Σύνδεση πικάπ σε πολυκάναλο ενισχυτή.

Reaction score
9
Με έχει φάει η κόρη μου να ακούσει δίσκους βινυλίου που έχω δεκαετίας 70-80. Το πρόβλημα είναι ότι το πικάπ έχει εξόδους rca συν τη γείωση , κάτι που δεν υποστηρίζεται από τον πολυκάναλο Denon.
Ψάχνοντας βρίσκω κάτι συσκευές analog to digital converter αλλά δεν έχουν την γείωση. Μάλλον θα χρειάζεται και άλλα πράγματα ακόμα.
Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.

Κάτι ακόμα που δεν ξέρω αν προκαλέσει γενικότερη ζημιά. Υπάρχει ένας δικάναλος ενισχυτής Luxman στον οποίο μπορώ να συνδέσω το πικάπ. Το θέμα είναι ότι θα πρέπει να συνδέσω και καλώδια στα δύο μπροστινά ηχεία πάνω στα οποία είναι ήδη συνδεδεμένος ο Denon. Μία τέτοια συνδεσμολογία μπορεί να προκαλέσει κάποιο πρόβλημα ; Εννοείται βέβαια ότι δεν θα είναι ταυτόχρονα ανοικτοί και οι δύο ενισχυτές.

Αν έχετε να προτείνεται και κάποια δοκιμασμένη λύση ακόμα καλύτερα.

Last edited:

Reaction score
30.455
Aυτό που χρειάζεσαι είναι ένα εξωτερικό phono stage που θα συνδέσεις σε μια ελεύθερη είσοδο line του denon .
Εναλλακτικά ,αν θες να χρησιμοποιήσεις το ενσωματωμένο phono stage του Luxman ,θα συνδέσεις το πικάπ σε αυτό και από μια tape out/rec out έξοδο του Luxman , πάλι σε μια ελεύθερη είσοδο του Denon ο οποίος θα οδηγεί τα ηχεία.
Το τελευταίο που ανέφερες για ταυτόχρονη σύνδεση και των δυο ενισχυτών πάνω στο ίδιο ηχείο ,το ξεχνάς.

Reaction score
1.127
Aυτό που χρειάζεσαι είναι ένα εξωτερικό phono stage που θα συνδέσεις σε μια ελεύθερη είσοδο line του denon .
Εναλλακτικά ,αν θες να χρησιμοποιήσεις το ενσωματωμένο phono stage του Luxman ,θα συνδέσεις το πικάπ σε αυτό και από μια tape out/rec out έξοδο του Luxman , πάλι σε μια ελεύθερη είσοδο του Denon ο οποίος θα οδηγεί τα ηχεία.
Το τελευταίο που ανέφερες για ταυτόχρονη σύνδεση και των δυο ενισχυτών πάνω στο ίδιο ηχείο ,το ξεχνάς.
Ετσι ακριβως οπως τα γραφει ο συμφορουμιτης.
Συγχαρητηρια για την ανατροφη που εχεις δωσει στο παιδι σου.για να θελει να ακουει απο πικαπ:D μηπως να το σκεφτοσουν κι εσυ λιγο;)

Reaction score
9
Ετσι ακριβως οπως τα γραφει ο συμφορουμιτης.
Συγχαρητηρια για την ανατροφη που εχεις δωσει στο παιδι σου.για να θελει να ακουει απο πικαπ:D μηπως να το σκεφτοσουν κι εσυ λιγο;)
Όχι μόνο θέλει να ακούει αλλά αγόρασε και δίσκους βινυλίου (της γενειάς της βέβαια).
Τελικά συνδέσαμε το πικάπ στον luxman και από εκεί το στείλαμε στον denon από το rec out του luxman.
Ακούγοντας τους δίσκους πραγματικά κόλλησα , μέχρι και η κόρη , γενειά του mp3 και των smartphone κατάλαβε μάλλον θα έλεγα άκουσε την διαφορά που υπάρχει.
Ευχαριστώ για την υπόδειξη του haris1308 , δεν είχε πάει το μυαλό μου σε αυτήν την συνδεσμολογία. Όχι τίποτα άλλο με γλύτωσε και από έξοδα.

Reaction score
1.121
Ποιος luxman είναι ?

Συνήθως είχαν καταπληκτικά phono stage, ακόμα και στα 'φτηνότερα' μοντέλα μέχρι τα μέσα των 80'ς ..

η εμπειρία μου από αυτόν με έχει αφήσει με τις καλύτερες των εντυπώσεων..

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.976
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas