Σύνδεση HTPC με ΤV και προβολέα

Reaction score
0
Γειά σας και καλώς σας βρήκα.

Καθώς προετοιμάζομαι κι εγώ για Home Cinema στο νέο μου σπίτι, έχω την εξής ερώτηση:
Σαν πηγή θα χρησιμοποιήσω HTPC με δυνατότητα αναπαραγωγής DVD και Blue-Ray. Θέλω όμως να μπορώ να βλέπω είτε στην plasma TV είτε στον προβολέα μέσω HDMI σύνδεσης χωρίς να αλλάζω καλώδια συνέχεια. Είμαι αναγκασμένος να πάρω ενισχυτή με 2 HMDI outs ή υπάρχει άλλη λύση; Μήπως ένα HMDI switch (αν υπάρχει κάτι τέτοιο) είναι καλύτερο;

Περιμένω προτάσεις.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Reaction score
5
Splitter. Αφού ο ενισχυτή σου θα έχει, φαντάζομαι, 3-4 εισόδους HDMI και μία έξοδο, τότε με ένα Splitter-άκι κάνεις ακριβώς την δουλειά που θες :)

Reaction score
1
Απάντηση: Σύνδεση HTPC με ΤV και προβολέα

Καλως ηρθες.

Απ'οτι καταλαβα ενισχυτη με hdmi δεν εχεις. Οποτε πας ή για καρτα γραφικων με διπλη εξοδο ή για hdmi switcher με 2 εξοδους(δες εδω).

Reaction score
0
Απάντηση: Σύνδεση HTPC με ΤV και προβολέα

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.

Ενισχυτή δεν έχω ακόμα, γι' αυτό το ψάχνω. Και απ' οτι ξέρω δεν υπάρχουν και πολλοί με 2 hdmi out.
Πολύ καλή η ιδέα με τη διπλή έξοδο της κάρτας. Ελπίζω τα hotkeys να δουλεύουν και σε περιβάλλον Media Center (Microsoft, MediaPortal κλπ.)
Να ρωτήσω και κάτι ακόμα. Αφού hdmi δεν θα πηγαίνει στον ενισχυτή, τον ήχο να τον στείλω μέσω spdif ή μέσω αναλογικών εξόδων; Θεωρητικά η spdif πρέπει να είναι προτιμότερη αλλά έχω διαβάσει για κάτι προβληματάκια με delay κλπ. Τι λέτε;

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Σύνδεση HTPC με ΤV και προβολέα

Ελπίζω τα hotkeys να δουλεύουν και σε περιβάλλον Media Center (Microsoft, MediaPortal κλπ.)
Δουλεύουν, και μάλιστα μπορείς να τα "δεσεις" με κάποιο κουμπί στο remote και να γίνεται η εναλλαγή από τον καναπέ....

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Σύνδεση HTPC με ΤV και προβολέα

Δουλεύουν, και μάλιστα μπορείς να τα "δεσεις" με κάποιο κουμπί στο remote και να γίνεται η εναλλαγή από τον καναπέ....
Αψογα, ευχαριστώ :102:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7