Σύνδεση Laptop σε ηχοσύστημα

Reaction score
1
Καλησπέρα σε όλους,

Κατ΄αρχήν ελπίζω να μην κάνω λάθος στην ενότητα που ανεβάζω το θέμα αλλά μου φάνηκε η πλέον κοντινή από όλες (συγνώμη αν δεν είναι έτσι...).
Ας μπω στο θέμα που με απασχολεί.

Εχω ένα σύστημα με ένα AVR Marantz Sr 7007, έναν Rotel RMB 1080 και ηχεία Electra 926.Επίσης έχω ένα HP Laptop με έξοδο HDMI.

Καλώς ή κακώς ζούμε στην εποχή όπου τόσο εικόνα(ταινίες) όσο και μουσική(MP3 κλπ) είναι αφθονα σε ψηφιακή μορφή και πρέπει να ζήσουμε μαζί τους (έστω και με χαμηλότερη ποιότητα μερικές φορές...).
Το πρόβλημα μου είναι πώς να αξιοποιήσω όλη αυτή τη συλλογή καθώς θέλω να συνδέσω το laptop στον Avr.
Το ζητούμενο θα ήταν απλό αν ήθελα μόνο να ακούω ήχο.Θα αξιοποιούσα μία εξωτερική κάρτα ήχου που έχω και κατόπιν σύνδεση σε ψηφιακή είσοδο του Avr και πάπαλα.
Αλλά από εικόνα ?

Ευκολο μου φάνηκε αρχικά!
Συνδέω την HDMI σε κάποια HDMI το AVR και το πρόβλημα λύθηκε... Και ήχο και εικόνα !
Αμ δε!
Εκτός του ότι εβγαλε πολύ θόρυβο,βόμβο μέσα από τα ηχεία μου έκαψε και το ένα κανάλι του τελικού...Ωραία πέρασα...Κυρίως στο κουβάλημα του τελικού...

Και τώρα θέλω την πολύτιμη βοήθειά σας!
Πώς λύνω το πρόβλημα ? Συνδέετε το laptop χωρίς προβλήματα με αυτή τη σύνθεση και πώς ?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια!
  • :)

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
για αρχή με ένα καλώδιο HDMI έχεις καθαρίσει για εικόνα και ήχο, αργότερα αν σε "τρώει" η ποιότητα του ήχου μπορείς να πάρεις USB DAC για το δικάναλο.

Πως σου πέρασε βόμβο-θόρυβο από την σύνδεση HDMI;
ήταν όλα ανοικτά όταν έκανες την σύνδεση;
ήταν σωστή η σύνδεση ή υπήρχε πρόβλημα σταθερότητας; (π.χ. πολύ βαρύ καλώδιο HDMI);
σε τη στάθμη ήταν το ρυθμιστικό της έντασης;

Reaction score
1
Καλησπέρα και πάλι,

Τώρα δεν θα κρυφτώ...αλλά ηταν λίγο ανοιχτό το ρυθμιστικό της έντασης(τα αυτια κατεβασμένα)...

Τι σημαίνει "πρόβλημα σταθερότητας(π.χ. πολύ βαρύ καλώδιο HDMI)" ;

Δλδ αν τα συνέδεα με τα μηχανηματα κλείστα, θα λειτουργούσαν όλα σωστά ? Εχω μια φοβία τώρα γιατί άμα καείς στο χυλο φυσάς και το γιαούρτι...

Παρεμπιπτόντως έχω ένα δέκτη mpeg4 με usb θύρα.¨οταν αρχικά το σύνδεσα στον Marantz έπαιξε και τα επίγεια ψηφιακά και μία ταινία που έβαλα με υπότιτλους. Μετά όμως τίποτα! Ούτε που το βλέπει !
Εχει να κάνει με την ιστορία της Cinavia ?

Να σημειωθεί ότι όλες τις ανωτέρω συνδέσεις τις θέλω τόσο για τα τραγουδια που θέλω να ακούω από marantz όσο και για τις ταινίες/TV που θέλω να βλέπω μέσω το projecτορα Optoma που έχω καθως η Samsung έχει ένα εκπληκτικο media player που διαβάζει τα πάντα (ότι του'χω βάλει τέλος πάντων...).

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Τα "βαριά" καλώδια HDMI έχουν την τάση να χαλάνε τις επαφές της θηλυκής υποδοχής ή ακόμα χειρότερα να ξεκολλάνε την υποδοχή από την πλακέτα, επίσης πολύ συχνά λόγω μη σωστής εφαρμογής προκαλούνται διακοπές στην εικόνα και τον ήχο.
από όσο κατάλαβα το πρόβλημα στο έκανε κατά την σύνδεση, αυτό σημαίνει ότι εκτός από τον τελικό μπορεί να σου έκαψε και κάποιες, αν όχι όλες, HDMI του AVR.

Cinavia έχουν μόνο τα Blu-Ray players, δεν έχουν οι δέκτες και τα υπόλοιπα media players.

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.439
Members
38.559