύω ότι πιο ακριβές λύσεις τύπου ifi, shangling, ibasso κλπ που γράφονται εδώ κατά καιρούς και κυμαίνονται από 50 έως 100 ευρώ, δεν έχουν θέματα ασυμβατότητας (και φυσικά έχουν πιο ποιοτικό DAC και ενισχυτή). Τέλος, επειδή έχω διάφορα τέτοια dongles, εάν βρίσκεστε Αθήνα, μπορείτε με ένα pm να μου πείτε να βρεθούμε να δοκιμάσετε και τα δικά μου, ώστε να είστε σίγουρος για το αποτέλεσμα.
Ευχαριστώ, αλλά δεν μένω Αθήνα. Αυτό της samsung το είδα, και είναι το μόνο συμβατό με το τηλέφωνο (από αυτά τα φτηνά). Αυτοί οι άσχετοι στο samsung support δεν μπορούσαν να μου το πουν;

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.876
Δεν έχει λογική η ασυμβατότητα ενός USB DAC, αλλά επειδή Samsung είναι αυτή (και την είδε Apple), μπορεί να έχει βάλει μέχρι και whitelist για να παίζουν μόνο τα δικά της accessories :D
Αν και μου φαίνεται πολύ κουλό.

Στο Xiaomi μου είτε βάλω το δικό του, είτε του HTC που είχα πριν, είτε ένα της Huawei, παίζουν κανονικά όλα τους (μάλλον είναι χαζή η Xiaomi :D )

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.462
Members
38.456
Νεότερο μέλος
Seeyou