Σύνδεση μακ ντακ

Reaction score
384
Για να μου πείτε τη γνώμη σας...πώς θα προτιμούσατε να συνδέςετε το ντάκ σας που δεν έχει USB/firewire με το μακ σας που έχει οπτική έξοδο,έχοντας μόνο 2 επιλογές;
Κατευθείαν στην έξοδο του μακ με οπτική ίνα ή μέσω USB εξωτερικής κάρτας ήχου από την spdif και γιατί προτιμάτε την 1η ή 2η οδό;
Ρωτάω γιατί δοκιμάζω σε ένα συστηματάκι και τους 2 τύπους σύνδεσης χωρίς να υπάρχουν διαφορές τουλάχιστον ακουστές σε μένα.
Θεωρητικά ποιά είναι πιο σωστή και γιατί;
Μη μου πείτε για USB to spdif converter γιατί δεν έχω,μιλάμε για κάρτα ήχου USB ως audio interface.Ή μήπως κάνει την ίδια δουλειά με τον converter;

Reaction score
677
Αναλόγως της υλοποίησης των δεκτών θα επέλεγα αν ήμουν στην θέση σου.
Παραδοσιακά πάντως,οι spdif είναι καλύτερες σαν υλοποιήσεις,χωρίς αυτό να είναι απόλυτο και έχουν υψηλότερη δειγματοληψία από την οπτική (συνήθως).
Μονόδρομος θα ήταν η οπτική αν είχες παρεμβολές,η/μ θορύβους,κλπ...
Ένα καλό γυάλινο καλώδιο είναι ακριβότερο από ένα ψηφιακό,ας μπει κι αυτό στην εξίσωση...

Sugah

Ζαχαρούλης
Reaction score
3.326
Και στις 2 περιπτώσεις η σύνδεση με τον ίδιο τρόπο δεν είναι ουσιαστικά;
Απλα μεσολαβεί η κάρτα ήχου ή καταλαβαίνω κάτι λάθος;
Υποθέτω η κάρτα ήχου υπάρχει ήδη έτσι δεν είναι;

Reaction score
384
Το ερώτημά μου είναι αν είναι καλύτερα να συνδεθεί ο υπολογιστής κατευθείαν με το ντακ (γίνεται μόνο με οπτική αυτό μόνο) ή να μεσολαβήσει η USB κάρτα (είτε με οπτική είτε με coax στο ντακ,δεν έχει σημασία).

Reaction score
384
θέλω να πώ,θα υπάρξει κάποιο κέρδος από τη ´´μεσολάβηση ´´ της κάρτας?

Sugah

Ζαχαρούλης
Reaction score
3.326
Έχω δοκιμάσει και τους δύο τρόπους σύνδεσης, μιας Maudio κάρτας που είχα για λίγο χρονικό διάστημα και απευθείας μέσω οπτικής στο dac.
Στο δικό μου dac ο ήχος με την Maudio δεν ήταν του γούστου μου ενώ απευθίας από το Mac mini μου άρεσε περισσότερο.
Τώρα όσον αφορά το κέρδος η όχι, πιστεύω έχει να κάνει με το αν η κάρτα ήχου κάνει upsample καλύτερο από το Mac mini.

Reaction score
8.116
Ένα εξάρτημα χρειάζεται οπωσδήποτε να αγοράσεις και να συνδέσεις πριν το μακ. Το Σκρουτζ. Έτσι το σύστημα θα γίνει Σκρουτζ-Μακ-Ντακ:p!!!

Λοιπόν κοίτα. Θα επέλεγα σύνδεση optical από Mac σε Dac λόγω απλοποίησης. Γιατί να μπει κι άλλο μηχανάκι στη μέση;

Μοναδική εξαίρεση θα ήταν εάν το dac έπιανε μεγαλύτερη ανάλυση από την optical του Mac. Δηλαδή, αν η optical έξοδος του Mac φτάνει έως 96KHz ενώ η coaxial είσοδος του dac φτάνει έως 192KHz, τότε θα πήγαινα από USB για να πιάσω 192. Προϋπόθεση πάντα είναι πως το σύστημα να μπορεί να αποδόσει τη διαφορά 96 με 192, αλλιώς γιατί να μπλέκεις:);

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.323
παλια το συνδεα κι εγω απ την οπτικη ψηφιακη εξοδο με γυαλινη οπτικη ινα με πολυ καλα αποτελεσματα! την εχω ακομα, αν τη θελεις..

Δοκιμασε κ τη λυση για τον ανταπτορα της Μtech, ακουστηκαν καλα λογια.

τον εχουν καποιοι.

D

deleted user 10898

Guest
Η οπτική έξοδος του mac ειναι απαράδεκτη.
Εισάγει σφάλματα χρονισμού και αν το dac δεν ειναι ικανό να τα περιορίσει ακούγονται.
Γενικα οσο λιγότερα σφάλματα χρονισμού τόσο το καλύτερο ανεξάρτητα της ικανότητας του dac.
Καλύτερη λύση κάρτα ήχου με ικανό ρολόι να κάνει την USB/spdif μετατροπή

Να τι τράβηξα κάποτε εγω.... http://www.avsite.gr/forum/threads/tc-impact-twin.99120/

Reaction score
1.848
την συγκεκριμένη impact twin έχω πλέον εγώ στην κατοχή μου.

Τη συνδέω με firewire στον imac.

ως DAC είναι εξαιρετική! Από τις καλύτερες πηγές που έχω ακούσει στο συστημά μου έβερ.

ως προενισχυτής μου ακούγεται λίγο "άδεια" μεσοχαμηλά, αλλά δε πειραματίστηκα πολύ.

ως firewire audio interface και οδηγώντας το dac της behringer ο ήχος είναι Α-ΠΙ-ΣΤΕΥ-ΤΟΣ!

Το μόνο "πρόβλημα" είναι ο περιορισμός του 24-96 στο dac, κατά τα άλλα...τσαμπουκάς, γλύκα, αέρας, τα πάντα όλα, τρομερό πακέτο!

δε μπορώ να τη συστήσω αρκετά, είναι τρελλό value for money!

Reaction score
384
Ένα εξάρτημα χρειάζεται οπωσδήποτε να αγοράσεις και να συνδέσεις πριν το μακ. Το Σκρουτζ. Έτσι το σύστημα θα γίνει Σκρουτζ-Μακ-Ντακ:p!!!

Λοιπόν κοίτα. Θα επέλεγα σύνδεση optical από Mac σε Dac λόγω απλοποίησης. Γιατί να μπει κι άλλο μηχανάκι στη μέση;

Μοναδική εξαίρεση θα ήταν εάν το dac έπιανε μεγαλύτερη ανάλυση από την optical του Mac. Δηλαδή, αν η optical έξοδος του Mac φτάνει έως 96KHz ενώ η coaxial είσοδος του dac φτάνει έως 192KHz, τότε θα πήγαινα από USB για να πιάσω 192. Προϋπόθεση πάντα είναι πως το σύστημα να μπορεί να αποδόσει τη διαφορά 96 με 192, αλλιώς γιατί να μπλέκεις:);
Το μακ ανεβαίνει μέχρι 96 ενώ το ντάκ μου μέχρι 192.Οπότε για να παίξω 192 αρχεία χωρίς να τα υποβαθμίζει το μακ,χρησιμοποιώ σαν interface την κάρτα ήχου...σωστά;

Reaction score
8.116
Ναι, μέσω usb. Αν όμως δεν ακούς διαφορά, δεν υπάρχει λόγος. Μη φανταστείς δηλαδή πως υπάρχουν και πολλά 192KHz αρχεία...

Reaction score
384
Η οπτική έξοδος του mac ειναι απαράδεκτη.
Εισάγει σφάλματα χρονισμού και αν το dac δεν ειναι ικανό να τα περιορίσει ακούγονται.
Γενικα οσο λιγότερα σφάλματα χρονισμού τόσο το καλύτερο ανεξάρτητα της ικανότητας του dac.
Καλύτερη λύση κάρτα ήχου με ικανό ρολόι να κάνει την USB/spdif μετατροπή

Να τι τράβηξα κάποτε εγω.... http://www.avsite.gr/forum/threads/tc-impact-twin.99120/
Δηλαδή το όλο θέμα είναι ο χρονισμός...θεωρητικά μια ασύγχρονη USB είναι το καλύτερο να υποθέσω.Έλα μου όμως που ενώ έχω και ντάκ με ασύγχρονη USB,προτιμώ ηχητικά το ντάκ μου που έχει μόνο coax,optical.Για αυτό ρωτάω για τον τύπο σύνδεσής του.Σε αυτήν την περίπτωση χρειάζομαι ένα καλό interface που να μπορεί να ανταποκριθεί σε θέματα χρονισμού για να αποφύγω την έξοδο του μακ,σωστά;

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.631
Members
38.582
Νεότερο μέλος
NikolasLegend7