Σύνδεση DVB-T δέκτη με PC για εγγραφή

Reaction score
0
Καλησπέρα, σκέφτομαι την αγορα του ψηφιακού δέκτη DIGIPAL 2 μιας και απο ότι διαβάζω
τα πάει καλα στην εικόνα αλλά κυρίως λόγο της προσιτής τιμής του..

Απλά θα ήθελα να ξέρω αν υπάρχει τρόπος να συνδέσω τον δέκτη με το PC
για εγγραφή.
Στο PC η κάρτα γραφικών δεν έχει κάποια είσοδο.
Έχω μια καρτα TV tuner (αναλογικού σήματος) στην οποία υπάρχει μια είσοδος
που λέει VID (είναι είσοδος για "καρφί" και έχει χρώμα κίτρινο λογικά εινα το video in )
και φυσικά η απλή είσοδος κεραίας.

Aν συνδέσω την έξοδο κεραίας του ψηφιακού δέκτη στο αναλογικό tuner θα λειτουργήσει ;
Βέβαια αν χρησιμοποιήσω την είσοδο του tuner κερδίζω κάτι σε εικόνα έναντι
του αναλογικού ; Τον ήχο υποθέτω οτι πρέπει να το περάσω απο την κάρτα ήχου.

Υπάρχει κάτι σε SCART converter ή κάτι άλλο για το video-in του tuner ;

Δεν μπορώ να πάω σε λύση μόνο για PC γιατί δεν είμαι ο μόνος που θέλει να χρησιμοποιεί τον
δέκτη. :(

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Στην TVtuner card λογικά αυτο το κίτρινο , το RCA ή cinch λεγόμενο είναι και η είσοδος video σήματος.

Ομως πιθανόν να έχει και μια άλλη που την ονομάζει SVideo οποτε ποιοτικά αυτή είναι καλύτερη και να την προτιμήσεις.

Βεβαια όλα αυτά είναι σχετικά καθότι δεν εχω δεί ούτε την κάρτα αλλά δεν ξέρω καν τι μάρκα είναι...
Ο αναλογικός δέκτης θα λειτουργήσει. Οι συχνότητες που χρησιμοποιεί η ψηφιακή είναι τα UHF δηλαδή οι ίδιες συχνότητες που χρησιμοποιεί η αναλογική τηλεόραση.
Τον ήχο πρέπει να τον περάσεις απο την κάρτα ήχου αναγκαστικά για να γράφεις και εικόνα αλλά και ήχο.
Υπάρχει Scart adaptor σε RCA.

καλές θεάσεις...

Reaction score
0
Έψαχνα για SCART σε Video In και δεν έβρισκα αποτέλεσμα ενώ SCART σε RCA βρίσκω αυτό που χρειάζομαι.
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.884
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis