Σύνδεση πρόσθετων ηχείων.

Reaction score
4
Καλησπέρα στο Forum. Πρόσφατα απέκτησα 2 ζευγάρια b&w 602 s3 και θέλω να τα συνδέσω στον Yamaha μου 3090. Σημειωτέον ότι έχω ήδη συνδέσει 3 ζευγάρια 604 s3 ως main, front και rare. Κεντρικά έχω 2 lcr 600, τα οποία υποβοηθούνται από τα 602.5. Τα sub-woofer έχουν συνδεθεί και παίζουν κανονικά, (2 x ASW 1000), και έχω τραβήξει γραμμές από τα rear ώστε να συνδέσω ακόμα 2 603 s3. Το ερώτημα είναι εάν θα συνδέσω τα μικρά 602 s3 στους ακροδέκτες των τριών ζευγαριών 604 s3, (έχουν διπλούς ακροδέκτες), ή κατ' ευθείαν στις εξόδους Front Effect και Rare Effect. Τι είναι το built-in; Σε αυτήν την περίπτωση που θα συνδέσω τρίτο ζευγάρι μικρά 602 s3 ως "main" πάνω από τα 604 s3 main; Και μία ακόμα πληροφορία. Έχω και έναν Yamaha 2070. Πώς μπορώ να τους συνδέσω μαζί, και τι συνδεσμολογία θα ακολουθήσω εάν η σύνδεση μεταξύ τους είναι μόνος τρόπος να παίξουν και τα 20 ηχεία έως ότου πάρω καινούργιο, περισσότερο εξελιγμένο ενισχυτή; Ευχαριστώ για την κατανόηση και εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
ΔΕΝ συνδέεις ηχεία πάνω σε άλλα ηχεία.
Ό,τι και όσα και να έχεις πρέπει να συνδεθούν στις αντίστοιχες εξόδους του ενισχυτή.

Reaction score
4
ΔΕΝ συνδέεις ηχεία πάνω σε άλλα ηχεία.
Ό,τι και όσα και να έχεις πρέπει να συνδεθούν στις αντίστοιχες εξόδους του ενισχυτή.
Μα έχω συνδέσει ήδη 2 600 LCR πάνω στα 602.5 ως κεντρικά και δύο 603 s3 ως rear πάνω στα rear 604 s3. Και παίζουν μία χαρά. Φοβάμαι να συνδέσω ακόμα 3 ζευγάρια πάνω στα μπροστινά και τα μεσαία, μήπως τα κάψω όλα. Υπάρχει δεύτερος ενισχυτής με ακριβώς τις ίδιες εξόδους. Καμιά ιδέα ώστε να μην χάνω ίχνος ποιότητας;

Reaction score
255
φιλε μαλλον εχεις μπερδευτει πολυ σοβαρα.......σου διαφευγουν τα βασικα και οχι μονο.....θα σκισουν τα πτυχια τους οι μηχανικοι ηχου.....

Μα έχω συνδέσει ήδη 2 600 LCR πάνω στα 602.5 ως κεντρικά και δύο 603 s3 ως rear πάνω στα rear 604 s3. Και παίζουν μία χαρά. Φοβάμαι να συνδέσω ακόμα 3 ζευγάρια πάνω στα μπροστινά και τα μεσαία, μήπως τα κάψω όλα. Υπάρχει δεύτερος ενισχυτής με ακριβώς τις ίδιες εξόδους. Καμιά ιδέα ώστε να μην χάνω ίχνος ποιότητας;
Δεν σημαινει πως επειδη το' χεις κανει ειναι και σωστο......

Reaction score
4
Το καταλαβαίνω. Να συνδέσω τότε όσα "περισσεύουν" στον 2ο ενισχυτή; Πώς θα τους συνδέσω μεταξύ τους

Reaction score
255
πες μου ποσα τετραγωνικα ειναι ο χωρος σου, ποιους ενισχυτες εχεις, ποια ηχεια εχεις, ποσα ηχεια εχεις και θελεις να συνδεσεις, ποσα watts και τι ευαισθησια εχουν, τι καλωδια ηχειων χρησιμοποιεις

Reaction score
4
Λοιπόν. Τα ηχεία τα οποία έχω και οι ενισχυτές αναφέρονται στο πρώτο μνμ.. Ας επαναλάβω:
6 B&W 604 s3.
2 B&W 603 s3.
2 B&W 602.5 s3.
2 B&W 600 s3 LCR, (κεντρικά).
6 B&W 602 s3.
Ο χώρος είναι 40 περίπου τετραγωνικά. Ορθογώνιος. Καλώδια έχω απλά. Όχι κάτι ιδιαίτερο. Ακούω πολύ μουσική κυρίως, αλλά θέλω να απολαμβάνω το, (πεπαλαιωμένο), Dolby Surround. Ενισχυτές έχω τον Yamaha 3090 και τον Yamaha 2070. Ψάχνω μία προσωρινή λύση διετίας, έως ότου καταφέρω να πάρω τον Yamaha RX-Z11. Αυτά, και ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον.

Reaction score
255
Εξαιρετικος ο Z11 αλλα ειναι παλιο μοντελο, θα σου προτεινα να πας σε συγχρονο και φοβερο ζευγαρι προενισχυτη και πολυκαναλο τελικο, YAMAHA CX-5000 11.2 preamp/processor και YAMAHA MX-A5000 11 ch. power amplifier http://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/3997414_-cx-a5000-yamaha.html#testberichte, θα συνδεσεις πανω στον προενισχυτη ολα σου τα μηχανηματα εικονας και ηχου και με καλωδια XLR απο τις αντιστοιχες εξοδους του, θα πας στον τελικο, απο κει με σωστο καλωδιο ηχειων ( διατομη τουλαχιστον 2 x 2,5 mm, εγω θα σου προτεινα 2 x 3 mm και να' ναι ασημι-χαλκος το καλωδιο. OEHLBACH RATTLE SNAKE 2 x 3 mm silver-copper http://ecx.images-amazon.com/images/I/31ZP-fJKX-L._SY450_.jpg ). Τα 2 γουφερ που εχεις θα παιζουν απο τον προενισχυτη. Θα συνδεσεις λοιπον 11 ηχεια και 2 γουφερ θα ρυθμιστουνε σωστα και θα απολαμβανεις ποιοτητα ηχου, τ' αλλα τα ..... φακιρικα κολπα με διπλα και τετραπλα ηχεια ειναι επικυνδυνα σπορ.....και δεν σου προσφερουν τιποτα. Καλη επιτυχια στην προσπαθεια σου

Reaction score
4
Φίλε σε ευχαριστώ πολύ. Με κάλυψες πλήρως. Θα ξεκινήσω με τα καλώδια και μακάρι να φτάσω στους Yamaha που αναφέρεις. Ευχαριστώ πολύ.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.519
Νεότερο μέλος
gperdik