Σύνδεση laptop-BENQ 5120 μέσω component

Reaction score
0
Γεια σας,

θέλω τη γνώμη σας στο εξής. Έχω συνδέσει τον 5120 me laptop με καλώδιο από VGA σε DVI (υπήρχε στο πακέτο). Η εικόνα δεν με ικανοποιεί αρκετά (έχω δει να παίζει από DVI σε DVI με άριστα αποτελέσματα, όμως δυστυχώς το laptop δε διαθέτει DVI έξοδο). Σκέφτομαι λοιπόν να αγοράσω κάποιο κουτάκι τύπου CHRONOS V-SHARP ή PROLINK PLAYTV BOX 3 και να δώσω σήμα απ' το laptop στο κουτάκι (VGA) και από το κουτάκι στον προβολέα (Component). Πιστεύετε ότι θα έχω καλύτερο αποτέλεσμα ή θα είναι πεταμένα λεφτά?

Reaction score
1
Γενικά, το VGA είναι τουλάχιστον όσο καλό όσο το component αν όχι καλύτερο. Άρα μάλλον ακαδημαικής φύσης θα είναι η προσπάθεια.

Reaction score
5
Γεια σας,
θέλω τη γνώμη σας στο εξής. Έχω συνδέσει τον 5120 me laptop με καλώδιο από VGA σε DVI (υπήρχε στο πακέτο). Η εικόνα δεν με ικανοποιεί αρκετά (έχω δει να παίζει από DVI σε DVI με άριστα αποτελέσματα, όμως δυστυχώς το laptop δε διαθέτει DVI έξοδο).
Πώς το έχεις δει να παίζει DVI-DVI, αφού το laptop δεν έχει DVI? Αν εννοείς ότι έχεις δει τον BENQ να παίζει με DVD player με DVI, ή με άλλο PC με DVI, μπορεί το αρχικό σήμα να ήταν καλύτερο, π.χ. το deinterlacing ή το scaling του DVDp ή του άλλου PC.

Reaction score
0
Το έχω δει σε PC με DVI και το δικό μου 5120. Η ερώτησή μου πάντως ακόμη δεν έχει απαντηθεί. Το έχει δοκιμάσει κανείς?

Reaction score
5
Γενικά, αν το αρχικό σήμα είναι κακό, δεν μπορείς να το φτιάξεις πολύ στο δρόμο. Αν τα κουτάκια αυτά είναι της τάξης των 1000 ευρώ και πάνω π.χ., τότε ναι, θα κάνουν πολλά, αν είναι τίποτα port switchers, τότε βάζεις άλλο ένα κύκλωμα στη μέση που μπορεί να χαλάει την εικόνα. Τελικά εξαρτάται από τον συγκεκριμένο BENQ, δηλαδή αν στην DVI πόρτα δίνει καλύτερη εικόνα από ότι στην component κλπ, λόγω του deinterlacer που έχει μέσα, που δεν είναι τίποτα ιδιαίτερος.
Υπάρχουν κάποιες ιδιομορφίες με τους BENQ ειδικά, ελπίζω να σου απαντήσει κάποιος που τους ξέρει.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Δεν σε ικανοποιεί η εικόνα προφανώς γιατί η μετατροπή από vga σε dvi δεν είναι σωστή... ο αντάπτορας μάλλον δεν είναι καλός... μπορεί να είναι προβληματικός ή απλά φτηνός...

Αν συμβαίνει το παραπάνω τότε μάλλον θα πάρεις καλύτερη εικόνα με την λύση που σκέφτεσαι... απλά δεν ξέρω αν τα μηχανήματα αυτά είναι όντως καλά... δεν τα έχω δοκιμάσει ποτέ για τον σκοπό που τα θέλεις...

Βέβαια για όλα μόνο μια δοκιμή θα σε πείσει... μην συγκρίνεις όμως την εικόνα που θα πάρεις με οποιοδήποτε τρόπο από την vga με αυτή από dvi... με dvi ο προβολέας σου θα βγάλει την καλύτερη δυνατή εικόνα...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.630
Members
38.729
Νεότερο μέλος
roberto_portale