Σύνδεση Pc με LcdTv1080p

Reaction score
0
Καλησπέρα κύριοι...

Πρόσφατα απόκτησα μια LcdTv1080p.Με ενδιαφέρει να συνδέσω την τηλεόραση με το Pc μου για αναπαραγωγή DVDs και High Definition υλικού.Η απόσταση είναι 10 μέτρα και η σύνδεση είναι DVI στο PC και HDMI στην τηλεόραση.
Βρήκα σε μαγαζί με ηλεκρονικά είδη DVI-HDMI με 60 euro...κάποιοι μου πρότιναν να αγοράσω καλύτερης ποιότητας καλώδιο όπως monster cable , oehlbach προκειμένου να μπορώ να πάρω τα 1080p στην tv δεδομένου ότι και η απόσταση είναι 10 μέτρα.Βέβαια οι τιμές των παραπάνων επώνυμων καλωδίων δεν έχουν καμοία σχέση με την τιμή των 60...στην ουσία είναι πολλαπλάσια.
Εσείς τι θα μου προτείνατε να κάνω,να αγόραζα?...έχει τόσο σημασία το καλώδιο στην μεταφορά H.D υλικού?.
Ευχαριστώ.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Απάντηση: Σύνδεση Pc με LcdTv1080p

Η καλύτερη λύση είναι η εξής για την ώρα. Πάρε ένα dvi καλώδιο όσα μέτρα θέλεις και ένα αντάπτορα dvi σε hdmi. Πιο φθηνή λύση και δεν θα έχεις πρόβλημα με το σήμα καθώς το dvi δεν έχει τους περιορισμούς που έχει το Hdmi στην απόσταση.

Στο hdmi τα μέτρα παίζουν ρόλο όχι βέβαια στην ποιότητα της εικόνας. Απλά ή θα πάρεις σήμα ή δεν θα πάρεις...

Reaction score
0
Καλησπέρα φίλοι HDαδες,

Λοιπόν για να συνοψίσουμε, για σύνδεση PC με LCD για να πάρουμε 1080p (δεδομένου ότι το υποστηρίζει η LCD) έχουμε τις παρακάτω επιλογές.

1. DVI -> HDMI cable
2. DVI -> HDMI adapter πάνω στο PC και χρήση HDMI cable ωσ την LCD
3. DVI cable από PC ως LCD και DVI -> HDMI adapter πάνω στην LCD

Για αποστάσεις 2min -3max μέτρα, τι είναι καλύτερο?
και από άποψη κόστους, αλλά κυρίως από άποψη ποιότητας.
Επίσης πόσο μεγάλη σημασία πρέπει να δοθεί στην μάρκα των adapter + cable?

Αυτά γενικότερα, μία δεύτερη ερώτηση είναι αν αξίζει η αγορά κάρτας γραφικών με έξοδο HDMI. Θα υπάρξει διαφορά στην ποιότητα απεικόνισης, αφού θα χρησιμοποιηθεί μόνο καλώδιο HDMI? Απ΄'ότι γνωρίζω δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά στη μετατροπή DHMI <-> DVI. To τρεμοπαίξιμο που έχει παρατηρηθεί σε ορισμένα posts επηρεάζει και τα καλώδια 2-3 μέτρων?

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Reaction score
0
Egw tin exw kani tin sindesi me kalwdio apeu8ias apo dvi se hdmi 3 metron.
Pws xerw an einai 1080p sto info otan pataw sto remote pantos lei 1920/1080i /60Hz .
H tv einai SHARP XD1E

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Απάντηση: Σύνδεση Pc με LcdTv1080p

Έχει σίγουρα το i ?

Αν πάντως από το Pc έχεις επιλέξει ανάλυση 1920X1080 (και όχι κάποια περίεργη ανάλυση τύπου 1080i) τότε έχεις σίγουρα πάρει 1080p στην τηλεόραση καθώς το pc στέλνει πάντα p στην οθόνη...

Reaction score
0
και εγω 1080i επαιρνα μεχρι που επαιξα λιγο με τις ρυθμισεις στο ati catalyst και μου εδωσε 1080π κανονικα..

Reaction score
5
βγάζει i το pc ;;;;;

εγω την έχω συνδέσει με 10μετρο HDMI-HDMI και εβαλα adaptor HDMI2DVI στο PC και ειμαι μια χαρά. Κανένα πρόβλημα.

Reaction score
0
nai vgazi I ala an i tileorasi den ipostirizi 1080p tote kalitera na to exoume sta 720p giati mpori px na ssou vgali 1080i ala ti na to kanis otan pezi sta 30hz?? xilies fores kalitera 720p sta 85 hz!!

Reaction score
0
Δηλαδή όταν λέμε "κανονικά" είναι όλα εντάξει?
Κανένα τρεμόπαιγμα, τα όρια κανονικά, 1080p?
Ρωτάω γιατί έχω πάρει την Sony KDL40X2000 (HDMI only) που απ' ότι ξέρω υποστηρίζει είσοδο 1080p και ψάχνω τον καλύτερο τρόπο να την συνδέσω με το PC που έχει DVI στα 2-3 μέτρα. Αλλά προκειμένου να έχω την καλύτερη εικόνα, αγοράζω και κάρτα γραφικών με HDMI, είναι να δείξει καλύτερα και να έχω λιγότερα προβλήματα. Όποιος έχει πείρα ας προτείνει κάτι γιατί είναι η πρώτη μου τηλεόραση HD και δεν έχω αντιμετωπίσει άλλες περιπτώσεις πάνω σε τέτοιες συνδεσμολογίες για να ξέρω.
Ευχαριστώ.

Reaction score
5
Κανένα απολύτως πρόβλημα. Εγώ εχω την Samsung LE40F71B. Τι ταινίες βλέπω, τι ειτς ντι ντι βι ντι, τι παιχνίδια παίζω. Την τηλεόραση δεν την εχω για τηλεόραση. Για μονιτορ υπολογιστη την χρησιμοποιω. δουλεύει πολλες ώρες και δεν παρατήρησα ποτε τίποτα.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.872
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef