Σύνδεση pc με ενισχυτή

Reaction score
50
Καλημέρα συνφορουμίτες,

Γενικότερη απορία: ποιός ειναι ο καλύτερος τρόπος να συνδέσουμε ένα pc σε εναν ενισχυτή;

τι θα κερδίσουμε με ένα usb/dac εναντι των αναλογικών;

υπάρχουν στην αγορά αρκετά οικονομικά usb/dac όπως πχ το trends;

Reaction score
43
Εγώ χρησιμοποιώ το Trends UD-10 + BEHRINGER ULTRAMATCH PRO SRC 2496 και είμαι αρκετά ικανοποιημένος απο το αποτέλεσμα.
Για τους τρόπους σύνδεσης PC με ενισχυτή υπάρχουν πληροφορίες σε αρκετά threads αλλα σαφώς υπάρχουν πολύ καταληλλότεροι απο εμένα συνφορουμίτες για να σε κατατοπίσουν.
Δες και εδώ: http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=41238

Reaction score
50
Εγώ χρησιμοποιώ το Trends UD-10 + BEHRINGER ULTRAMATCH PRO SRC 2496 και είμαι αρκετά ικανοποιημένος απο το αποτέλεσμα.
Γιατί έβαλες στην αλυσίδα σου το BEHRINGER; το trends απο μονο του δεν αρκεί; έχουν μεγάλες διαφορές;

Για τους τρόπους σύνδεσης PC με ενισχυτή υπάρχουν πληροφορίες σε αρκετά threads αλλα σαφώς υπάρχουν πολύ καταληλλότεροι απο εμένα συνφορουμίτες για να σε κατατοπίσουν.
Δες και εδώ: [URL]http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=41238[/URL]
δεν με ενδιαφέρει τόσο η hiend αποδοση, όσο η χρήση του pc σαν πηγη (internet radio + mp3).
Για αυτό ρωτάω για οικονομικές λύσεις που πιστεύω θα ενδιαφέρουν αρκετό κόσμο.

Σε θεωρητικό επίπεδο λοιπόν οι λύσεις σύνδεσης με ενισχυτή από ότι έχω δει και σε άλλα threads ειναι:
1) σύνδεση της αναλογικής εξόδου πχ mini jack ακουστικών ή RCA
2) σύνδεση της οπτικής η ομοαξονικής ψηφιακής σε DAC
3) σύνδεση USB σε DAC ή USB converter σε ψηφιακή και μετά συνδεση σε DAC

το θέμα ειναι τι προσφέρει η κάθε μια σε ποιότητα, ευελιξία, κλπ

Reaction score
43
Το Trends έχει είσοδο usb και έξοδο ψηφιακή XLR AES/EBU η οποία πηγαίνει στο SRC 2496 και απο εκεί γίνεται αναλογική.
Βέβαια υπάρχει και η περίπτωση να χρησιμοποιήσεις την έξοδο ακουστικών του Trends με RCA στο input του ενισχυτή. Σαφώς η ποιότητα που θα έχεις δεν θα είναι η ίδια αλλά το κατα πόσο θα είναι εμφανής αυτή η διαφορά εξαρτάται απο τα υπόλοιπα κομμάτια της αλυσίδας.
Διάβασε και εδώ: http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=21292 Εκπληκτικά χρήσιμα τα όσα αναφέρονται...

D

deleted user 10898

Guest

μετριο εως κακο αποτελεσμα. καλυτερη επιλογη αγορας καλης ποιοτητας καρτα ηχου. θα σε καλυψει για ακουσμα μπ3/ιντερνετ ραδιο.

αριστα αποτελεσματα αναλογα του ειδους του ντακ. εχει το πισι οπτικη?

βλεπε 2). δεν αξιζει να εμβαθυνεις πολυ εαν θες μονο μπ3.

εαν το θες ως η βασικη σου πηγη αλλαζουν τα δεδομενα.
Νικος

Reaction score
43
Κώστα πές μας με τι ενισχυτή θέλεις να συνδέσεις το PC και με τι ηχεία θα ακούς? Σε τι στάθμες και σε τι χώρο?

Reaction score
50
Κώστα πές μας με τι ενισχυτή θέλεις να συνδέσεις το PC και με τι ηχεία θα ακούς? Σε τι στάθμες και σε τι χώρο?
σκοπος μου ειναι να γίνει μια γενικότερη κουβέντα για τέτοιου τύπου σύνδεση και όχι εστιασμένη στα δικά μου μέτρα.

Και για να το πάω ακόμα παραπέρα ... υπάρχουν stereo amps που έχουν ενσωματωμένο USB DAC;

cchar, Πολύ ενδιαφέροντα προϊόντα ... αν πάρεις κάποιο πες μας εντυπώσεις.

Και εγώ δεν έχω τεράστιες απαιτήσεις, γενικά ένα laptop θέλω να συνδέσω για τα λιγοστά Mp3 μου και internet radio

Reaction score
1

μετριο εως κακο αποτελεσμα. καλυτερη επιλογη αγορας καλης ποιοτητας καρτα ηχου. θα σε καλυψει για ακουσμα μπ3/ιντερνετ ραδιο.

αριστα αποτελεσματα αναλογα του ειδους του ντακ. εχει το πισι οπτικη?

βλεπε 2). δεν αξιζει να εμβαθυνεις πολυ εαν θες μονο μπ3.

εαν το θες ως η βασικη σου πηγη αλλαζουν τα δεδομενα.
Νικος
Για την δευτερη επιλογη ποιες συσκευες προτεινετε??

Ενισχυτη έχω τον Yamaha RX-V359 και εδω και καιρο τον συνδεω κατευθειαν με το ACER Aspire 5920G με χρηση της οπτικης.

D

deleted user 10898

Guest
Για την δευτερη επιλογη ποιες συσκευες προτεινετε??

Ενισχυτη έχω τον Yamaha RX-V359 και εδω και καιρο τον συνδεω κατευθειαν με το ACER Aspire 5920G με χρηση της οπτικης.
η συνδεση αυτη εκμεταλευεται τα ντακ του ενισχυτη σου και δινει αξιοπρεπη αποτελεσμα για ακροασεις με αυτον τον ενισχυτη. εαν θες να αναβαθμισεις τον δικαναλο ηχο σου ψαξε αρχικα για στερεο ενισχυτη και οχι για ντακ.
Νικος

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.049
Members
38.526
Νεότερο μέλος
Vaslamp