Σύνδεση στο Internet από 4g tablet

Reaction score
58
Καλημέρα σε όλους. Το πρόβλημά μου είναι το εξής:
Έχω ένα pioneer n50 δικτυακό player που το χρησιμοποιώ ως dac αλλά και σαν player για αναπαραγωγή αρχείων από την υποδοχή usb. Στο σπίτι δεν υπάρχει ενσύρματη σύνδεση στο internet παρά μόνο 4g από tablet. Το ερώτημά μου είναι αν μπορώ μέσω ενός router που θα αγοράσω να συνδέσω το n50 (αλλά και έναν av ενισχυτή και ένα blu ray που έχουν εξόδους ethernet), και από κει μέσω wi fi στο tablet.
Γίνεται αυτό που ζητάω; Μήπως θα χρειαστεί σετάρισμα από υπολογιστή με windows (δεν έχω);
Θα ήθελα να εκμεταλευτώ τις δυνατότητες σύνδεσης των συσκευών που έχουν πρόσβαση στο internet (spotify, flicker, ιντερνετικό ραδιόφωνο, αναβαθμίσεις κλπ), και γνωρίζω και το κόστος αλλά θα το χρησιμοποιήσω με μέτρο (και πάντα με έλεγχο στα Mb)... Γίνεται κάτι τέτοιο;

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.503
Δεν θέλεις router, θέλεις ασύρματο extender με ethernet.
Κάτι σαν αυτό: http://www.e-shop.gr/tp-link-tl-wa8...9utz_zxT131O-swKOMN4NXxITsznQ73XYohoCWEPw_wcB
Στο συγκεκριμένο όμως, για να συνδέσεις περισσότερες της μιάς ενσύρματες συσκευές θα χρειαστείς και ένα switch. Χρειάζεται και υπολογιστής (πισί ή μακ) για το σετάρισμα.

Μπορεί με ψάξιμο να βρεις κάτι καταλληλότερο.

Reaction score
427
Όπως τα λέει ο zizik, απλά θα πρέπει να ενεργοποιησεις και το hotspot στο tablet.
Επίσης για το σεταρισμα του extender, δεν χρειάζεσαι pc.
Μπορει να γίνει και από ένα smartphone.

Sugah

Ζαχαρούλης
Reaction score
3.326
Το καλύτερο, κατά την ταπεινή μου γνώμη, που θα μπορούσατε να κάνετε είναι το εξής:
4G router, για παράδειγμα αυτός http://www.skroutz.gr/s/7957421/TP-LINK-TL-MR6400.html?keyphrase=WIRELESS+ROUTER+TP-LINK+TL-MR6400 και πάνω του να συνδεθούν όλες σας οι συσκευές, είτε ενσύρματα είτε μέσω wifi, για να έχουν πρόσβαση στο internet μαζί και το tablet.
Απλά, όταν θα πρέπει να λείψετε εκτός οικίας, και χρειάζεστε το tablet για πρόσβαση στο internet, θα βγάζετε την κάρτα από το ρούτερ και τη βάζετε στο tablet.
Το σετάρισμα γίνεται και από το tablet, όπως στους περισσότερους. Το κόστος της συγκεκριμένης λύσης είναι λίγο υψηλότερο αλλά έχετε και συσκευή για να μοιράζει το δίκτυο σωστά, χωρίς τα όποια προβλήματα δημιουργίας του hot spot από το tablet.

Reaction score
58
Ευχαριστώ πολύ!
Sugah, η λύση που προτείνης είναι αρκετά ακριβή αλλά νομίζω είναι και η σωστότερη για την περίπτωση. Και ένα παλιό wi fi tablet χωρίς δίκτυο 3g/4g που υπάρχει θα αξιοποιηθεί κι' αυτό.
Και το σημαντικότερο, ότι δεν χρειάζεται για το σετάρισμα κάποιο pc.
Πάντως θα το ψάξω λίγο αφού τώρα κατάλαβα τι
ακριβώς χρειάζεται.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.806
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός