Σύνδεση πικ απ με hifi

Reaction score
0
Καλώς σας βρήκα παίδες :105: Λοιπόν έχω ενα sony hifi 4ετίας (πάνω κάτω) και σκέφτομαι να αγοράσω το pro-ject debut 3/phono/usb. Το hifi έχει Αudio in ( υπάρχει περίπτωση να μην έχει aux in το στέρεο? η απλα aux in=audio in?) θύρα στην οποία μπορώ να συνδέσω mp3 player κτλ
Αρκει αν συνδέσω το πικαπ στην παραπάνω θύρα?

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.461
Απάντηση: Σύνδεση πικ απ με hifi

Νομίζω ότι θα χρειαστείς ένα phono preamplifier για να κάνεις τη σύνδεση που θέλεις. Περίμενε όμως να απαντήσουν και άλλοι, πιο έμπειροι χρήστες.

Reaction score
0

το συγκεκριμένο πικ απ έχει built in phono xD
thnx anyway για την απάντηση

Reaction score
8.905

Εάν το πικάπ έχει ενσωματωμένο προενισχυτή phono, ναι μπορείς να χρησιμοποιήσεις την συγκεκριμένη είσοδο του Sony!

Reaction score
0

θενκς. Τώρα όσον αφορά την καλωδίωση λογικά απο το πικάπ θα βγάζει διπλο RCA αρα θα χρειαστώ ενα Υ connector (ενα audio in υπάρχει :p) και ειμαι εντάξει η θα χρειαστώ και κατι παραπάνω?

Reaction score
1.127

θενκς. Τώρα όσον αφορά την καλωδίωση λογικά απο το πικάπ θα βγάζει διπλο RCA αρα θα χρειαστώ ενα Υ connector (ενα audio in υπάρχει :p) και ειμαι εντάξει η θα χρειαστώ και κατι παραπάνω?
Καλησπέρα και καλωσόρισες!αφού έχει ενσωματωμένο προενισχυτή φωνογραφικής κεφαλής παίρνεις από την έξοδο rca(άσπρο-κόκκινο) του πικάπ και συνδέεις σε μια είσοδο rca του στέρεο.τόσο απλά.τώρα το με audio in τι εννοείς;μήπως είναι είσοδο για καρφί;

Reaction score
8.905

Εάν η είσοδος στο sony είναι σε καρφί (jack), χρειάζεσαι αντάπτορα (η καλώδιο) από θηλυκά stereo RCA to jack stereo αρσενικό.

Reaction score
0

ναι καρφι ειναι η εισοδος. βεβαια διάβασα οτι τα RCA στο debut ειναι ενσωματωμένα η κάτι τέτοιο.. οποτε τι κάνω τοτε?

Reaction score
1.127

συνδέεις στην rca είσοδο που μάλλον θα έχει το στέρεο.Αν δεν έχει πάς σε ένα κατάστημα ηλεκτρονικών στη γειτονιά σου και του ζητάς αντάπτορα για να μετατρέψεις τα rca σε καρφί όπως σου είπε και ο vasilis M

D

deleted user 10898

Guest
The Debut III/Phono USB and Debut III/Phono SB models each have the MM phono stage of the Phono Box II, which matches the fitted Ortofon OM 5E cartridge, integrated into the turntable, so that these models can be connected directly to a line-level input.

D

deleted user 10898

Guest
Καλώς σας βρήκα παίδες :105: Λοιπόν έχω ενα sony hifi 4ετίας (πάνω κάτω) και σκέφτομαι να αγοράσω το pro-ject debut 3/phono/usb. Το hifi έχει Αudio in ( υπάρχει περίπτωση να μην έχει aux in το στέρεο? η απλα aux in=audio in?) θύρα στην οποία μπορώ να συνδέσω mp3 player κτλ
Αρκει αν συνδέσω το πικαπ στην παραπάνω θύρα?
ναι.

Reaction score
0

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παίδες και sorry αν σας έπρηξα αλλα ειμαι noobas xD

Reaction score
1.127

Δεν κάνει τίποτα,ότι θέλεις να ρωτάς,άλλωστε όλοι κάποτε ήμασταν από αυτό που έγραψες,αν και δεν ξέρω τι σημαίνει υποψιάζομαι..:123:: άντε καλές ακροάσεις.

Reaction score
0

Γεια χαρά και πάλι παιδες. Τελικα αποφάσισα να τσιμπήσω το pikapaki (πέρασε καιρός ε? χαχ)
Λοιπον,ξαναδιαβαζοντας το θρεντ φυσικα με την βοηθεια σας ειμαι οκ. απλα εχει προκυψει ενα προβλημα,το στερεο (sony mhc rg 490) δεν εχει earth terminal οποτε που θα συνδεσω το grounded wire απο το tonearm του Project?
Επίσης οταν ανακάλυψα οτι δεν εχει γείωση το στερεο,"γειώθηκα"εγω. Ειναι δυνατον? Δεν ειναι επικινδυνο?

Reaction score
0

Αν μπορεί κάποιος ας βοηθήσει μπας και τα καταλάβω καλύτερα. Λοιπόν,μετά απο λίγο ψάξιμο είδα οτι το πικαπ μπορεί να γειωθεί στο phono,στο debut USB όμως ειναι ενσωματωμένος ο προενισχυτής αρα καλύτερα να πάρω το απλό debut και ενα ξεχωριστό προενισχυτή ώστε να γειωθεί,σωστά?

Reaction score
1.127

Πάρε το πικάπ που σου αρέσει χωρις ενσωματωμένο phono.Παιρνεις και ένα εξωτερικό phono(τα οποία ξεκινάνε από 25 ευρώ μέχρι....) συνδέεις τα δύο καλώδια rca και τη γείωση στην είσοδο του phono και από την έξοδο με δεύτερο καλώδιο συνδέεις σε οποιαδήποτε aux in του ενισχυτή σου και είσαι έτοιμος.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.856
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss